Οι μελωδίες του Βαμβακάρη και του Χατζηδάκι που συγκίνησαν τον Πρίντεζη! (vid)
i

printscreen

Οι μελωδίες του Βαμβακάρη και του Χατζηδάκι που συγκίνησαν τον Πρίντεζη! (vid)

Sportal newsroom 11:06 - 07.09.2024 / Ανανεώθηκε: 11:15 - 07.09.2024

Τη στιγμή της εισόδου του Γιώργου Πρίντεζη στη σάλα του ΣΕΦ για το «A Moment to Remember» από τα ηχεία έπαιζε η «Φραγκοσυριανή» και μετά «Τα παιδιά του Πειραιά». Δύο τραγούδια που μπορούν κάλλιστα να μπουν στο Playlist της ζωής του 39χρονου θρύλου του Ολυμπιακού.

Το σκέφτηκαν καλά οι άνθρωποι του Ολυμπιακού πριν επιλέξουν τα τραγούδια που θα συνόδευαν την επίσημη εμφάνιση του Γιώργου Πρίντεζη στην προς τιμή του τελετή που διοργανώθηκε το βράδυ της Παρασκευής (6/9) στο ΣΕΦ και είχε τον τίτλο «A Moment to Remember».

Η αλήθεια είναι πως ο παίκτης-σύμβολο των «ερυθρολεύκων» και όλοι όσοι τον παρακολούθησαν να αγωνίζεται θα έχουν πολλές στιγμές να θυμούνται για δεκαετίες. Ο ίδιος έχει συλλέξει ιστορίες για να διηγείται στην κόρη του και αργότερα στα εγγόνια του. Ιδιαίτερη όμως, ήταν η στιγμή της αναμονής του στη φυσούνα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, πριν εισπράξει την απεριόριστη αγάπη από τους φιλάθλους.

Επίθεση αγάπης στον Γιώργο Πρίντεζη: Από τον Πειραιά μέχρι τη Μόσχα
EUROLEAGUE

09:19 - 07.09.2024

Επίθεση αγάπης στον Γιώργο Πρίντεζη: Από τον Πειραιά μέχρι τη Μόσχα

Το «A Moment to Remember» ήταν μία βραδιά στο ΣΕΦ αφιερωμένη στον Γιώργο Πρίντεζη, μόνο που η αύρα του παίκτη που συμβόλισε τον Ολυμπιακό εξαπλώθηκε σε όλη την Ευρώπη. Έφθασε μέχρι την Μόσχα, όπου η ΤΣΣΚΑ του... υποκλίθηκε, ενώ συνολικά ο κόσμος της Euroleague διατηρεί μεγάλο θαυμασμό προς το πρόσωπό του.

Ήταν αυτή η στιγμή που έπαιζαν από τα ηχεία δύο τραγούδια. Αρχικά, η «Φραγκοσυριανή», που την έγραψε και την τραγούδησε ο Μάρκος Βαμβακάρης το 1935, αφιερωμένη στην αγαπημένη του Σύρο. Ο μέγας ρεμπέτης γεννήθηκε στο νησί των Κυκλάδων το 1905 και 80 χρόνια αργότερα εκεί γεννήθηκε και ο Πριντεζης.

Μετά ακολούθησαν «Τα Παιδιά του Πειραιά» του Μάνου Χατζηδάκι και έτσι ολοκληρώθηκε το soundtrack της ζωής του «Πρι Πρι», ο οποίος όπως καταδεικνύει το βίντεο που ανήρτησε ο Ολυμπιακός το πρωί του Σαββάτου, προσπαθούσε με ένα χαμόγελο να κρύψει την συγκίνηση -που λίγο αργότερα δεν συγκρατήθηκε με τίποτα και δεν υπήρχε και λόγος να συγκρατηθεί...