Εγκαταλείπει την EuroLeague ο Γιοχάνες Τίεμαν και πάει να παίξει μπάσκετ στην Ιαπωνία! (vid)

Φωτ. IMAGO

i

© imago

Εγκαταλείπει την EuroLeague ο Γιοχάνες Τίεμαν και πάει να παίξει μπάσκετ στην Ιαπωνία! (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:42 - 13.07.2024 / Ανανεώθηκε: 11:08 - 13.07.2024

Στα 30 του χρόνια ο Γιοχάνες Τίεμαν έμεινε ελεύθερος από την Άλμπα Βερολίνου και δεν ασχολήθηκε με τις προτάσεις που είχε από την Euroleague. Αποφάσισε (ξαφνικά) να πάει στην Ιαπωνία, συμφώνησε με τους Γκούνμα Κρέιν Θάντερ και θα γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στην ιστορία της B.League που ξεκινά από το 2016.

Πριν από έναν χρόνο βρέθηκε στην κορυφή του κόσμου, όταν με την εθνική ομάδα της Γερμανίας κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023. Ο Γιοχάνες Τίεμαν ήταν από τους βασικούς συντελεστές αυτής της πορείας και θεωρητικά τώρα που έμεινε ελεύθερος από την Άλμπα Βερολίνου και έψαχνε να κάνει μία... στροφή στην καριέρα του, θα μπορούσε κάλλιστα να εξασφαλίσει μία θέση στο επίπεδο της Euroleague.

Άλλωστε, ήταν ένας από τους πιο αποτελεσματικούς ψηλούς της σεζόν 2023-24. Η ομάδα του συνήθως έχανε, αλλά σε προσωπικό επίπεδο εκείνος προσέφερε 12,7 πόντους και 5,3 ριμπάουντ.

Παρόλα αυτά είναι έτοιμος να επιλέξει κάτι... εναλλακτικό. Η πρόταση από την Ιαπωνία ήρθε και οι φήμες λένε πως τα λεφτά που του προσφέρουν οι Γκούνμα Κρέιν Θάντερ είναι τόσα πολλά που στην πραγματικότητα δεν μπορεί να τα αρνηθεί. Η ομάδα από την νησιωτική χώρα της Ανατολικής Ασίας σκοπεύει να τον κάνει τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη της B.League, που δημιουργήθηκε το 2016 και σιγά σιγά αναβαθμίζεται σε επίπεδο που μπορεί να ανταγωνιστεί το πρωτάθλημα της Κίνας.

Στο ρόστερ της περσινής ομάδας των Γκούνμα Κρέιν Θάντερ βρίσκονταν δύο πρώην παίκτες της Euroleague: Ο Γκανέζος, Μπεν Μπέντιλ (Παναθηναϊκός, Μιλάνο, Ερυθρός Αστέρας), νυν της Χάποελ Τελ Αβίβ και ο Αμερικανός, Κέιλεμπ Ταρζέφσκι (Μιλάνο), ο οποίος μάλιστα από τη στιγμή που ο Τίεμαν ολοκληρώσει τη μεταγραφή του, θα τον συναντήσει στην Γκούνμα για να συνεργαστούν τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Στο ίδιο πρωτάθλημα, αλλά με τους Αλβαρκ Τόκιο, αγωνίζεται από πέρσι ένας ακόμα πρώην παίκτης της Euroleague και επίσης πρώην σέντερ του Παναθηναϊκού και της Μιλάνο. Ο 31χρονος Αρτούρας Γκουντάιτις, ο οποίος στην Ιαπωνία βρήκε πολύ μεγαλύτερο συμβόλαιο απ' ότι θα έβρισκε στην Ευρώπη και επέλεξε την... εμπειρία και τα χρήματα.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης, πως στην Ιαπωνία επέστρεψε και ο NBAer Γιούτα Ουατανάμπε. Παρά το γεγονός ότι είχε στη διάθεσή του την επιλογή να επεκτείνει το συμβόλαιό του με τους Μέμφις Γκρίζλις και για το 2024-25, εκείνος επέλεξε να επαναπατριστεί και ανήκει ήδη στους Τσίμπα Τζετς, από τους οποίους (παρεμπιπτόντως) αποχωρεί ο κόουτς Γκόρντον Χέρμπερτ για να αναλάβει την Μπάγερν Μονάχου.