Οι Γκρίζλις έχουν εντυπωσιαστεί με τον Καβαμούρα - Ο Ιάπωνας των 173 εκατοστών κάνει αίσθηση στην preseason (vids)
i

Γιούκι Καβαμούρα, Μάτας Μπουζέλις / © IMAGO

Οι Γκρίζλις έχουν εντυπωσιαστεί με τον Καβαμούρα - Ο Ιάπωνας των 173 εκατοστών κάνει αίσθηση στην preseason (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 17:08 - 15.10.2024 / Ανανεώθηκε: 17:23 - 15.10.2024

O Γιούκι Καβαμούρα έχει έναν στόχο: Να γίνει ο τέταρτος Ιάπωνας που θα παίξει στο NBA και δεν βρίσκεται μακριά από την επίτευξη του στόχου του, καθώς οι Μέμφις Γκρίζλις τον είδαν να κάνει... πάταγο στο preseason ματς με τους Ιντιάνα Πέισερς

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες με την Ιαπωνία, ο Γιούκι Καβαμούρα παραλίγο να νικήσει... μόνος του τη Γαλλία -λίγες μέρες, πριν οι «τρικολόρ» πάρουν το ασημένιο μετάλλιο, αφού πρώτα ηττήθηκαν στον τελικό από τις ΗΠΑ. Εκείνη η εμφάνιση του μικροκαμωμένου Ασιάτη γκαρντ με μπόι στα 173 εκατοστά, αλλά και η γενικότερη εντυπωσιακή του παρουσία στο τουρνουά, τον... έστειλε στο Μέμφις.

Οι Γκρίζλις του προσέφεραν ένα συμβόλαιο για το training camp τους, αλλά το όνειρο του Καβαμούρα δεν σταματά εκεί. Εργάζεται σκληρά ώστε να πείσει την ομάδα από το Τενεσί να του δώσει μία ουσιαστική ευκαιρία: Ένα two-way συμβόλαιο έστω, για αρχή. Γιατί όχι και ένα εγγυημένο, αν κρίνουν πως ο τρόπος που αγωνίζεται μπορεί να επηρεάσει θετικά το παιχνίδι του συνόλου. Και η αλήθεια είναι πως την ενέργεια και το αγωνιστικό πάθος του Ιάπωνα σπάνια το βλέπει κανείς. Ο ίδιος θέλει να γίνει ο τέταρτος «Σαμουράι» του NBA. Να βαδίσει δηλαδή στα χνάρια του πρωτοπόρου Γιούτα Ταμπούσε.

Ο Άνταμ Σίλβερ έχει θέσει έναν βασικό στόχο για το ΝΒΑ: Να εξομαλυνθούν οι σχέσεις με την Κίνα!
NBA

13:12 - 11.10.2024

Ο Άνταμ Σίλβερ έχει θέσει έναν βασικό στόχο για το ΝΒΑ: Να εξομαλυνθούν οι σχέσεις με την Κίνα!

To 2019 οι διπλωματικές σχέσεις του NBΑ με την Κίνα ταράχθηκαν, λόγω μίας κατάστασης που είχε δημιουργήσει ο τότε GM των Ρόκετς, Ντάριλ Μόρεϊ, αλλά τώρα ο κομισάριος Άνταμ Σίλβερ προσπαθεί να αποκαταστήσει τις (εμπορικές και οικονομικές) σχέσεις, ενημερώνοντας πως «σύντομα σκοπεύουμε να ξαναδούμε αγώνες στην Κίνα».

Ο συμπατριώτης του Ρούι Χατσιμούρα παίζει στους Λέικερς, ο Γιούτα Ουατανάμπε επέστρεψε στο νησί, αλλά μέχρι πριν λίγο καιρό βρισκόταν στα ίδια μέρη με τον Καβαμούρα. Εκτός από το... σπίτι του Ουατανάμπε στο Μέμφις, ο 23χρονος γκαρντ θέλει να πάρει και τη θέση του στο τελικό ρόστερ των Γκρίζλις. Βέβαια, στο training camp έχει εμφανιστεί με μη εγγυημένη σύμβαση (exhibit 10), που αν συνεχίσει να παίζει με την ίδια αποτελεσματικότατά στα pre season ματς, τότε δεν αποκλείεται σύντομα να μετατραπεί κατ' αρχάς σε two-way συμβόλαιο και μετά μπορεί και σε εγγυημένο. Γιατί όχι;

Τα ξημερώματα της Τρίτης (15/10) ο Καβαμούρα έκανε τη διαφορά για τις Αρκούδες στη νίκη επί των Ιντιάνα Πέισερς (120-116). Όταν ο συμπαίκτης του Ντέσμον Μπέιν σταμάτησε να σκοράρει, πήρε εκείνος τη... σκυτάλη. Σε 25 λεπτά συμμετοχής έβαλε 10 πόντους, αλλά μοίρασε και 7 ασίστ. Προσέφερε και θέαμα με εμπνευσμένες πάσες, αλλά παρουσίασε και οργανωτικά χαρίσματα.

Ο κόουτς Τέιλορ Τζένκινς δεν είναι ικανοποιημένος μαζί του. Είναι ενθουσιασμένος και σκέφτεται πως ένας πόιντ γκαρντ με το στυλ του, ίσως να έχει θέσει ακόμα και στην 15άδα που θα εμφανιστεί με την έναρξη της κανονικής περιόδου. Διότι, ο Τζα Μοράντ και ο Ντέσμον Μπέιν καλύπτουν τις θέσεις στη βασική πεντάδα και μπορούν να σκοράρουν ασταμάτητα, αλλά πίσω από αυτούς έρχεται ουσιαστικά μόνο ο Μάρκους Σμαρτ. Ένας παίκτης που προέρχεται από τραυματισμό, κάνει τη διαφορά με την άμυνά του όταν είναι υγιής, αλλά ο Καβαμούρα έχει διαφορετικά χαρίσματα, ιδιαιτέρως χρήσιμα για τους Γκρίζλις.