Τα κατάφερε ο Καβαμούρα: Οι Γκρίζλις του έδωσαν συμβόλαιο και θα γίνει ο τέταρτος Ιάπωνας στην ιστορία του NBA!
i

Γιούκι Καβαμούρα / © IMAGO

Τα κατάφερε ο Καβαμούρα: Οι Γκρίζλις του έδωσαν συμβόλαιο και θα γίνει ο τέταρτος Ιάπωνας στην ιστορία του NBA!

Γιώργος Γαβριλάκης 09:56 - 20.10.2024 / Ανανεώθηκε: 10:03 - 20.10.2024

Ο Γιούκι Καβαμούρα στα 23 του χρόνια υπέγραψε συμβόλαιο (two-way) με τους Μέμφις Γκρίζλις, που όταν τον καλέσουν να βάλει τη φανέλα και να παίξει, θα γίνει ο τέταρτος Ιάπωνας στην ιστορία που εμφανίζεται στο NBA. Ο πρώτος μετά τους Ταμπούσε, Ουατανάμπε και Χατσιμούρα!

Η χώρα του φημίζεται για πολλά πράγματα, αλλά στην τεράστια παράδοση των Ιαπώνων στα βάθη της ανθρωπότητας, το μπάσκετ δεν έχει θέση στις σελίδες της ιστορίας τους. Σπανίως, ένας παίκτης από το νησί της Άπω Ανατολής καταπιάνεται με το άθλημα των ψηλών, αλλά υπάρχουν και κοντοί που παίζουν στο NBA. Και ένας από αυτούς είναι ο Γιούκι Καβαμούρα, ο οποίος αμέσως μετά την εκπληκτική του παρουσία με τους «Σαμουράι» στους Ολυμπιακούς Αγώνες, πήρε μία ευκαιρία ζωής από τους Μέμφις Γκρίζλις και την εκμεταλλεύτηκε!

Έλαβε μέρος στο training camp και αφού ολοκληρώθηκε η preseason με τους φιλικούς αγώνες, οι Αρκούδες, ενημέρωσαν τον 23χρονο Ασιάτη γκαρντ με μπόι στα 173 εκατοστά πως του προσφέρουν ένα συμβόλαιο και μία σπάνια προοπτική. Εκείνος υπέγραψε μονομιάς και με την two-way συμφωνία του ετοιμάζεται για δράση, κατ' αρχάς με την θυγατρική ομάδα του Μέμφις (Χαστλ) στην αναπτυξιακή λίγκα του NBA (G-League).

Θα έρθει όμως η στιγμή -αργά ή γρήγορα- που οι Αρκούδες θα τον καλέσουν έστω για μερικούς αγώνες να συνεισφέρει με την ταχύτητά του στα παιχνίδια του «μαγικού πλανήτη» και όταν συμβεί αυτό ο Γιούκι Καβαμούρα θα γίνει ο τέταρτος Ιάπωνας στην ιστορία που θα αγωνιστεί στον κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου.

Ο πρωτοπόρος ήταν ο Γιούτα Ταμπούσε, ο οποίος το 2004 έπαιξε σε 4 ματς με τους Φοίνιξ Σανς, ενώ στην εικοσαετία που μεσολάβησε άλλοι δύο συμπατριώτες του, με μεγαλύτερη επιτυχία από εκείνον, έκαναν αίσθηση στο κορυφαίο πρωτάθλημα.

Αρχικά, ο φόργουορντ Γιούτα Ουτανάμπε με το φαρμακερό του σουτ, που προσφάτως εγκατέλειψε τους Μέμφις Γκρίζλις (αν και είχε εγγυημένο συμβόλαιο) για να επιστρέψει στην Ιαπωνία και να αγωνιστεί στο εγχώριο πρωτάθλημα, αλλά και ο Ρούι Χατσιμούρα. Ο Αφροιάπωνας των Λέικερς, ο οποίος μάλιστα αναμένεται και φέτος να στελεχώνει την αρχική πεντάδα των Λιμνανθρώπων και να παίζει στο πλευρό του ΛεΜπρόν Τζέιμς.