Οι rookies της Γιούτα έκαναν πάταγο και οι Τζαζ νίκησαν τους Σακραμέντο Κινγκς (vid)

O Ουόκερ Κέρλερ μπλοκάρει σουτ του Σαμπόνις

i

© photo by Alex Goodlett / Getty Images / Ideal Images

Οι rookies της Γιούτα έκαναν πάταγο και οι Τζαζ νίκησαν τους Σακραμέντο Κινγκς (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:40 - 21.03.2023 / Ανανεώθηκε: 17:44 - 14.08.2024

Ο Οτσάι Αγκμπάτζι έκανε ρεκόρ καριέρας με 27 πόντους και ο Ουόκερ Κέσλερ έβαλε δύσκολα στον Ντομάντας Σαμπόνις, τον σταμάτησε πολλές φορές και οι Γιούτα Τζαζ επικράτησαν με 128-120 των Καλιφορνέζων.

Ο ένας έκανε ρεκόρ καριέρας στην επίθεση και ο άλλος με τις τάπες του τρόμαξε τους αντιπάλους. Ακόμα και τον ατρόμητο Ντομάντας Σαμπόνις. Πιο συγκεκριμένα οι δύο πρωτοεμφανιζόμενοι στο πρωτάθλημα Οτσάι Αγκμπάτζι (Νο 14 στο Draft) και Ουόκερ Κέσλερ (No 22) έκανα τη διαφορά και οδήγησαν τους Τζαζ στη νίκη με 128-120 απέναντι σε μία από τις πιο ανταγωνιστικές ομάδες ολόκληρου του πρωταθλήματος, τους Σακραμέντο Κιγνκς, ενώ από το... πουθενά ήρθε και ο Κρις Νταν για να προσφέρει 18 πόντους και 10 ασίστ.  

Ο Αγκμπάτζι έχει φέτος 6,6 πόντους, αλλά απέναντι στους Βασιλιάδες έβαλε 27 με 6/10 τρίποντα και ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής των Τζαζ στην 35η νίκη τους που τους τοποθετεί μία θέση πάνω από τους Λέικερς (34-37) στην 10η της Δύσης. 

Τρεις Ταύροι πέρασαν ορμητικά από τη Φιλαδέλφεια (vids)
NBA

08:32 - 21.03.2023

Τρεις Ταύροι πέρασαν ορμητικά από τη Φιλαδέλφεια (vids)

Ο Τζόελ Εμπίντ έβαλε για 10ο σερί παιχνίδι πάνω από 30 πόντους, αλλά οι Σικάγο Μπουλς είχαν τον τρόπο τους να σταματήσουν την πιο φορμαρισμένη ομάδα και μάλιστα στην έδρα της. Η τριάδα των ΝτεΡόζαν, ΛαΒίν και Βούτσεβιτς έβαλε 72 πόντους και έπειτα από δύο έξτρα πεντάλεπτα οι Ταύροι νίκησαν με 109-105 τους Σίξερς.

Για να κατακτηθεί αυτή όμως, οι Μορμόνοι χρειάστηκαν και την επιβλητική αμυντική παρουσία του δεύτερου rookie τους. Ο Κέσλερ έχει ήδη αποκτήσει φήμη κορυφαίου αμυντικού και εξαιρετικού μπλοκέρ. Με δική του τάπα άλλωστε (στον Γκραντ Ουίλιαμς) πριν από λίγες ώρες είχαν νικήσει τους Μπόστον Σέλτικς. Τώρα, ήταν η σειρά του Σαμπόνις να τον... συναντήσει στον αέρα και να τον σταματήσει σε κρίσιμες στιγμές. Συνολικά ο Κέσλερ είχε 5 τάπες και ήταν η δέκατη φορά της πρώτης του χρονιάς στο ΝΒΑ που κατάφερε να έχει 5 ή και περισσότερες σε έναν αγώνα. Κάτι τέτοιο είχε να συμβεί από τη σεζόν 1997-98, όταν τα έχει καταφέρει ο... μεγάλος Τιμ Ντάνκαν

Για τους Σακραμέντο Κινγκς ο ΝτιΆρον Φοξ έκανε ένα ακόμα σπουδαίο παιχνίδι με 37 πόντους, ενώ ο Σαμπόνις έχασε το triple double για μία ασίστ (είχε 12 ριμπάουντ και 9 τελικές πάσες), αλλά στην επίθεση έμεινε στους 11 πόντους με 4/11 σουτ και ο περιορισμός του αυτός οφείλεται στον Κέσλερ.