Τα κλειδιά της Γιούτα δόθηκαν στον νεαρό κόουτς, Ουίλ Χάρντι - Επέκτεινε το συμβόλαιό του με τους Τζαζ
i

Ουίλ Χάρντι / © IMAGO

Τα κλειδιά της Γιούτα δόθηκαν στον νεαρό κόουτς, Ουίλ Χάρντι - Επέκτεινε το συμβόλαιό του με τους Τζαζ

Γιώργος Γαβριλάκης 09:21 - 28.09.2024 / Ανανεώθηκε: 15:49 - 28.09.2024

Είναι 36 ετών, μικρότερος σε ηλικία από δεκάδες παίκτες του NBA, παρόλα αυτά ετοιμάζεται για την τρίτη του σεζόν με τους Γιούτα Τζαζ, που επέκτειναν το συμβόλαιο του κόουτς Ουίλ Χάρντι μέχρι το τέλος της σεζόν 2026-2027.

Ανήκει στην κατηγορία «πολλά υποσχόμενος» και οι Γιούτα Τζαζ επιθυμούν μαζί του να συνεργαστούν για πολλά χρόνια. Ακόμα ο Ουίλ Χάρντι, στις δύο σεζόν του ως head coach των Μορμόνων, δεν έχει καταφέρει να οδηγήσει σε μία ομαδική διάκριση της ομάδα του Σολτ Λέικ. Είναι όμως, ακόμα 36 ετών και ως προπονητής έχει δείξει δείγματα γραφής που οργανισμός στον οποίο ανήκει τα έχει εκτιμήσει. Γι' αυτό και οι Τζαζ ενεργοποίησαν την option που είχαν στα... χέρια τους και επέκτειναν το συμβόλαιο μαζί του μέχρι το καλοκαίρι του 2027.

Ο Ουίλ Χάρντι είναι ο δεύτερος νεαρότερος κόουτς του «μαγικού πλανήτη», καθώς μόνο ο πρωταθλητής με τους Μπόστον Σέλτικς, Τζο Ματζούλα, έχει γεννηθεί νωρίτερα από αυτόν (μόλις έξι μήνες) και σε τρεις βδομάδες που ξεκινά η αγωνιστική δράση, εργάζεται ώστε το σύνολο του να καταφέρει κάτι καλύτερο από πέρσι.

Το απόλυτο μπαμ στο NBA: Στους Νιου Γιορκ Νικς ο Καρλ Άντονι-Τάουνς!
NBA

06:38 - 28.09.2024

Το απόλυτο μπαμ στο NBA: Στους Νιου Γιορκ Νικς ο Καρλ Άντονι-Τάουνς!

Οι Νικς έκαναν την κίνηση... ματ και απέκτησαν τον Καρλ Άντονι-Τάουνς από τους Τίμπεργουλβς, προσφέροντας στη Μινεσότα τους Τζούλιους Ραντλ, Ντόντε ΝτιΒιτσέντζο, Κέιτα Μπέιτς-Ντιόπ και ένα μελλοντικό draft pick πρώτου γύρου.

Τη σεζόν 2023-24 η ομάδα της Γιούτα τερμάτισε στη 12η θέση της δυτικής περιφέρειας -σε σύνολο 15 ομάδων- και με ρεκόρ (νίκες-ήττες) 31-51 έχασε από νωρίς το... τραίνο για τα Playoffs. Στους Τζαζ όμως, παρέμεινε ο Λάουρι Μάρκανεν, ο οποίος υπέγραψε το καλοκαίρι νέο πολυετές συμβόλαιο και πάνω του στήνεται το νέο οικοδόμημα της ομάδας, που ναι μεν δεν είναι ακόμα έτοιμο για πρωταγωνιστικό ρόλο στη λίγκα, αλλά προετοιμάζεται για την ώρα και τη στιγμή που θα συμβεί αυτό.

Η αγωνιστική αναβάθμιση των Κεγιόντε Τζορτζ και Τέιλορ Χέντρικς, οι οποίοι φέτος θα παίξουν για δεύτερη χρονιά στο πρωτάθλημα, είναι προτεραιότητα, ενώ τα πιο έμπειρα στελέχη (όπως οι Τζο Κόλινς, Κόλιν Σέξτον, Τζόρνταν Κλαρκσον και Πάτι Μιλς) θα προσπαθήσουν πέραν όλων των άλλων να βοηθήσουν ως μέντορες τους δύο προαναφερθέντες νεαρούς να εξελιχθούν.