Μια πεντάδα παικτών που έγιναν πρωταγωνιστές στα χέρια του Γιώργου Μπαρτζώκα (vids)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας

Μια πεντάδα παικτών που έγιναν πρωταγωνιστές στα χέρια του Γιώργου Μπαρτζώκα (vids)

Νίκος Καλαμπάκας 16:05 - 09.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:22 - 14.08.2024

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στην καριέρα του έχει αναδείξει παίκτες που στην πορεία συνέβαλαν τα μέγιστα ώστε οι ομάδες τους να πρωταγωνιστήσουν. Το Sportal σας παρουσιάζει πέντε από αυτούς!

Ο κόουτς του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας είχε ανέκαθεν το ταλέντο να αναδεικνύει παίκτες. Oι επιλογές του Έλληνα προπονητή, ειδικά με τους αθλητές που προέρχονται από τις ΗΠΑ είναι σχεδόν πάντα στοχευμένες, γεγονός που κάνει τους ίδιους πολύτιμους για τις ομάδες τους και πιστοποιεί ότι αν μη τι άλλο, ο κορυφαίος τεχνικός της Ευρώπης τα δύο τελευταία χρόνια, έχει... μάτι!

Το Sportal σας παρουσιάζει μια πεντάδα παικτών που υπό τις οδηγίες του Μπαρτζώκα έχουν κάνει φοβερή καριέρα και έχουν βοηθήσει τις ομάδες τους να διακριθούν στις διοργανώσεις που συμμετέχουν. 

Μάλκολμ Ντιλέινι

Ήταν ένας χαρισματικός σκόρερ στη Μπάγερν Μονάχου τη σεζόν 2013 -2014. Η ευρωπαϊκή του εμπειρία είχε ξεκινήσει δύο χρόνια νωρίτερα από τη Σαλόν, ενώ ακολούθησε η Μπουντιβέλνικ, πριν κάνει το άλμα στη Μπάγερν Μονάχου. Τη σεζόν 2014 -2015 ο Γιώργος Μπαρτζώκας τον βρίσκει στη Λοκομοτίβ και οι μετοχές του στο ευρωπαϊκό μπάσκετ εκτοξεύονται. Υπό τις οδηγίες του Έλληνα κόουτς, ο Ντιλέινι έπαιξε διαστημικό μπάσκετ και ήταν ένας από τους κύριους λόγους που η τότε ομάδα του αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο Final Four της Euroleague.

Μπράιαν Ντάνστον

Από τους παίκτες που με τη φανέλα της Εφές έγραψαν τις πιο χρυσές σελίδες στην ιστορία της τουρκικής ομάδας. Ο Ντάνστον ήρθε στον Ολυμπιακό τη σεζόν 2013-2014, αμέσως μετά την κατάκτηση του back 2 back στην Euroleague. Άφησε αμέσως το στίγμα του στους Πειραιώτες αφού αν και είχε το δύσκολο έργο να καλύψει το κενό που άφησε εκείνη τη σεζόν ο Χάινς, το έκανε με μεγάλη ευκολία. Στην πρώτη του σεζόν στο κορυφαίο πρωτάθλημα της Ευρώπης αναδείχθηκε κορυφαίος αμυντικός της λίγκας, κάτι που επανέλαβε και την επόμενη χρονιά που φόρεσε τα ερυθρόλευκα!

Άντονι Ράντολφ

Ένα ακόμα «πουλέν» του Γιώργου Μπαρτζώκα από την εποχή που ήταν προπονητής της Λοκομοτίβ Κουμπάν. Ο Ράντολφ ανήκει στη φουρνιά των Αμερικανών που στα χέρια του Μπαρτζώκα βγήκαν... χρυσός. Πήγε με τους Ρώσους στο Final Four, έκατσε έναν ακόμα χρόνο στην ομάδα και στη συνέχεια βρέθηκε στην Ρεάλ μαδρίτης στην οποία παραμένει μέχρι και σήμερα.

Κρις Σίνγκλετον

Ένα από τα πιο «πολυμορφικά» τεσσάρια της Ευρώπης την τελευταία δεκαετία, ήταν ο Κρις Σίνγκλετον. Ο Αμερικάνος το 2015 πήγε από τη θυγατρική της Οκλαχόμα στη Λοκομοτίβ Κουμπάν κι εκεί, με τον κόουτς Μπαρτζώκα να τον καθοδηγεί, έγινε ένας πολύτιμος παίκτης που με τα χρόνια έγραψε τη δική του ιστορία στην Euroleague. Πέρασε και από τη χώρα μας για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, όμως τις μεγάλες στιγμές της καριέρας του τις έζησε στην Τουρκία, εκεί όπου με την Εφές κατέκτησε δύο ευρωλίγκες!

Πώς μπορεί ο Μάικ Τζέιμς να έρθει στον Ολυμπιακό
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

16:55 - 06.08.2023

Πώς μπορεί ο Μάικ Τζέιμς να έρθει στον Ολυμπιακό

Η είδηση ότι ο Ολυμπιακός ρίχνει... κλεφτές ματιές προς τον Μάικ Τζέιμς έβαλε στην... πρίζα τους φίλους της ομάδας του Πειραιά και το Sportal αναλύει τα δεδομένα μιας πιθανής μετακίνησης του Αμερικανού στο μεγάλο λιμάνι της χώρας.

Σακίλ ΜακΚίσικ

Σακίλ ΜακΚίσικ

Όταν ήρθε στον Ολυμπιακό ήταν ένας Αμερικανός παίκτης που αγωνιζόταν στην Τουρκία. Παλιότερα, στις ΗΠΑ είχε μπλεξίματα με το νόμο λόγω του χαρακτήρα του. Υπό τις οδηγίες του Έλληνα κόουτς μεταμορφώθηκε σε έναν παίκτη πολύτιμο για τον Ολυμπιακό, αφού με τα προσόντα του κάνει πολλά - και τα κάνει καλά- μέσα στο παρκέ. Ο ΜακΚίσικ έχει εξελιχθεί σε μια πολύτιμη μονάδα που συνέβαλε τα μέγιστα τόσο στην κατάκτηση των back 2 back νταμπλ από τους Πειραιώτες, όσο και στην παρουσία τους στα δύο τελευταία Final Four.