Γιατί ο Κάιλ Γκάι σταμάτησε το μπάσκετ για να γίνει βοηθός προπονητή στο Πανεπιστήμιο Βιρτζίνια!

Κάιλ Γκάι

i

Basketball Champions League

Γιατί ο Κάιλ Γκάι σταμάτησε το μπάσκετ για να γίνει βοηθός προπονητή στο Πανεπιστήμιο Βιρτζίνια!

Γιάννης Πάλλας 23:06 - 07.08.2024 / Ανανεώθηκε: 23:06 - 07.08.2024

Οι λόγοι που οδήγησαν τον Κάιλ Γκάι στη δύσκολη απόφαση να εγκατςλείψει το μπάσκετ μόλις στα 27 του χρόνια για να γίνει προπονητής στις Ηνωμένες Πολιτείες

Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε επίσημα η απόφαση του Κάιλ Γκάι να σταματήσει το μπάσκετ στα 27 του χρόνια για να ασχοληθεί με την προπονητική ήταν λογικό να προκαλέσει αίσθηση με την επιλογή του.

Άλλωστε, δεν είναι σύνηθες να αφήνει κάποιος μια σπουδαία καριέρα (ήταν σε συζητήσεις με τη Ρεάλ Μαδρίτης για να μετακινηθεί από την Τενερίφη με την οποία ήταν φιναλίστ στο Basketball Champions League) για να ενταχθεί στο προπονητικό επιτελείο ενός Πανεπιστημίου (εν προκειμένω του Βιρτζίνια) στα καλύτερα του χρόνια πετώντας στα... σκουπίδια πολλά χρήματα που θα μπορούσε να κερδίσει από τα συμβόλαια του.

Ο Κάιλ Γκάι που έκανε μια εξαιρετική σεζόν με την ομάδα των Καναρίων Νήσων τα αφήνει όλα πίσω του για να ακολουθήσει μια νέα καριέρα ως βοηθός προπονητή στο Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια, όπου αγωνίστηκε από το 2016 έως το 2019 οπότε και κατέκτησε το πρωτάθλημα.

Η απορία όλων είναι εύλογη, όμως κανείς δεν φαίνεται για την ώρα να είναι διατεθειμένος να εξηγήσει τους λόγους της απόφασης του. Πολύ περισσότερο ο ίδιος.

Πάντως, σύμφωνα με πηγές από την Ισπανία και από την Τενερίφη, που αποτέλεσε τον τελευταίο επαγγελματικό σταθμό της μπασκετικής του διαδρομής ως παίκτης, αντιμετώπιζε οικογενειακά προβλήματα τους τελευταίους μήνες πριν την ολοκλήρωση της περσινής σεζόν και αυτό που σκέφτονταν αρχικά ήταν να κάνει ένα μικρό διάλειμμα για να το διαχειριστεί.

Τελικά πήρε την απόφαση να αποσυρθεί άμεσα και το ανακοίνωσε την Τετάρτη (7/8) βάζοντας πρόωρα τέλος σε μια καριέρα που προμηνύονταν λαμπρή.

Μπορεί στον Παναθηναϊκό AKTOR να μην «κόλλησε» με την υπόλοιπη ομάδα, ωστόσο ήταν ένας σπουδαίος σκόρερ που μπορούσε να αγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο εξασφαλίζοντας αρκετά εκατομμύρια ευρώ τα επόμενα χρόνια τα οποία επέλεξε να απαρνηθεί, αλλάζοντας κατεύθυνση για τους δικούς του λόγους...

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!