Γκασόλ: «Η αφοσίωση του Μουτόμπο στο μπάσκετ και η βοήθεια στους ανθρώπους δεν θα ξεχαστούν ποτέ»
i

©Twitter

Γκασόλ: «Η αφοσίωση του Μουτόμπο στο μπάσκετ και η βοήθεια στους ανθρώπους δεν θα ξεχαστούν ποτέ»

Γιάννης Πάλλας 22:20 - 30.09.2024 / Ανανεώθηκε: 22:21 - 30.09.2024

Ο Πάου Γκασόλ υποκλίνεται στο μεγαλείο του μύθου Ντικέμπε Μουτόμπο που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 58 ετών

Στο μεγαλείο ψυχής του μύθου Ντικέμπε Μουτόμπο, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 58 ετών αναφέρθηκε ο Πάου Γκασόλ.

Ο σπουδαίος Ισπανός εστίασε στον άνθρωπο Ντικέμπε και την συνεισφορά του στον απλό κόσμο, όπου στέκονταν δίπλα σε όποιον τον είχε ανάγκη.

Ο χαμογελαστός Μουτόμπο άφησε το αποτύπωμα του στο ΝΒΑ το οποίο εξέφρασε συνολικά την οδύνη του για την απώλεια του και ο Πάου Γκασόλ με την ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter αναφέρθηκε στον άνθρωπο περισσότερο και λιγότερο στον μεγάλο παίκτη Ντικέμπε.

Η ανάρτηση του Πάου Γκασόλ:

«Λυπήθηκα πολύ όταν έμαθα για τον θάνατο του Ντικέμπε Μουτόμπο. Ο Ντικέμπε δεν ήταν μόνο σπουδαίος στο γήπεδο, αλλά και μια δύναμη για το καλό εκτός παρκέ, που θαυμάστηκε και αγαπήθηκε απ’ όσους τον γνώρισαν.

Το χαμόγελό του, οι αξίες του και η αφοσίωσή του στο μπάσκετ, καθώς και στο να βοηθάει τους άλλους, δεν θα ξεχαστούν ποτέ. Οι σκέψεις μου είναι με την οικογένειά του και τους αγαπημένους του σε αυτές τις πολύ δύσκολες στιγμές. Ας αναπαυθεί εν ειρήνη».

Η τοποθέτηση του Πάου Γκασόλ ήρθε να προστεθεί σ’ ένα πλήθος αναρτήσεων από μεγάλους πρώην αθλητές του ΝΒΑ που εξέφρασαν και εκείνοι την οδύνη τους για τον χαμό του θρύλου του παρελθόντος και μιας εμβληματικής μορφής του «μαγικού κόσμου» του μπάσκετ.