Επτά ομάδες του NBA σκέφτονται τον Γιαμπουσελέ - Το συμβόλαιό του με την Ρεάλ Μαδρίτης και οι επιλογές του
i

© imago

Επτά ομάδες του NBA σκέφτονται τον Γιαμπουσελέ - Το συμβόλαιό του με την Ρεάλ Μαδρίτης και οι επιλογές του

Γιώργος Γαβριλάκης 12:25 - 14.08.2024 / Ανανεώθηκε: 12:28 - 14.08.2024

Οι Καβαλίερς πρώτοι ασχολήθηκαν με την περίπτωση του Γκερσόν Γιαμπουσελέ της Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά πλέον η λίστα των ομάδων του NBA που ασχολούνται με τον «ασημένιο» Γάλλο των Ολυμπιακών Αγώνων έχει μεγαλώσει σε εντυπωσιακό βαθμό.

Η φήμη του εκτοξεύθηκε, όπως η απόδοση και η δυναμική του, μέσω του Ολυμπιακού Τουρνούα του Παρισιού. Εκεί όπου ο Γκερσόν Γιαμπουσελέ ήταν ο X-Factor της Γαλλίας στην πορεία μέχρι την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου.

Η συνολική του παρουσία στη διοργάνωση, αλλά κυρίως η εμφάνισή του στον χαμένο τελικό κόντρα στους NBAers των ΗΠΑ, ανάγκασε τον «μαγικό πλανήτη» να ασχοληθεί έντονα μαζί του. Θυμήθηκαν οι ομάδες του κορυφαίου πρωταθλήματος πως κάποτε έπαιζε στους Μπόστον Σέλτικς και τώρα, η πρώην ομάδα του, αλλά και έξι ακόμα τον έχουν στη μεταγραφική τους λίστα. Και από τη στιγμή που προέκυψε η πληροφορία ότι έχει 2,5 εκατομμύρια δολάρια NBA out στο συμβόλαιό του με την Ρεάλ Μαδρίτης, το μεταγραφικό θερμόμετρο προσεγγίζει τα επίπεδα... καύσωνα.

Οι Κλίβελαντ Καβαλίερς τον έβαλαν πρώτοι στο στόχαστρό τους. Βλέπετε, ο προπονητής τους, Κένι Άτκινσον, ήταν και ένας από τους συμβουλάτορες-βοηθούς του ομοσπονδιακού προπονητή της Γαλλίας, Βενσάν Κολέ.

Ο Μαλεντόν επέστρεψε στη Βιλερμπάν έπειτα από τέσσερα χρόνια στο NBA (vid)
EUROLEAGUE

11:14 - 14.08.2024

Ο Μαλεντόν επέστρεψε στη Βιλερμπάν έπειτα από τέσσερα χρόνια στο NBA (vid)

Η Βιλερμπάν ολοκλήρωσε την επανατοποθέτηση του Τεό Μαλεντόν στο ρόστερ της και ο 23χρονος Γάλλος επιστρέψει στο Λυών έπειτα από τέσσερις μη παραγωγικές σεζόν στις ΗΠΑ με τους Θάντερ, τους Χόρνετς και τους Σανς.

Μόνο που η ομάδα του Οχάιο δεν είναι μόνη της στην προσπάθεια απόκτησής του. Πέραν αυτών και των Σέλτικς, που έχουν εκδηλώσει ήδη ένα κάποιο ενδιαφέρον, υπάρχουν στο... παιχνίδι οι Φιλαδέλφεια Σίξερς, οι Σαν Αντόνιο Σπερς που είδαν πως το παιχνίδι του ταιριάζει απόλυτα στο πλευρό του Βικτόρ Ουεμπανιαμά, αλλά και οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, οι Μαϊάμι Χιτ και οι Λος Άντζελες Κλίπερς. Όλοι τους έχουν κενή θέση στο ρόστερ τους και ψάχνουν ένα συμπλήρωμα ή μία αναβάθμιση.

Από την πλευρά του, ο Γκερσόν Γιαμπουσελέ, φαίνεται πως έχει δελεαστεί και πως υπάρχει η επιθυμία του για μία δεύτερη ευκαιρία στο NBA. Κάτι άλλωστε που εξήγησε και ο ίδιος με σχετική του ανάρτηση. Η Ρεάλ Μαδρίτης βέβαια, θα προτιμούσε να μην είχε συμβεί κάτι τέτοιο, καθώς δεν αποκλείεται ο επίλογος της καλοκαιρινής περιπέτειας του Γάλλου, να επηρεάσει τη Βασίλισσα σε σημαντικό βαθμό.