Ο πρώτος... μνηστήρας από ΝΒΑ: Οι Καβαλίερς καλοβλέπουν τον Γιαμπουσέλε

Γκέρσον Γιαμπουσέλε

Ο πρώτος... μνηστήρας από ΝΒΑ: Οι Καβαλίερς καλοβλέπουν τον Γιαμπουσέλε

Χρήστος Τσάλτας 19:31 - 12.08.2024 / Ανανεώθηκε: 19:31 - 12.08.2024

Ο Γκέρσον Γιαμπουσέλε πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις στο Ολυμπιακό Τουρνουά με την εθνική Γαλλίας και οι Κλίβελαντ Καβαλίερς ήδη έχουν ξεχωρίσει την περίπτωσή του.

Ο παίκτης που κέρδισε τις εντυπώσεις στο Τουρνουά μπάσκετ των Ολυμπιακών Αγώνων ήταν ο Γκέρσον Γιαμπουσέλε. Ο φόργουορντ της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν εκπληκτικός, σταθερός και συνεπής και στις δύο πλευρές του παρκέ, κάνοντας τη διαφορά για την ομάδα του στο δρόμο για την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου.

Ο εκρηκτικός άσος χάρισε το highlight του τουρνουά, κάνοντας... poster των ΛεΜπρόν Τζέιμς με ένα εμφατικό κάρφωμα. Το οποίο κέρδισε τον θαυμασμό όλου του πλανήτη και αναμφίβολα αποτελεί μια από τις στιγμές που θυμούνται άπαντες από το φετινό τουρνουά. Αυτό αποτυπώνεται και στην παρουσία του εντός παρκέ, καθώς μέτρησε 14,1 πόντους και 3,3 ριμπάουντ, κατά μέσο όρο.

Ο Γιαμπουσελέ έχει ενεργό NBA out: Πόσα χρήματα πρέπει να επιστρέψει στην Ρεάλ Μαδρίτης για να αποδεσμευτεί
EUROLEAGUE

08:54 - 12.08.2024

Ο Γιαμπουσελέ έχει ενεργό NBA out: Πόσα χρήματα πρέπει να επιστρέψει στην Ρεάλ Μαδρίτης για να αποδεσμευτεί

Η Ρεάλ Μαδρίτης ίσως θα πρέπει να... μελετά το μέλλον της χωρίς τον Γκερσόν Γιαμπουσελέ, ο οποίος με την παρουσία του στο Paris 2024... ξεσήκωσε τους Αμερικάνους. Ο 28χρονος φόργουορντ έχει NBA out για φέτος στα 2,5 εκατομμύρια, ενώ το επόμενο καλοκαίρι μένει ελεύθερος από την Βασίλισσα.

Με το πέρας των αγώνων άνοιξε κουβέντα για το αν θα μπορούσε να αγωνιστεί ξανά στο ΝΒΑ. Πριν επιστρέψει στην Ευρώπη, για λογαριασμό της Βιλερμπάν και μετέπειτα της Ρεάλ Μαδρίτης, ο Γιαμπουσέλε αγωνιζόταν στους Μπόστον Σέλτικς, υπό τις οδηγίες του Μπραντ Στίβενς. Έτσι, έχει εμπειρία από το υψηλότερο επίπεδο στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη.

Το buy out του για το ΝΒΑ ανέρχεται στα 2,5 εκατ. δολάρια, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα και ήδη μια ομάδα έχει ξεχωρίσει την περίπτωσή του για την ερχόμενη σεζόν.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, οι Κλίβελαντ Καβαλίερς βλέπουν με πολύ καλό μάτι το ενδεχόμενο να υπογράψουν τον εκρηκτικό άσο ενόψει της νέας σεζόν. Σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε η συνύπαρξή του με τον head coach της ομάδας από το Οχάιο, Κένι Άτκινσον, ο οποίος ήταν άμεσος συνεργάτης του Βενσάν Κολέ στον γαλλικό πάγκο.

Οι Καβς θέλουν να προσθέσουν έναν έμπειρο παίκτη στο ρόστερ τους, που θα δίνει λύσεις στην φροντ λάιν, όμως αυτό δεν σημαίνει πως ο 28χρονος άσος θα έχει εγγυημένο χρόνο. Αυτός είναι ίσως και ένας παράγοντας που θα παίξει τον ρόλο του σε ενδεχόμενη μετακόμιση του Γιαμπουσέλε στις ΗΠΑ, καθώς στην Ρεάλ Μαδρίτης είναι ένας από τους παίκτες σημεία αναφοράς που κάνουν τη διαφορά.

Ο ίδιος πάντως κάθε άλλο παρά αδιάφορος είναι στο ενδεχόμενο επιστροφής στο ΝΒΑ, δηλώνοντας «ανοιχτός» σε δεύτερη ευκαιρία...

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!