«Φέτος είναι η χρονιά των Τίμπεργουλβς»: Ο Γιαμπουσέλε, ο... νονός Τέιτουμ και το ΝΒΑ

Γκέρσον Γιαμπουσέλε

«Φέτος είναι η χρονιά των Τίμπεργουλβς»: Ο Γιαμπουσέλε, ο... νονός Τέιτουμ και το ΝΒΑ

Χρήστος Τσάλτας 12:35 - 24.05.2024 / Ανανεώθηκε: 08:29 - 29.05.2024

Την ώρα που η σεζόν στο ΝΒΑ φτάνει στην κορύφωσή της, με τα playoffs της λίγκας, ο Γκέρσον Γιαμπουσέλε ρίχνει πολλές ματιές στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, έχοντας μάλιστα μια ξεκάθαρη προτίμηση.

Για τον Γκέρσον Γιαμπουσέλε το ΝΒΑ δεν είναι μια άγνωστη κατάσταση. Κάθε άλλο. Στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη αγωνίστηκε από το 2017 έως το 2019, για χάρη των Μπόστον Σέλτικς, έχοντας μάλιστα ενεργή παρουσία υπό τις οδηγίες του Μπραντ Στίβενς.

Στην Μασαχουσέτη μάλιστα είχε και αρκετές σχέσεις ζωής με τότε συμπαίκτες του, οι οποίες κρατάνε ακόμα και σήμερα. Μία εξ αυτών είναι με τον ηγέτη της ομάδας, Τζέισον Τέιτουμ, με τον οποίο συνυπήρξε και έχτισαν μια πολύ καλή φιλική σχέση.

Σε τέτοιο βαθμό ώστε να γίνει και... νονός σε ένα παρατσούκλι. Πιο συγκεκριμένα, ο Τέιτουμ τον είχε αποκαλέσει «Dabusele», διότι εκείνη την περίοδο που ήταν συμπαίκτες ήταν στην μόδα η κίνηση «dab», την οποία ο 28χρονος φόργουορντ έκανε μετά από κάθε εύστοχο τρίποντο στα παρκέ του ΝΒΑ.

Η σχέση του με τον οργανισμό των Σέλτικς παραμένει καλή και αυτό φάνηκε και στα λόγια του. «Προβλέπω να περνούν την Ιντιάνα και να βρίσκονται στον τελικό», ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτησή του, στο περιθώριο της προπόνησης της Ρεάλ Μαδρίτης.

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

Δεν έμεινε εκεί όμως, καθώς πρόσθεσε ότι «φέτος θεωρώ ότι είναι η χρονιά της Μινεσότα. Ακόμα και τώρα που βρίσκεται πίσω με 1-0 μπορεί να κάνει την ανατροπή. Είναι εντυπωσιακή ομάδα», ήταν τα λόγια του, δείχνοντας πως είναι... εθισμένος με το μπάσκετ σε κάθε του μορφή.