Η ψηφιακή αναπαράσταση από το κάρφωμα του Γιαμπουσελέ στον ΛεΜπρόν που έστειλε τον Γάλλο ξανά στο NBA (vid)

Η ψηφιακή αναπαράσταση από το κάρφωμα του Γιαμπουσελέ στον ΛεΜπρόν που έστειλε τον Γάλλο ξανά στο NBA (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 10:17 - 22.08.2024 / Ανανεώθηκε: 10:22 - 22.08.2024

Η πιο θεαματική φάση στο Ολυμπιακό Τουρνουά του Παρισιού ήταν το δυναμικό κάρφωμα του Γκερσόν Γιαμπουσελέ στο... πρόσωπο του ΛεΜπρόν Τζέιμς. Μία φάση που εκτός του ότι έδωσε στον Γάλλο μία δεύτερη ευκαιρία στο NBA, μετατράπηκε και σε virtual περιβάλλον από ταλαντούχους video game προγραμματιστές.

Η συνολική παρουσία του Γκερσόν Γιαμπουσελέ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και στην πορεία της Γαλλίας προς το ασημένιο μετάλλιο, ήταν εντυπωσιακή. Η πιο θεαματική στιγμή του πάντως, αναμφισβήτητα, ήταν αυτή με το κάρφωμα στο... πρόσωπο του ΛεΜπρόν Τζέιμς. Οι «τρικολόρ» ηττήθηκαν στον τελικό από τις ΗΠΑ, αλλά ο Γιαμπουσελέ βγήκε (μόνο) κερδισμένος από την ιστορία αυτή.

Ειδικά ο τρόπος και η πυγμή που αντιμετώπισε σχεδόν όλους τους NBAers έκανε εντύπωση στους Αμερικάνους και μερικές μέρες αργότερα ο 28χρονος φόργουορντ, έκανε χρήση του NBA out που είχε στο συμβόλαιό του με την Ρεάλ και εγκαταλείπει τη Μαδρίτη. Τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται με τους Φιλαδέλφεια Σίξερς,

Πάντως, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, υπάρχει ανυπομονησία για την επιστροφή του Γιαμπουσελέ και έχει δημιουργηθεί μία σημαντική προοπτική γι' αυτόν. Μεγαλύτερη απ' ότι την πρώτη φορά που βρέθηκε στη λίγκα, τη διετία 2017-2019 με τους Μπόστον Σέλτικς. Το όνομά του πλέον, είναι «καυτό» και σε αυτή τη συνθήκη έχει συμβάλει το viral κάρφωμά του απέναντι στον πρώτο σκόρερ όλων των εποχών.

Τώρα ήρθε η ώρα, ταλαντούχοι video games engineers και προγραμματιστές, να δώσουν τη δική τους οπτική. Αποφάσισαν να μεταφέρουν σε εικονικό περιβάλλον το κορυφαίο στιγμιότυπο και ναι μεν η πραγματικότητα για πάντα θα είναι πιο εντυπωσιακή από το virtual reality, παρόλα αυτά πήραν όλοι μια γεύση για το πως θα μοιάζει και θα κινείται ο Γιαμπουσελέ στη νέα έκδοση του NBA2k25 που... αναμένεται!