Πένθος για τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς: «Έφυγε» από τη ζωή ο θρύλος της ομάδας Αλ Ατλς

Πένθος για τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς: «Έφυγε» από τη ζωή ο θρύλος της ομάδας Αλ Ατλς

Γιάννης Πάλλας 21:36 - 21.08.2024 / Ανανεώθηκε: 21:36 - 21.08.2024

Σε ηλικία 87 ετών απεβίωσε ο θρύλος των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, Αλ Ατλς

Θλίψη και στενοχώρια είναι τα κυρίαρχα συναισθήματα στην οικογένεια των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, αλλά και στο ΝΒΑ, καθώς «έφυγε» από τη ζωή ο 87χρονος αθλητής της ομάδας Αλ Ατλς.

Ήταν θρύλος για την ομάδα του Γκόλντεν Στέιτ ο Ατλς, καθώς σε όλη την μπασκετική του διαδρομή αγωνίστηκε μόνο για τους «πολεμιστές».

Φόρεσε τη φανέλα της ομάδας από το 1960 μέχρι το 1971, αγωνίζονταν ακόμη στη Φιλαδέλφεια, ενώ στη συνέχεια μετακόμισε στο Σαν Φρανσίσκο.

Από το 1970 μέχρι το 1983 ήταν προπονητής των Γουόριορς, οδηγώντας τους στην κατάκτηση του πρωταθλήματος του 1975 και μάλιστα έγινε ο δεύτερος Αφροαμερικανός κόουτς που πήρε το δαχτυλίδι μετά τον σπουδαίο Μπιλ Ράσελ.

Μέχρι τώρα, ο Αλ Ατλς έχει το ρεκόρ νικών στον πάγκο των «μαχητών» με 557, οι οποίοι έχουν αποσύρει το νούμερο «16» προς τιμήν του.

Ο Ατλς υπηρέτησε τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς για 60 χρόνια, ξεκινώντας ως παίκτης, ακολούθως ως προπονητής, τζένεραλ μάνατζερ και πρέσβης της ομάδας.

Παρουσία Αγγελόπουλου η προπόνηση της ΑΕΚ Betsson, «πρώτη» για Γκόλντεν
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

21:23 - 21.08.2024

Παρουσία Αγγελόπουλου η προπόνηση της ΑΕΚ Betsson, «πρώτη» για Γκόλντεν

Ο Μάκης Αγγελόπουλος έδωσε το παρών στην προπόνηση της ΑΕΚ Betsson, στο Olympic Hall της Φυλής και συνομίλησε με τον Ντράγκαν Σάκοτα και τους παίκτες, την ώρα που ο Γκραντ Γκόλντεν προπονήθηκε για πρώτη φορά με το γκρουπ.

Μια εμβληματική μορφή για τους «πολεμιστές» και μια σημαντική προσωπικότητα για το ΝΒΑ.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!