Ο λόγος που ο ιδιοκτήτης των Ουόριορς εύχεται την... αποτυχία των Μπακς: Το πλάνο του για τον Αντετοκούνμπο
i

Γιάννης Αντετοκούνμπο, Στέφεν Κάρι

Ο λόγος που ο ιδιοκτήτης των Ουόριορς εύχεται την... αποτυχία των Μπακς: Το πλάνο του για τον Αντετοκούνμπο

Γιώργος Γαβριλάκης 08:32 - 23.09.2024 / Ανανεώθηκε: 08:44 - 23.09.2024

To όνομα του Γιάννη Αντετοκούνμπο απ' ότι φαίνεται δεν σταματά να απασχολεί τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς και ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Τζο Λέικομπ, όπως αποκαλύπτει ο Σαμ Άμικ του The Athletic, περιμένει πως και πως την ώρα και τη στιγμή που θα δημιουργηθεί αναστάτωση στο Μιλγουόκι και ο Greek Freak θα ζητήσει ανταλλαγή!

Δεν βρέθηκαν ούτε καν πλησίον των θερινών τους στόχων. Οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς θεωρητικά διεκδίκησαν την υπογραφή του Πολ Τζορτζ και του Λάουρι Μάρκανεν. Στην πράξη όμως, ο πρώτος αποδέχθηκε το πλουσιοπάροχο συμβόλαιο που του προσέφεραν οι Φιλαδέλφεια Σίξερς, ενώ ο δεύτερος τελικά επέκτεινε την συνεργασία του με τους Γιούτα Τζαζ. Τρίτος (στόχος) δεν υπήρξε, αλλά στην πραγματικότητα έχει υπάρξει -μήνες τώρα- απλώς δεν ήταν η ώρα του.

Οι Ουόριορς το καλοκαίρι επικεντρώθηκαν στον Στέφεν Κάρι, τον οποίο και δέσμευσαν με διετή επέκταση συμβολαίου και απ’ ότι φαίνεται θα ολοκληρώσει την σπουδαία καριέρα του στον οργανισμό που την ξεκίνησε. Το ερώτημα όμως, που δημιουργείται είναι το αν οι Πολεμιστές με το υπάρχον δυναμικό θα μπορέσουν να διεκδικήσουν ξανά το πρωτάθλημα κι αν ο Κάρι φορέσει δακτυλίδι σε όλα τα δάκτυλά του ενός χεριού.

Στο «Club 500 Millions» ο ΛεΜπρόν, πλέον και ο Κάρι: Πότε θα εισπράξει μισό δισεκατομμύριο δολάρια ο Αντετοκούνμπο
NBA

09:58 - 31.08.2024

Στο «Club 500 Millions» ο ΛεΜπρόν, πλέον και ο Κάρι: Πότε θα εισπράξει μισό δισεκατομμύριο δολάρια ο Αντετοκούνμπο

Τα συμβόλαια του ΛεΜπρόν Τζέιμς στο ΝΒΑ έχουν ξεπεράσει τα 580 εκατομμύρια δολάρια και με τη νέα συμφωνία του Στέφεν Κάρι με τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς «σπάει» κι αυτός τα φράγμα των συνολικών εισπράξεων άνω του μισού δισεκατομμυρίου δολαρίων. Ποιοι ακολουθούν και πότε θα έρθει η σειρά του Γιάννη Αντετοκούνμπο...

Προς το παρόν έχει κατακτήσει τέσσερα πρωταθλήματα και αυτή τη στιγμή ο ρεαλιστικός ομαδικός στόχος είναι η είσοδος στα Playoffs, κάτι που την περασμένη αγωνιστική περίοδο οι Ουόριορς δεν μπόρεσαν να εξασφαλίσουν. Υπολείπονται αγωνιστικά σε λύσεις, ποιότητες και επιλογές, αλλά ο ιδιοκτήτης τους, Τζο Λέικομπ, δεν είναι διατεθειμένος να τα παρατήσει. Κι όσο ο Κάρι είναι ενεργός σκοπεύει να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του έτσι ώστε να τον βοηθήσει να κατακτήσει τουλάχιστον ένα ακόμα πρωτάθλημα, για να ξεπεράσει σε αυτόν τον τομέα τον Λεμπρόν Τζέιμς (έχει επίσης τέσσερα), να φθάσει τον αείμνηστο Κόμπε Μπράιαντ (5), γιατί όχι και τα έξι του Μάικλ Τζόρνταν.

O σούπερ σταρ των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, Στέφεν Κάρι, παρέα με τον ιδιοκτήτη του οργανισμού, Τζο Λέικομπ
Στέφεν Κάρι και Τζο Λέικομπ / © IMAGO

Για να αποκτήσει ελπίδες διεκδίκησης της κορυφής ξανά ο Στέφεν Κάρι και η παρέα του στο Σαν Φρανσίσκο, θα πρέπει οι Ουόριορς να είναι ενεργοί στην αγορά και με την πρώτη ευκαιρία να προσεγγίσουν έναν κορυφαίο παίκτη του πρωταθλήματος. Ο Λέικομπ πάντως, δεν έχει αφηριμένες σκέψεις. Αντίθετα, έχει πολύ συγκεκριμένο πλάνο. Απλώς, αυτό περιλαμβάνει και την... αποτυχία των Μιλγουόκι Μπακς.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό δημοσιογράφο του The Athletic, Σαμ Άμικ, στο Γκόλντεν Στέιτ δεν έχουν σταματήσει ούτε βδομάδα να σκέφτονται τρόπους με τους οποίους θα κάνουν δικό τους τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Αυτό είναι το σχέδιό τους και ειδικά του ιδιοκτήτη τους και των συνεργατών του, παρά το γεγονός ότι ο Greek Freak έχει συμβόλαιο πλέον, μέχρι το καλοκαίρι του 2028 με τα Ελάφια.

«Ένα πράγμα που περιμένουν γενικά αρκετοί GMs και διοικήσεις στο NBA είναι η... πτώση των Μπακς», είπε ο Σαμ Άμικ στο «The TK Show», ένα podcast που αναλύει μελλοντικά σενάρια και υπαρκτά δεδομένα. Μάλιστα, ο Άμικ θυμίζει πως «ξέρουμε εδώ και καιρό πως ο Τζο Λέικομπ ονειρεύεται την παρουσία του Αντετοκούνμπο στο Γκόλντεν Στέιτ». Και τι περιμένει; Να ζητήσει ανταλλαγή από τους Μπακς, γιατί μόνο έτσι μπορεί να γίνει διαθέσιμος όσο ο Στέφεν Καρι είναι ενεργός. Διότι, το καλοκαίρι του 2028, τότε που ο Greek Freak ολοκληρώνει την συμφωνία του στο Μιλγουόκι, ο κορυφαίος σουτέρ στην ιστορία του μπάσκετμπολ, ίσως έχει ήδη αποσυρθεί.

Το επόμενο καλοκαίρι λοιπόν, θα είναι κρίσιμο. Αν οι Μπακς αποτύχουν και πάλι να βρεθούν σε τροχιά κατάκτησης της κορυφής κι αν αποδειχθεί πως οι Μπόστον Σέλτικς, οι Φιλαδέλφεια Σίξερς, οι Νιου Γιορκ Νικς βρίσκονται... πολύ μπροστά τους, τότε ο Λέικομπ θεωρεί πως ο Αντετοκούνμπο θα σκεφτεί διαφορετικά για το μέλλον του. Και τότε είναι που θα βάλει σε εφαρμογή το σχέδιό του για να εκπληρώσει το όραμά του. Μέχρι εκείνη τη στιγμή περιμένει οι ανερχόμενοι παίκτες των Ουόριορς (Τζόναθαν Κουμίνγκα, Μπρέιντιν Ποντζιέμσκι) να αναπτυχθούν σε σημείο που θα μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν ως ανταλλάγματα σε αυτή τη θεωρητική προς το παρόν προσέγγιση.