Οι Ουόριορς ακούν προσφορές για τους Πουλ και Κουμίνγκα (vids)

Τζόρνταν Πουλ, Τζόναθαν Κουμίνγκα

i

© Lachlan Cunningham / Getty Images / Ideal Images

Οι Ουόριορς ακούν προσφορές για τους Πουλ και Κουμίνγκα (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 12:08 - 18.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:30 - 14.08.2024

Στο Γκόλντεν Στέιτ σκοπεύουν να επιστρέψουν στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος και γι' αυτό θέλουν να κρατήσουν τον Ντέιμοντ Γκριν. Πρέπει όμως, να κάνουν και θυσίες, άρα ο Τζόρνταν Πουλ και ο Τζόναθαν Κουμίνγκα ίσως βρεθούν στο... βωμό.

Έχουν στο payroll της νέας σεζόν ένα συμβόλαιο πάνω από 50 εκατομμύρια δολάρια. Αυτό του Στέφεν Καρι: 51,9 για την ακρίβεια. Ο Κλέι Τόμπσον στο τελευταίο έτος του συμβολαίου του, που ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2024, θα εισπράξει 43 εκατομμύρια. Επίσης, υπάρχουν άλλες δύο συμφωνίες με παίκτες, πέραν του Ντέιμοντ Γκριν από τη στιγμή που πιθανότατα θα ανανεωθεί, που ξεπερνούν τα 20 εκατομμύρια για τη νέα αγωνιστική περίοδο. 

Πρόκειται γι' αυτό του Άντριου Ουίγκινς (24,3 εκατ.), αλλά και για τον Τζόρνταν Πουλ, η συμφωνία του οποίου προβλέπει για το 2023-24 εισπράξεις που αγγίζουν τα 28 εκατομμύρια! Μόνο που ο τελευταίος, εκτός του ότι έχει δεχθεί κριτική για παιχνίδι του και παρά την εντυπωσιακή στατιστική παραγωγή (20,4 πόντους και 4,5 ασίστ), δεν θεωρείται δεδομένο ότι θα έχει θέση στο άμεσο μέλλον των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς.

Οι Πολεμιστές προσπαθούν να ρυθμίσουν το salary cap τους, χωρίς να περιοριστεί η ανταγωνιστικότητά τους. Όσο ο Στέφεν Κάρι είναι γερός και δυνατός, όσο τον βαστούν τα πόδια του, θέλουν να του προσφέρουν τη χαρά της διεκδίκησης (έστω) του τίτλου. Έχει κατακτήσει ήδη τέσσερα δακτυλίδια (2015, 2017, 2018, 2022), αλλά οι Καλιφορνέζοι σκοπεύουν για διατηρηθούν στο υψηλό επίπεδο και (γιατί όχι...) να συνεχίσουν τη Δυναστεία τους. 

Για να συμβεί αυτό πάντως, δεν αποκλείεται να θυσιαστεί μέρος του ταλέντου τους και ο Τζόρνταν Πουλ είναι ένας που ίσως δοθεί με ανταλλαγή. Πάντως, φαίνεται πως οι περισσότεροι General Manager των υπόλοιπων ομάδων σκέφτονται περισσότερο έναν άλλον Ουόριορ. Συγκεκριμένα έχουν δείξει πιο «ζεστοί» με την περίπτωση του 20χρονου Τζόναθαν Κουμίνγκα, ο οποίος έχει προοπτική, είναι... φθηνός και τοποθετείται στο επίκεντρο. Και επειδή υπάρχει έντονο ενδιαφέρον, το Γκόλντεν Στέιτ αναμένεται άμεσα να ενεργοποιήσει την option που έχει στα χέρια του για να του επεκτείνει το συμβόλαιο (μέχρι το 2026) και από εκεί και πέρα να τον τοποθετήσει στο trading block για να δει στην πραγματικότητα την αξία του. 

O ρόλος του Κουμίνγκα στους Πολεμιστές δεν αναβαθμίστηκε ιδιαιτέρως μετά την καλή rookie σεζόν του (9,3 πόντους σε 16,9 λεπτά συμμετοχής) και φέτος ολοκλήρωσε την παρουσία του με 9,9 πόντους, 3,4 ριμπάουντ σε 20,8 λεπτά ανά αγώνα. Μέλλον στη λίγκα έχει και μάλιστα μπορεί να γίνει και λαμπρό, αλλά στο Γκόλντεν Στέιτ (κυρίως για οικονομικούς λόγους) δεν... χωράει! 

«Υπόθεση Κρις Πολ»: Αλλάζει η στάση των Σανς, σκέφτονται ανταλλαγή με τον Μπράντλεϊ Μπιλ και όχι αποδέσμευση (vids)
NBA

10:16 - 18.06.2023

«Υπόθεση Κρις Πολ»: Αλλάζει η στάση των Σανς, σκέφτονται ανταλλαγή με τον Μπράντλεϊ Μπιλ και όχι αποδέσμευση (vids)

Στο Φοίνιξ τα δεδομένα για τον Κρις Πολ ακόμα δεν είναι ξεκάθαρα. Στην αρχή ήθελαν να τον αποδεσμεύσουν και τώρα μιας και είδαν πως ο 37χρονος «μετράει» στην αγορά θέλουν να τον κάνουν ανταλλαγή. Πρώτος στόχος τους; Ο Μπράντλεϊ Μπιλ, των Ουίζαρντς, ο οποίος είναι στις σκέψεις των Μπακς και των Χιτ.

Το μόνο σίγουρο είναι πως ο νέος GM, Μάικ Ντανλίβι Τζούνιορ, πρώην σταρ του ΝΒΑ (Ουόριορς, Μπακς, Μπουλς, Καβαλίερς, Πέισερς, Χοκς και γιός του κόουτς Μάικ Ντανλίβι (Λέικερς, Μπακς, Μπλέιζερς Κλίπερς), ο οποίος αντικατέστησε τον Μπομ Μάιερς θα έχει τόνους δουλειάς φέτος το καλοκαίρι. 

Ο Μάιερς είχε στήσει την πολύ επιτυχημένη ομάδα που ξεκίνησε να σαρώνει στα μέσα της πρώτης δεκαετίας του 21ου αιώνα, αποχώρησε από το Γκόλντεν Στέιτ και ο Ντανλίβι ανέλαβε την ευθύνη για την επόμενη μέρα. 

Tags: