Το παγκόσμιο μπάσκετ αποχαιρετά τον Γκόραν Ντράγκιτς: Τα ρόστερ του φιλικού αγώνα που προκαλούν... ανατριχίλα (vid, pics)

Το παγκόσμιο μπάσκετ αποχαιρετά τον Γκόραν Ντράγκιτς: Τα ρόστερ του φιλικού αγώνα που προκαλούν... ανατριχίλα (vid, pics)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:54 - 24.08.2024 / Ανανεώθηκε: 10:10 - 24.08.2024

Η Λιουμπλιάνα είναι για σήμερα η πρωτεύουσα του μπάσκετ, καθώς στην πόλη που μεγάλωσε, ο Γκόραν Ντράγκιτς έχει διοργανώσει το αποχαιρετιστήριο παιχνίδι του. Θα παρευρεθούν ο Ντιρκ Νοβίτζκι, ο Κρις Μπος, ενώ θα αγωνιστούν ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα, ο Πρέντραγκ Ντανίλοβιτς και φυσικά οι Λούκα Ντόντσιτς και Νίκολα Γιόκιτς.

Το event ονομάζεται «Η Βραδιά του Δράκου», αλλά δεν αφορά κάποιο μυθικό τέρας. Στον ρόλο του Δράκου, βρίσκεται ένας μυθικός αθλητής: Ο Γκόραν Ντράγκιτς, ο οποίος έχει ανακοινώσει το τέλος της καριέρας του, ενώ εδώ και αρκετό καιρό διοργανώνει το μεγάλο πάρτι. Αυτό που έχει ξεκινήσει ήδη τις τελευταίες ώρες στην πρωτεύουσα της Σλοβενίας, για να αποχαιρετήσει, φίλους, αντιπάλους εντός αγωνιστικού χώρου και συμπαίκτες, φιλάθλους και φυσικά όλους τους συμπατριώτες του.

Ήδη στην Σλοβενία έχουν καταφθάσει γεμάτοι... αστερόσκονη νυν και πρώην σούπερ σταρς του παγκόσμιου μπάσκετ. Ανάμεσά τους δεν θα είναι ο Γιάννης Αντεντοκούνμπο, ο οποίος ήταν συμπαίκτης του Ντράγκιτς στους Μιλγουόκι Μπακς, που αποτέλεσαν την τελευταία ομάδα της τεράστιας καριέρας τους. Ο Greek Freak ήταν καλεσμένος, αλλά δεν μπόρεσε να παρευρεθεί τελικά. Ο Λούκα Ντόντσιτς όμως, θα είναι εκεί. Για εκείνον, ο Ντράγκιτς είναι κάτι σαν... πνευματικός πατέρας του και οι δυο τους μάλιστα θα αναμετρηθούν στο παρκέ!

Άλλωστε, το φινάλε της «Βραδιάς του Δράκου» αφορά μία κόντρα της ομάδας του Γκόραν, απέναντι στην ομάδα του Λούκα. Δύο σύνολα γεμάτα με παίκτες από το παρόν, αλλά και από το παρελθόν που έχουν σημαδέψει το άθλημα. Στο NBA, την Euroleague, σε Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια πρωταθλήματα εθνικών ομάδων.

Στο αγωνιστικό πλευρό του Γκόραν Ντράγκιτς, θα βρεθεί ο δύο φορές MVP του NBA, Στιβ Νας, ο θρύλος του γιουγκοσλάβικους μπάσκετ Πρέντραγκ Ντανίλοβιτς, ο πρωταθλητής NBA και συμπαίκτης του στους Μαϊάμι Χιτ, Κρις Μπος, ο οποίος βέβαια δεν θα πάρει χρόνο συμμετοχής, αλλά θα είναι εκεί στον πάγκο για να τον τιμήσει. Θα παίζουν όμως, οι πάλαι ποτέ συμπαίκτες του στην εθνική ομάδα Σάνι Μπετσίροβιτς, Γιάκα Λάκοβιτς, τα αδέλφια Λόρμπεκ (Έραζεμ και Ντόμεν), αλλά και οι νυν παίκτες του «μαγικού πλανήτη», Νίκολα Βούτσεβιτς (Σικάγο Μπουλς) και Βλάτκο Τσάντσαρ (Ντένβερ Νάγκετς).

Αντίπαλοι του, άρα και συμπαίκτες του Ντόντσιτς, θα είναι ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς των Ατλάντα Χοκς, ο οποίος μάλιστα στη χθεσινή δημοπρασία έδωσε 22.000 ευρώ για να πάρει την υπογεγραμμένη φανέλα του Ντράγκιτς με την εθνική Σλοβενίας, ο Νίκολα Γιόκιτς των Ντένβερ Νάγκετς, φίλοι του Ντράγκιτς από το NBA, όπως ο Ρόμπιν Λόπεζ και ο Τζος Ρίτσαρντσον, αλλά και οι υψηλοί προσκεκλημένοι Ντιρκ Νοβίτζκι, Λουίς Σκόλα και Ντέγιαν Μποντιρόγκα. Ο Γερμανός το πιθανότερο είναι να μην αγωνιστεί, αλλά ο Αργεντίνος και ο Σέρβος, το πιθανότερο είναι πως θα ιδρώσουν τη φανέλα.