Γκόρντον Χέιγουορντ: Αποσύρεται από τα παρκέ μετά από 14 χρόνια καριέρας

Φωτ. IMAGO

Γκόρντον Χέιγουορντ: Αποσύρεται από τα παρκέ μετά από 14 χρόνια καριέρας

Ευτυχία Οικονομίδου 18:14 - 01.08.2024 / Ανανεώθηκε: 18:14 - 01.08.2024

Μία έντονη καριέρα, σαν τρενάκι του... τρόμου, τραυματισμοί και πείσμα. Ο Γκόρντον Χέιγουορντ αποσύρεται από το μπάσκετ και αφήνει πίσω του ένα μεγάλο «τι θα γινόταν αν».

Πώς θα ήταν τα πράγματα για τον Γκόρντον Χέιγουορντ αν δεν είχε υποστεί αυτόν τον τρομερό τραυματισμό το 2017; Κανείς δε μπορεί να δώσει με σιγουριά μια απάντηση. Το μόνο σίγουρο είναι πως το Νο9 του draft στο NBA το 2010 θα αφήσει πίσω του τα μπασκετικά παρκέ μια για πάντα μετά από 14 χρόνια καριέρας.

Ο 34χρονος σμολ φόργουορντ ξεκίνησε την πορεία του στους Γιούτα Τζαζ, όπου κι έμεινε για επτά χρόνια και συνέχισε στους Μπόστον Σέλτικς, Σάρλοτ Χόρνετς και Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ  με 15.2 πόντους, 4.4 ριμπάουντ, 3.5 ασίστ και 1 κλέψιμο σε σχεδόν 31 λεπτά στα 835 παιχνίδια στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Ο Χέιγουορντ έχει αποδείξει ότι είναι πολύ μαχητικός ειδικά μετά τον σοκαριστικό τραυματισμό που υπέστη στις 17 Οκτωβρίου 2017, όταν αγωνιζόταν για τους Σέλτικς. Ο αστράγαλός του είχε γυρίσει με τόσο... φρικιαστικό τρόπο, που πολλοί πίστευαν πως αυτός ο τραυματισμός θα μπορούσε να είναι και τελειωτικός για την επαγγελματική του καριέρα. Ένα μεγάλο «κριμα» τον ακολουθούσε, αφού μέχρι τότε ήταν πολύ αποτελεσματικός στα παρκέ και απαραίτητος για τις ομάδες που εκπροσωπούσε. Ο Χέιγουορντ δεν το έβαλε κάτω και επέστρεψε έναν χρόνο μετά το σπάσιμο του ποδιού του αφήνοντας πίσω του αυτό το συμβάν που πήγε να τον στιγματίσει.

Το Hollywood... διαμαρτύρεται για το NBA: Πώς επηρεάζει παραγωγούς και σεναριογράφους η νέα σύμβαση τηλεοπτικών δικαιωμάτων
SPORT+

11:40 - 01.08.2024

Το Hollywood... διαμαρτύρεται για το NBA: Πώς επηρεάζει παραγωγούς και σεναριογράφους η νέα σύμβαση τηλεοπτικών δικαιωμάτων

Η NBCUniversal, η Walt Disney Co. και η Amazon βρίσκονται στο συμβόλαιο της νέας εποχής (2025-2036) των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του NBA και εκτός των 76 δισεκατομμυρίων της επένδυσής τους, θα γεμίσουν τα προγράμματα των καναλιών τους με δράση από το NBA. Γεγονός που θα περιορίσει τις... μπίζνες από σεναριογράφους, ατζέντηδες, αλλά και ηθοποιούς, που ήδη έχουν εκφράσει τον προβληματισμό τους.

Βρήκε τον εαυτό του, δεν πτοήθηκε από την συνεχή ατυχία και συνέχισε την καριέρα του στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού γι' αυτό και μετά από μία τριετία στη Βοστώνη, όπου τα πράγματα δεν πήγαν καλά για τον ίδιο, άλλαξε περιβάλλον και βρήκε ξανά την ψυχική του ηρεμία στη Σάρλοτ, ενώ το δεύτερο μισό της χρονιάς, που έμελλε να είναι και η τελευταία του, το πέρασε στην Οκλαχόμα, όμως δεν ήταν ποτέ ξανά ο ίδιος.

Μερικούς μήνες αργότερα, ο Χέιγουορντ πήρε την απόφαση να ανακοινώσει την απόσυρσή του από το μπάσκετ. Μία απόφαση δύσκολη στα 34 του, όμως έχει φροντίσει να αφήσει μία σπουδαία παρακαταθήκη και ανυπομονεί για τη συνέχεια, όπως έγραψε στο μήνυμά του.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!