Γκος: «Όλη μου η καριέρα είναι χτισμένη στο να νικάω»

Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος

Γκος: «Όλη μου η καριέρα είναι χτισμένη στο να νικάω»

Νίκος Καλαμπάκας 20:35 - 14.05.2024 / Ανανεώθηκε: 08:37 - 29.05.2024

Συνέντευξη στο site της Euroleague έδωσε ο Νάιτζελ Ουίλιαμς Γκος, ενόψει του Final Four.

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για το τρίτο του σερί Final 4 και ο Ουίλιαμς Γκος μίλησε για την παρουσία της ομάδας του στο Βερολίνο.

Ο Κώστας Παπανικολάου στο Sportal: «Δε με ενδιαφέρουν οι φωτογραφίες, ας το πάρουμε και ας το σηκώσει όποιος είναι να το σηκώσει»
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

11:10 - 14.05.2024

Ο Κώστας Παπανικολάου στο Sportal: «Δε με ενδιαφέρουν οι φωτογραφίες, ας το πάρουμε και ας το σηκώσει όποιος είναι να το σηκώσει»

Στο περιθώριο της media day του Ολυμπιακού, ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε στην κάμερα του Sportal και μεταξύ άλλων τόνισε πως δεν υπάρχουν φαβορί και αουτσάιντερ σε ένα Final 4. Ο αρχηγός των ερυθρολεύκων έδωσε το στίγμα ενόψει της μάχης για το τρόπαιο στο Βερολίνο και υποστήριξε πως στόχος του ίδιου και των συμπαικτών του είναι να εμφανιστούν έτοιμοι πνευματικά και σωματικά για την πρόκληση.

Ο γκαρντ από τις ΗΠΑ έδειξε να έχει τρομερή αυτοπεποίθηση, αφού όπως είπε στο αίμα του έχει το dna του νικητή, επισήμανε ότι ζει για μεγάλους αγώνες, ενώ κατονόμασ ετα στοιχεία που καθιστούν μια ομάδα επιτυχημένη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γκος:

Για την παρουσία στο τρίτο Final Four της καριέρας του:

21:35 - 15.04.2024

«Σερβίρισμα» Γκος, εμφατικό κάρφωμα του Φαλ

Ο Νάιτζελ Ουίλιαμς - Γκος έκανε την ασίστ και ο Μουστάφα Φαλ κάρφωσε την μπάλα στο καλάθι του Παναθηναϊκού,

«Είναι ευλογία. Το να πηγαίνεις σε τρίτο Final Four είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Είμαι πολύ ευγνώμων και πολύ ταπεινός για αυτή την ευκαιρία.

Όσο πιο μεγάλη είναι η στιγμή, τόσο καλύτερα παίζω. Πάντα παίζω καλά σε αυτές τις στιγμές. Το μυαλό μου φεύγει και ακολουθώ τα ένστικτά μου. Λατρεύω να πηγαίνω στην postseason, προφανώς στο Final Four. Αυτός είναι ο λόγος που δουλεύω τόσο σκληρά όλο τον χρόνο».

Για τον ημιτελικό με τη Ρεάλ με την οποία πέρυσι σήκωσε το τρόπαιο:

«Έχοντας παίξει σε δύο Final Four προφανώς και έχεις εμπειρία. Σίγουρα η εμπειρία μου θα βοηθήσει, όπως και της υπόλοιπης ομάδας. Έχουμε πολύ έμπειρη ομάδα και ξέρουμε τι απαιτείται.

Είναι cool ότι την πρώτη φορά που θα τους αντιμετωπίσω θα είναι στο Final Four. Θα είναι πολύ ξεχωριστό για μένα. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος για αυτή την πρόκληση».

Για τα στοιχεία που καθιστούν πετυχημένη μια ομάδα:

«Το πρώτο είναι η θυσία. Πρέπει να βάλεις την ομάδα πριν από τον εαυτό σου. Ο κόουτς έχει κάνει εξαιρετική δουλειά. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Σε αυτό το επάγγελμα, με τα συμβόλαια, με τα λεφτά να εμπλέκονται, τους παίκτες που κάνουν τις δικές τους καριέρες. Η θυσία είναι το πρώτο συστατικό».

Για το ότι μπορεί να κατακτήσει τον τίτλο με διαφορετική ομάδα:

«Το ελπίζω. Όλη μου η καριέρα από τότε που ξεκίνησα να παίζω είναι χτισμένη στο να νικάω. Πάντα παίζω για να κερδίζω. Είμαι τυχερός που έχω παίξει σε πολύ καλές ομάδες και έχω κερδίσει πολλά στην καριέρα μου. Νομίζω ότι το dna του νικητή είναι μέσα μου».