Γκούντουριτς: «Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα διεκδικήσουν και φέτος την Ευρωλίγκα»

Μάρκο Γκούντουριτς

i

© fenerbahce.org

Γκούντουριτς: «Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα διεκδικήσουν και φέτος την Ευρωλίγκα»

Νίκος Καλαμπάκας 17:46 - 29.09.2024 / Ανανεώθηκε: 17:46 - 29.09.2024

Ο Μάρκο Γκούντουριτς παραχώρησε δηλώσεις ενόψει της νέας σεζόν στην Ευρωλίγκα και έχρισε φαβορί για τη διοργάνωση τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, τη Ρεάλ και τη Φενέρμπαχτσε.

Μετά τον Ετόρε Μεσίνα, ήρθε η σειρά του Μάρκο Γκούντουριτς να χρίσει φαβορί για την κατάκτηση της Euroleague τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.

Ο παίκτης της Φενέρχμπατσε παραχώρησε δηλώσεις σε ιστοσελίδα της Σερβίας και παραδέχθηκε ότι και τη φετινή σεζόν οι δύο «αιώνιοι αντίπαλοι» θα διεκδικήσουν με αξιώσεις τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης.

Το καλοκαίρι φέτος τόσο ο Παναθηναϊκός που πέρυσι κατέκτησε την Euroleague, όσο και ο Ολυμπιακός, ενισχύθηκαν σημαντικά, με στόχο να πρωταγωνιστήσουν στον κορυφαίο επίπεδο της Euroleague και τη νέα σεζόν.

Παίκτες όπως οι Βεζένκοδ, Φουρνιέ, Λορέντζο Μπράουν και Γιουρτσεβέν ήρθαν στη χώρα μας με στόχο να διακριθούν με τους ερυθρόλευκους και τους πράσινους, κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο:

«Όπως πάντα, φαβορί για το Final Four είναι ομάδες όπως η Ρεάλ Μαδρίτης, ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός και φυσικά η Φενερμπαχτσέ. Έχουμε υψηλές προσδοκίες και πιστεύουμε πως έχουμε ότι χρειάζεται για να είμαστε ανταγωνιστικοί στο υψηλότερο επίπεδο», είπε ο Γκούντουριτς, που στη συνέχεια μίλησε και για τις δύο ομάδες που εκπροσωπούν τη Σερβία, τον Ερυθρό Αστέρα και την Παρτίζαν:

«Και οι δύο ομάδες έκαναν εξαιρετική δουλειά στο μεταγραφικό παζάρι. Βλέπω και τις δύο να παλεύουν για μία θέση στην οκτάδα ή τη δεκάδα. Η Παρτιζάν πήρε πολλούς νέους παίκτες, οπότε θα χρειαστούν χρόνο για να δεθούν. Ο Ερυθρός Αστέρας κράτησε αρκετούς παίκτες και δυνάμωσε με ξένους παίκτες-κλειδιά, οπότε περιμένω και τις δύο ομάδες να είναι ανταγωνιστικές στην Euroleague».

Ο ίδιος φέτος θα αγωνίζεται στο πλευρό του Μπόμπαν Μαριάνοβιτς με τη φανέλα της Φενέρ:

«Ο Μπόμπαν είναι τρομερός παίκτης και φανταστικός συμπαίκτης. Ο κόσμος ξεχνάει πόσο κυρίαρχος ήταν στην Ευρώπη πριν πάει στο NBA. Είμαι βέβαιος πως μπορεί να δείξει πως έχει πολλά ακόμα να προσφέρει, και ανυπομονώ να μας βοηθήσει να πετύχουμε τους στόχους μας φέτος. Οι προσδοκίες μου είναι απλές: κυρίως το να μείνουμε υγιείς. Όλοι ξέρουν πόσο μεγάλη και δύσκολη μπορεί να είναι η σεζόν, με πολλά καλά και άσχημα».