Ο προπονητής της Κρεμόνα αναλύει τον Γκραντ Γκόλντεν στο Sportal: «Δεν υπάρχουν πολλοί με τη δική του αντίληψη στο παιχνίδι»

Γκραντ Γκόλντεν

Ο προπονητής της Κρεμόνα αναλύει τον Γκραντ Γκόλντεν στο Sportal: «Δεν υπάρχουν πολλοί με τη δική του αντίληψη στο παιχνίδι»

Χρήστος Τσάλτας 15:38 - 01.08.2024 / Ανανεώθηκε: 16:44 - 01.08.2024

Η ΑΕΚ Betsson έκανε δικό της τον Γκραντ Γκόλντεν για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο και ο προπονητής της Κρεμόνα, Ντένις Καβίνα, μίλησε στο Sportal και πέρασε από... κόσκινο τον 26χρονο σέντερ. Η επιρροή στο παιχνίδι, η παρουσία στα αποδυτήρια, το fit με τον Ντράγκαν Σάκοτα.

Ο Αύγουστος μπήκε και σιγά σιγά οι ομάδες μετρούν αντίστροφα για την έναρξη της προετοιμασίας τους. Η ΑΕΚ Betsson είναι ανάμεσα σε αυτές, με την Ένωση να αλλάζει φιλοσοφία και στυλ παιχνιδιού. Η έλευση του Ντράγκαν Σάκοτα έφερε νέα δεδομένα και αρκετά «φρέσκα» πρόσωπα στο ρόστερ. Ένα εξ αυτών είναι και ο Γκραντ Γκόλντεν, ο οποίος έπειτα από μια σεζόν στην Ιταλία, με την Κρεμόνα, αποδέχτηκε την «κιτρινόμαυρη» πρόταση.

Ο 26χρονος σέντερ αγωνίστηκε για πρώτη φορά στα ευρωπαϊκά παρκέ, έχοντας την καθοδήγηση του Ντέμις Καβίνα στην άκρη του πάγκου. Ο Ιταλός προπονητής της Κρεμόνα μίλησε στο Sportal για την παρουσία του απόφοιτου του Ρίτσμοντ, αλλά και το impact που μπορεί να έχει στο παρκέ υπό τις οδηγίες του Ντράγκαν Σάκοτα.

Ναχίμ Αλίν: «Είμαι ενθουσιασμένος που έρχομαι στην Ελλάδα για την ΑΕΚ» (vid)
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

13:19 - 01.08.2024

Ναχίμ Αλίν: «Είμαι ενθουσιασμένος που έρχομαι στην Ελλάδα για την ΑΕΚ» (vid)

Ο 23χρονος Αμερικανός γκαρντ, Ναχίμ Αλίν, μίλησε για πρώτη φορά ως παίκτης της ΑΕΚ και εξήγησε τους λόγους που προκύπτει ο έντονος ενθουσιασμός του για την μεταγραφή του στην Ελλάδα.

Παράλληλα αναφέρθηκε στο πιο δυνατό σημείο του Γκόλντεν, ενώ αναφέρθηκε στην παρουσία του στα αποδυτήρια και πόσο θετική επιρροή μπορεί να έχει στο γκρουπ.

«Είναι πολύ καλό παιδί», ήταν τα πρώτα λόγια του Καβίνα, ο οποίος στη συνέχεια τόνισε. «Είναι σέντερ παλιάς κοπής αλλά ταυτόχρονα είναι πολύ σύγχρονος παίκτης. Είναι πλέι μέικερ σε σώμα σέντερ. Κάνει περισσότερα από τα στατιστικά του. Οι ικανότητές του είναι εξαιρετικές, είναι εξαιρετικός πασέρ, έχει πολύ καλή οπτική του παιχνιδιού, είναι ποιντ σέντερ. Δίνει την ευκαιρία για ένα διαφορετικό».

Η ΑΕΚ Betsson αναζητούσε έναν σέντερ με έφεση στην πάσα. Το πρώτο όνομα που έπεσε στο... τραπέζι ήταν αυτό του Λουκ Σίκμα. Η περίπτωσή του δεν προχώρησε και έτσι η Ένωση στράφηκε στον Γκραντ Γκόλντεν, το στυλ του οποίου είναι παρόμοιο με αυτό του Σίκμα.

Όπως εξήγησε και ο Καβίνα «έχει πολλές ομοιότητες με τον Σίκμα. Θεωρώ ότι ο Γκραντ πρέπει να πιο σκληρά στο ευρωπαϊκό επίπεδο. Γίνεται όλο και καλύτερος κάθε φορά που παίρνει ευκαιρία να παίξει σε υψηλό επίπεδο. Καταλαβαίνει ότι ο ανταγωνισμός στην Ευρώπη είναι σε υψηλό επίπεδο. Πρέπει να προσαρμόζει το παιχνίδι του σε κάθε περίσταση, αυτό το καταλαβαίνει. Είναι μοναδικός στον τρόπο που σκέφτεται.

Είναι μοναδικός παίκτης, δεν υπάρχουν πολλοί με την δική του αντίληψη στο παιχνίδι. Στην άμυνα πρέπει να βελτιώσει το παιχνίδι του. Εκεί το μέγεθός του βοηθάει. Πρέπει να μάθει να χρησιμοποιεί το σώμα του. Δεν είναι πολύ αθλητικός, αλλά είναι πολύ έξυπνος για να διαβάσει καταστάσεις. Θα πρέπει να συνεχίσει να χρησιμοποιεί σωστά το σώμα του».

Ποιο είναι όμως το δυνατό σημείο στο παιχνίδι του Αμερικανού σέντερ; Η απάντηση ήρθε αβίαστα από τον Ιταλό προπονητή. «Κάθε φορά που παίρνει τη μπάλα βρίσκει το ελεύθερο σουτ για την ομάδα του. Βλέπει τα κοψίματα, έχει σωστή πάσα. Η επόμενη είναι η 28η σεζόν μου σαν προπονητής δεν έχω ξαναδεί τέτοια ποιότητα σε παίκτη. Είναι εξαιρετική η ικανότητά του. Διαβάζει τις καταστάσεις. Πλέον μπορεί να φτιάξει το σουτ του, είναι πολύ καλός στο post up, στο short roll και σουτάρει από μακριά. Αποκτά αυτοπεποίθηση. Είναι σπουδαίος για την ομάδα».

Εξίσου σημαντική όμως είναι και η παρουσία του στα αποδυτήρια. Για την οποία μόνο καλά λόγια είχε να πει στο διάστημα της συνεργασίας τους. «Είναι πάρα πάρα πολύ ήσυχος και ευγενικός τύπος. Μετά από μερικές μέρες στην ομάδα άρχισε να ρωτάει κάτι στα ιταλικά για την πόλη. Είναι έξυπνος τύπος και πολύ καλός συμπαίκτης. Όλοι τον αγαπούν. Όλοι έχουν έναν καλό λόγο να πουν. Για τον τρόπο που ζει την ζωή του, είχε πρόβλημα στην καρδιά κατά τη διάρκεια αγώνα στο Κολέγιο. Αυτό που συνέβη του άλλαξε τη ζωή. Η οικογένειά του είναι σπουδαία. Είναι πολύ καλός τύπος και λατρεύεις να τον προπονείς».

Ο Ντράγκαν Σάκοτα αντιμετώπισε τον Γκόλντεν, στα παιχνίδια της Μπρίντιζι κόντρα στην Κρεμόνα. Η άποψή του για την παρουσία του είναι ξεκάθαρη, με τον σεβασμό του κόουτς Καβίνα προς τον «Σάλε» να είναι στο υψηλότερο δυνατό σημείο. «Ο κόουτς θα είναι μεγάλο βήμα για εκείνον. Είναι εξαιρετικός τύπος τον ξέρω προσωπικά. Θα βοηθήσει σε αυτή τη διαδικασία. Η Ελλάδα έχει ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και κάθε μέρα θα μαθαίνει κάτι. Είναι πολύ έξυπνος και θέλει να μαθαίνει πράγματα. Ο κόουτς Σάκοτα είναι πολύ έμπειρος και ικανός και ξέρει πώς να πάρει το 100% από τον Γκραντ»

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!