Γκράινερ και Ταουράσι δεν σταματούν να εξελίσσονται: «Κάθε μέρα είναι μια πρόκληση»

Γκράινερ, Ταουράσι

i

@Photo by Dustin Satloff/Getty Images

Γκράινερ και Ταουράσι δεν σταματούν να εξελίσσονται: «Κάθε μέρα είναι μια πρόκληση»

Χρήστος Τσάλτας 16:01 - 10.07.2023 / Ανανεώθηκε: 15:00 - 14.08.2024

Το δίδυμο των επιτυχιών «χτύπησε» ξανά. Μπρίτνεϊ Γκράινερ και Νταϊάνα Ταουράσι πήραν τις Φοίνιξ Μέρκιουρι στις πλάτες τους, δείχνοντας πως ακόμα κια σε αυτή τη φάση της καριέρας τους έχουν τον τρόπο να κυριαρχούν.

Είναι δύο από τις πιο σημαντικές φιγούρες στην ιστορία του WNBA και ηγούνται των Φοίνιξ Μέρκιουρι. Μια ομάδα που τα τελευταία χρόνια έχει ταλαιπωρηθεί πολύ, έχει μείνει μακριά από την ελίτ, όμως δεν το βάζει κάτω. Και μετά την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, με την Νίκι Μπλου να διαδέχεται τη Βανέσα Νίγκαρντ, τα αποτελέσματα δεν άργησαν να έρθουν.

Στο παιχνίδι με τις Λος Άντζελες Σπερκς η ομάδα της Αριζόνα πήρε αυτό που ήθελε, τη νίκη. Διότι το δίδυμο των επιτυχιών «χτύπησε» για ακόμα μια φορά. Γκράινερ και Ταουράσι ανέλαβαν δράση και με 51 από τους 78 πόντους της ομα΄δας τους έκαναν θραύση.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που θα πουν πως σε αυτή τη φάση της καριέρας τους οι δύο μελλοντικές hall of famers δεν έχουν ανάγκη από τέτοιες εμφανίσεις. Για εκείνες όμως τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά.

«Ακόμα το βλέπω σαν παιχνίδι. Το βλέπω σαν μια πρόκληση κάθε μέρα, κάθε παιχνίδι», εξήγησε η Ταουράσι απαντώντας στο Sportal σχετικά με το κίνητρο που έχει ώστε να κυριαρχεί. Ένα κίνητρο που δεν σβήνει ποτέ, σε όποια φάση κι αν βρίσκεται η White Mamba.

«Μπορώ να γίνω καλύτερη σε τομείς. Θα πάω σπίτι και θα σκεφτώ πράγματα που θα με κάνουν καλύτερη σαν παίκτρια. Ακολουθεί το παιχνίδι στο Λας Βέγκας και θέλω να συνεχίσω στον ίδιο ρυθμο», υπογράμμισε, θέλοντας να δώσει τον τόνο και στην υπόλοιπη ομάδα για το παιχνίδι απέναντι στις πρωτοπόρες Έισις (17-2 ρεκόρ).

Την ίδια νοοτρποπία κουβαλάει και η Γκράινερ και αυτός είναι ο λόγος άλλωστε που την κρατάει σε υψηλό επίπεδο και δεν της επιτρέπει να «πέφτει», παρά τα όσα πέρασε τα τελευταία 2 χρόνια.

Η BG μάλιστα κατάφερε να κάνει κάτι ιστορικό, καθώς κάρφωσε για 25η φορά στην καριέρα της στο WNBA, χαρίζοντας μια από τις πιο εντυπωσιακές στιγμές της σεζόν.

Κάτι διόλου τυχαίο, αν λάβουμε υπόψιν το mindset της πολύπειρης σέντερ. «Κοιτάζω κάθε παιχνίδι ώστε να γίνω καλύτερη. Μένω στις δράσεις μέσα στο παρκέ και στο πώς θα μπορέσω να βγάλω πράγματα που θα με κάνουν καλύτερη. Το επόμενο παιχνίδι είναι το πιο σημαντικό κάθε φορά, οπότε πάω με αυτό το σκεπτικό», ήταν τα λόγια της.

Tags: