Ο Γκριμάου μετά την απομόνωση του στο βουνό, μιλάει για την εμπειρία της Μπαρτσελόνα και τους παίκτες που είναι εγωϊστές

Ρότζερ Γκριμάου

Ο Γκριμάου μετά την απομόνωση του στο βουνό, μιλάει για την εμπειρία της Μπαρτσελόνα και τους παίκτες που είναι εγωϊστές

Γιάννης Πάλλας 17:19 - 12.09.2024 / Ανανεώθηκε: 17:19 - 12.09.2024

Ο Ρότζερ Γκριμάου αναφέρεται στην εμπειρία της Μπαρτσελόνα, τους παίκτεςπ-εγωϊστές και την απομόνωση του μετά την απόλυση του

Έναν απολογισμό της παρουσίας του στον πάγκο της Μπαρτσελόνα από την οποία αποχώρησε στο τέλος της περσινής σεζόν έκανε ο Ρότζερ Γκριμάου.

Ο Καταλανός τεχνικός χαρακκτήρισε πιο εγωκεντρικούς τους σημερινούς παίκτες από εκείνους που συνάντησε στη γενιά του, ενώ εξήγησε πως λειτούργησε με ανιδιοτέλεια όταν αντιμετώπιζε προβλήματα.

Λίγους μήνες μετά την απόλυσή του από την Μπαρτσελόνα, ο Ρότζερ Γκριμάου αποφάσισε να αναφερθεί στην αποχώρησή του από τον σύλλογο και να αποκαλύψει μερικά από όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Ο Καταλανός τεχνικός μίλησε στη La Vanguardia για όσα έζησε ως προπονητής των «μπλαουγκράνα». Μάλιστα, αποκάλυψε ότι πήγε μόνος του στο βουνό για να απομονωθεί και να σκεφτεί τις πρώτες μέρες μετά την αποχώρηση του.

Αρχικά, εξήγησε πως θέλει να μείνει εκτός πάγκων στο ξεκίνημα της σεζόν. «Αν κάτι έχει γίνει σαφές για μένα κατά τη διάρκεια των στοχασμών μου, είναι αυτό. Δεν έχω νιώσει την ανάγκη να επιστρέψω» εξήγησε, χωρίς ωστόσο να αποκλείει την περίπτωση να γυρίσει κάποια στιγμή στην Μπαρτσελόνα.

«Αν είναι ξανά ως προπονητής, θα σημαίνει ότι τα πήγα καλά, οπότε δεν θα ήταν κακό» αστειεύτηκε ο Ρότζερ Γκριμάου. Μάλιστα, την περασμένη εβδομάδα στο RAC1 και το Catalunya Radio, υπογράμμισε πως αίσθηση του είναι ότι η διοίκηση και οι οπαδοί δεν του φέρονταν δίκαια.

«Ζούμε σε μια κοινωνία όπου η επιτυχία μετριέται μόνο με τίτλους και το καταλαβαίνω γιατί μιλάμε για την Μπαρτσελόνα, αλλά νομίζω ότι υπήρξαν στιγμές της σεζόν που παίξαμε πολύ καλό μπάσκετ, σκοράροντας πολλούς πόντους, παίζαμε καλή άμυνα και ο κόσμος περνούσε καλά στο γήπεδο».

Και συνέχισε: «Ήταν μια βόλτα με τρενάκι του λούνα παρκ. Δεν ξέραμε πώς να δώσουμε συνέχεια σε αυτές τις στιγμές ή να είμαστε καλά στα σημαντικά παιχνίδια. Είμαι περήφανος για τον τελικό μας στο Copa del Rey που κερδίσαμε, αλλά δεν τον κερδίσαμε για δύο άσχημα λεπτά κόντρα στη Ρεάλ που κυριάρχησε τη δεκαετία σε αυτό το άθλημα. Κόντρα στον Ολυμπιακό στο πέμπτο παιχνίδι των πλέι οφ κάναμε καλή δουλειά στην άμυνα, αλλά δεν ήμασταν καλοί στην επίθεση».

Στον Ρότζερ Γκριμάου δεν φαίνεται να αρέσει ο τρόπος που σκέφτονται οι σημερινοί παίκτες σε σύγκριση με τις προηγούμενες γενιές.

«Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι η εμπειρία του παίκτη είναι αυτή που με έχει πληγώσει περισσότερο. Θα ήταν πιο εύκολο να δουλέψω χωρίς να έχω ιδέα πώς είναι ένα αποδυτήριο, επειδή τα σημερινά αποδυτήρια είναι πολύ διαφορετικά. Είναι η σειρά μου να ξεμάθω, αυτό που έμαθα σήμερα είναι πολύ διαφορετικό σε πολλά επίπεδα» συνέχισε.

«Τώρα παίζεις εδώ κι εκεί και υπάρχει λιγότερη προσκόλληση στη φανέλα που φοράς. Δεν μιλάω για έλλειψη επαγγελματισμού, οι παίκτες μου ήταν μαζί μου μέχρι θανάτου, με εξαιρέσεις φυσικά. Πλέον έχουν άλλη αντίληψη. Υπάρχει περισσότερος εγωισμός».

Ο Καταλανός προπονητής είχε μια δημόσια διαφωνία με τον Ουίλι Ερνανγκόμεθ κατά τη διάρκεια ενός τάιμ άουτ, όταν ο σέντερ του είπε: «Μην τα βάζεις μαζί μου, σου έμειναν μερικές τηλεοπτικές εκπομπές».

Αναλογιζόμενος την κατάσταση και το περιστατικό, ο Γκριμάου τόνισε ότι ο τρόπος που αντέδρασε στα προβλήματα ήταν επειδή σκεφτόταν περισσότερο τη Μπαρτσελόνα παρά τον εαυτό του.

Ο Τζέισον Τέιτουμ έγραψε παιδικό παραμύθι εμπνευσμένο από τον γιο του και τη σχέση τους (vids)
SPORT+

15:30 - 12.09.2024

Ο Τζέισον Τέιτουμ έγραψε παιδικό παραμύθι εμπνευσμένο από τον γιο του και τη σχέση τους (vids)

To «Baby Dunks-a-Lot» είναι ο τίτλος του πρώτου βιβλίου που έγραψε ο σούπερ σταρ των Μπόστον Σέλτικς, Τζέισον Τέιτουμ. Είναι ένα παιδικό εικονογραφημένο παραμύθι που περιγράφει τη ζωή του στο NBA παρέα με τον 7χρονο πλέον γιο του, Deuce.

«Όπως βγήκε αργότερα, είναι εύκολο να σκεφτείς ‘’τώρα θα το έκανα διαφορετικά’’, αλλά μετά σκέφτηκα τον σύλλογο, όχι να σώσω τον... κ@λο μου» είπε. Και κατέληξε: «Εκείνη τη στιγμή έκανα αυτό που υπαγόρευσε η συνείδησή μου. Προσπάθησα να είμαι ο εαυτός μου».