«Μην μας πρήζεις! Σου έχουν απομείνει δύο δελτία ειδήσεων!»: Ο Γκριμάου εξιστόρησε την τραυματική του εμπειρία με τον Ερνανγκόμεθ

Φωτ. IMAGO

«Μην μας πρήζεις! Σου έχουν απομείνει δύο δελτία ειδήσεων!»: Ο Γκριμάου εξιστόρησε την τραυματική του εμπειρία με τον Ερνανγκόμεθ

Απόστολος Μαυράκης 15:49 - 05.09.2024 / Ανανεώθηκε: 16:11 - 05.09.2024

Ο Ρότζερ Γκριμάου μίλησε ανοιχτά για την εμπειρία του στον πάγκο της Μπαρτσελόνα και αναφέρθηκε σε ένα ιδιαίτερο συμβάν με τον Γουίλι Ερνανγκόμεθ.

Κατά κοινή ομολογία, η φετινή χρονιά της Μπαρτσελόνα κρίθηκε αποτυχημένη. Οι Καταλανοί έμειναν άτιτλοι για πρώτη φορά μετά την σεζόν 2016/2017 και μεγάλο μερίδιο ευθύνης για αυτό αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος προπονητής της ομάδας, Ρότζερ Γκριμάου. Ο ίδιος είχε υπογράψει διετές συμβόλαιο με τους «μπλαουγκράνα» από το καλοκαίρι του 2023, ωστόσο το φετινό στραπάτσο ανάγκασε την διοίκηση της Μπάρτσα να διακόψει την μεταξύ τους συνεργασία στις 8 Ιουνίου του 2024.

Η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε την απόλυση του Ρότζερ Γκριμάου
EUROLEAGUE

13:33 - 08.06.2024

Η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε την απόλυση του Ρότζερ Γκριμάου

Κάτι που φαινόταν δεδομένο πως θα συμβεί, ανακοινώθηκε επίσημα το Σάββατο (8/6) το μεσημέρι από την Μπαρτσελόνα, που ενημέρωσε το κοινό με επίσημη τοποθέτησή της για το τέλος της συνεργασίας της με τον κόουτς Ρότζερ Γκριμάου.

3 μήνες μετά, ο Γκριμάου αποφάσισε να σπάσει την σιωπή του και να μιλήσει στα ισπανικά μέσα για την περασμένη χρονιά. Αν και ο ίδιος δέχθηκε και συνεχίζει να δέχεται κατακραυγή για την αδυναμία της Μπαρτσελόνα να διακριθεί, παρουσιάζει τα πράγματα από μια άλλη σκοπιά. Συγκεκριμένα, δήλωσε πως: «Σίγουρα τα πράγματα δεν πήγαν όπως θέλαμε, αλλά δεν ήταν μια καταστροφική σεζόν. Είχαμε κάποιες σπουδαίες στιγμές. Δεν πιστεύω ότι υπήρξε προπονητής που να με ξάφνιασε, ήμουν πάντα συγκεντρωμένος στο καθήκον μου».

Ο Γκριμάου μίλησε επίσης για τα ατυχή αποτελέσματα της Μπαρτσελόνα κατά την διάρκεια της σεζόν και την απόλυσή του: «Από την στιγμή που υπέγραψα ήξερα ότι αυτά μπορεί να συμβούν. Αλλά είχα την αυτοπεποίθηση να συνεχίσω το έργο μου, γνωρίζοντας ότι έχω άλλον έναν χρόνο στο συμβόλαιό μου. Στο τέλος της σεζόν, είχε περάσει μια εβδομάδα και δεν είχαμε μιλήσει για την ερχόμενη χρονιά, οπότε κατάλαβα ότι κάτι συμβαίνει. Αυτή ήταν η οριστική τους απόφαση και δεν μπορούσα να κάνω κάτι παραπάνω για αυτό. Ένιωθαν ότι πρέπει να υπάρξει κάποια αλλαγή και δεν μπήκα στην διαδικασία να ρωτήσω περισσότερα».

Ένα θέμα που μονοπώλησε το ενδιαφέρον στην φετινή πορεία του Γκριμάου στην Μπαρτσελόνα ήταν η αψιμαχία του και η γενικότερη σχέση του με τον Γούιλι Ερνανγκόμεθ. Ο αδερφός του «πράσινου» Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, είχε έρθει με αξιώσεις από το NBA και ως το «μεγάλο» όνομα της Μπάρτσα. Παρόλα αυτά, η εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο Γιαν Βέσελι, έκανε τον Γκριμάου να προτιμάει τον Τσέχο σέντερ στην θέση του Γουίλι .

Το ήδη τεταμένο κλίμα ήρθε να εντείνει η ήττα της Μπαρτσελόνα από την Μονακό στην Euroleague, τον Δεκέμβριο του 2023. Τότε ο Ερνανγκόμεθ στράφηκε κατά του Γκριμάου λέγοντάς του: «Μην μας πρήζεις! Σου έχουν απομείνει δύο δελτία ειδήσεων!». Ο τέως προπονητής των «μπλαουγκράνα» όμως, δεν φαίνεται να πήρε προσωπικά την εν λόγω επίθεση: «Υπάρχουν κάποια γεγονότα τα οποία θεωρούνται σκάνδαλα από την κοινή γνώμη, ωστόσο δεν νομίζω ότι ήταν τόσο δραματικό. Αυτά συμβαίνουν στις ομάδες, πίστευα ότι αν ήταν καλός, θα μπορούσαμε να κερδίσουμε. Αν όχι, δεν θα μπορούσαμε να κερδίσουμε κάποιον τίτλο. Ήταν όμως θέμα εγωισμού, δεν το πήρα προσωπικά»

Τέλος, ο Ρότζερ Γκριμάου προσέθεσε το εξής: «Η αλήθεια όμως είναι ότι μιλάμε για την θέση «5», όπου ο Βέσελι ήταν εξαιρετικός όλη την χρονιά. Ακόμα και αν ο Γουίλι ήταν τέλειος, ο Γιάν έπαιξε 25 λεπτά πολύ καλά. Και μιλάμε για το υποθετικό σενάριο όπου όλα είναι τέλεια. Είναι δύσκολο να είναι όλοι οι παίκτες χαρούμενοι. Όταν αυτό συνέβη, σκέφτηκα την ομάδα. Ο Γουίλι είναι ένας κορυφαίος franchise παίκτης, πάνω στον οποίο έχουν επενδυθεί πολλά λεφτά. Τι θα κερδίσω εάν τον αποσύρω; Προτίμησα να συμβιβαστώ και να σκεφτώ πάνω από όλα την ομάδα».

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!