Σπόντες από τον GM της Dubai BC: «Μόνο εμείς πήραμε παίκτη από το ΝΒΑ που δεν καθόταν στον πάγκο»

Φωτ. IMAGO

Σπόντες από τον GM της Dubai BC: «Μόνο εμείς πήραμε παίκτη από το ΝΒΑ που δεν καθόταν στον πάγκο»

Παναγιώτης Ραμαντάνης 21:39 - 12.09.2024 / Ανανεώθηκε: 21:39 - 12.09.2024

Ο GM της Dubai BC, Ντέγιαν Καμενιάσεβιτς, μίλησε για τη μεταγραφή του Μπέρτανς στην ομάδα, αλλά και τους NBAers που ήρθαν στη Euroleague.

Σπουδαία μεταγραφική περίοδος στη Euroleague, με πολλούς NBAers, να έρχονται στην Ευρώπη. Παρά τις όποιες κινήσεις ωστόσο στο κορυφαίο ευρωπαϊκό επίπεδο, ο Ντέγιαν Καμενιάσεβιτς, GM της Dubai BC, έριξε τη δικιά του... σπόντα, αναφέροντας ότι η ομάδα του, είναι η μοναδική που πήρε παίκτη από το NBA, που έπαιζε στην ομάδα του και δεν καθόταν στον πάγκο (Ντάβις Μπέρτανς).

Ο Καμενιάσεβιτς ανέφερε: «Αν δούμε και αναλύσουμε την κατάσταση με τους παίκτες που ήρθαν από το NBA στην Ευρώπη θα δούμε ότι έχουμε τον Οσμάν, τον Βεζένκοβ, τον Φουρνιέ, τον Γκαρούμπα και τώρα έχουμε και τον δικό μας Μπέρτανς. Το θαύμα είναι ακόμα μεγαλύτερο, γιατί εμείς δεν φέραμε κάποιον που καθόταν στον πάγκο, αλλά έπαιζε. Και ήρθε στην ABA League

Έπαιξε 7 χρόνια στο NBA και έβγαλε εκατομμύρια, οπότε είναι εξασφαλισμένος οικονομικά. Για ακόμα μία φορά, δείχνει πως όσα λέγαμε είναι αληθινά. Παρόλο που κανείς δεν μας πίστευε. Τώρα πλέον όλοι αρχίζουν να βλέπουν ότι η Dubai BC υπάρχει, είναι υγιής (οργανισμός) και έχει σταθερότητα.

Εξακολουθούμε να έχουμε μπάτζετ κάτω από 4 εκατομμύρια, όπως είχα πει, όσο κι αν δεν το πιστεύει ο κόσμος. Ό,τι κι αν πιστεύει ο κόσμος, ο Μπέρτανς δεν ήρθε για τα λεφτά. Ήρθε για το όραμα και το πρότζεκτ μας.

Τα επιχειρήματα είναι πρώτα από όλα η υγιής συζήτηση, καθώς και η ασφάλεια. Υπογράφουμε παίκτες για δύο και τρία χρόνια, τους δίνουμε ασφάλεια. Μετά έχουμε μια πόλη που προσελκύει κόσμο, οικογένειες. Μια τακτοποιημένη πόλη, ασφαλή, που είναι πολύ πιο κοντά στην Ευρώπη από ό,τι πιστεύουν οι άνθρωποι.

Έχουμε δημιουργήσει έναν σύλλογο που θέλει να προοδεύσει και να επεκταθεί. Δεν θέλουμε να ξοδέψουμε ό,τι δεν έχουμε, να κερδίσουμε τίτλους πριν χτίσουμε τα θεμέλια, και οι παίκτες είδαν ότι αυτή είναι μια ιστορία που έχει κάτι πολύ σταθερό.

Θέλουμε να μάθουμε και να δείξουμε ότι το Ντουμπάι ανήκει στην Ευρώπη και ότι η Ευρώπη ανήκει στο Ντουμπάι. Το μπάσκετ είναι παγκόσμιο, όλοι παίζουν παντού και δεν ανήκει σε κανέναν ξεχωριστά, αλλά σε όλους μας. Η ABA League μας άνοιξε την πόρτα και τους είμαστε ευγνώμονες».