Γόντικας στο Sportal: «Γύρισα το σώμα μου για να σωθώ, θα τραυματιζόμουν πιο σοβαρά»!
i

©InTime

Γόντικας στο Sportal: «Γύρισα το σώμα μου για να σωθώ, θα τραυματιζόμουν πιο σοβαρά»!

Γιάννης Πάλλας 19:14 - 26.02.2024 / Ανανεώθηκε: 00:06 - 14.08.2024

Ο Κωστής Γόντικας μιλάει στο Sportal για τον τραυματισμό του στον καρπό που τον οδήγησε στο χειρουργείο μετά από ένα κάρφωμα στο φιλικό του Λαυρίου με τον Κολοσσό

Μια ημέρα μετά το χειρουργείο που υποβλήθηκε ο Κωστής Γόντικας στον δεξί καρπό, έπειτα από τον τραυματισμό του στο φιλικό παιχνίδι του Λαυρίου με τον Κολοσσό, ανακαλεί στη μνήμη του εκείνη τη στιγμή μιλώντας στο Sportal!

Ο δυναμικός σέντερ που ήταν στην καλύτερη κατάσταση τη δεδομένη στιγμή (είχε 12.25 πόντους μέσο όρο και 3.75 ριμπάουντ ανά αγώνα στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ, τον Προμηθέα, το Μαρούσι και το Περιστέρι bwin), αναγκάζεται να μείνει εκτός δράσης για ένα κάρφωμα που έκανε και τον οδήγησε στην κακή πτώση στο παρκέ.

«Με την ορμή που είχε το σώμα μου θα έπεφτα προς τα εμπρός και ενδεχομένως να τραυματιζόμουν πιο σοβαρά, γι’ αυτό τον λόγο προσπάθησα να γυρίσω το σώμα μου για να σωθώ και έβαλα τα χέρια κάτω με αποτέλεσμα να σπάσω τον καρπό μου» εξομολογείται ο Κωστής Γόντικας.

- Πότε κατάλαβες ότι ήταν σοβαρά τα πράγματα;

«Δυστυχώς, το κατάλαβα αμέσως ότι ήταν σοβαρός ο τραυματισμός μου!».

- Τι σκέφτηκες αμέσως μετά;

«Σ’ αυτές τις περιπτώσεις δεν μπορείς να κάνεις κάτι. H κοπέλα μου έλεγε ότι φταίει η γλωσσοφαγιά! Τι να πω...».

- Και ήσουν σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση...

«Πράγματι ήμουν πολύ χαρούμενος γιατί είχα βρει τα πατήματα μου στην ομάδα και ήταν όλα καλά. Ξαφνικά γίνεται κάτι και βγαίνεις εκτός μάχης. Και να σκεφτείς ότι εκείνη τη χρονική στιγμή έπαιζα και πολύ καλά. Είχα προλάβει να σκοράρω σε τρία δεκάλεπτα 15 πόντους και πέτυχε και είχα και 1/1 τρίποντο. Μια φορά έβαλα τρίποντο και δεν το χάρηκα, τραυματίστηκα».

Αλλαγή ώρας στο ντέρμπι αιωνίων της Euroleague λόγω Conference
EUROLEAGUE

18:57 - 26.02.2024

Αλλαγή ώρας στο ντέρμπι αιωνίων της Euroleague λόγω Conference

Οι «μάχες» του Ολυμπιακού κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ, για το Conference League φέρνουν αλλαγές στις ώρες των αγώνων στην Euroleague, με το ντέρμπι αιωνίων, κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ, αλλά και την αναμέτρηση με την Βίρτους Μπολόνια, να αλλάζουν ώρα.

Ο Κωστής Γόντικας απ’ ότι έχουν πει οι γιατροί μετά το χειρουργείο θα χρειαστεί περίπου 8 εβδομάδες για την αποκατάσταση του. Οριακά δηλαδή θα προλάβει το τέλος της σεζόν.

Λένε πως «ότι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό» και ο δυναμικός σέντερ είναι αποφασισμένος να επιστρέψει πιο δυνατός μετά από αυτή την ατυχία που «χτύπησε» την πόρτα του.