Ο Ουεμπανιαμά μεταμορφώνεται σε... «θηρίο» - Πήρε 12 κιλά στην offseason

Φωτ. IMAGO

Ο Ουεμπανιαμά μεταμορφώνεται σε... «θηρίο» - Πήρε 12 κιλά στην offseason

Απόστολος Μαυράκης 17:48 - 01.10.2024 / Ανανεώθηκε: 21:15 - 01.10.2024

Το wonderkid ονόματι «Βίκτορ Ουεμπανιαμά», μετά και την πρώτη του καταπληκτική σεζόν στο NBA, φαίνεται πως φέτος θέλει να το πάει σε... άλλο επίπεδο, αυξάνοντας την σωματική του μάζα κατά 12 ολόκληρα κιλά.

Άλλοι χάνουν κιλά για να τους βοηθήσει στο παιχνίδι τους (βλέπε Εμπίντ), ενώ άλλοι «παίρνουν»... για τον ίδιο ακριβώς λόγο! Ο καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος της προηγούμενης σεζόν του NBA, Βίκτορ Ουεμπανιαμά, αποφάσισε να δουλέψει αλλά και να... φάει το περασμένο καλοκαίρι, προκειμένου να αποκτήσει παραπάνω όγκο.

Όντας μόλις 95 κιλά και ύψους 2,24, ο νεαρός Γάλλος σταρ αποτελούσε μεγάλη επιθετική και αμυντική απειλή για τους αντίπαλούς του κατά την πρώτη του σεζόν στο NBA. Πέραν του βραβείου του rookie της χρονιάς, αυτό μας το αποδεικνύει και η... παραλίγο κατάκτηση του αντίστοιχου βραβείου για την καλύτερο αμυντικό της σεζόν 2023/2024, τερματίζοντας δεύτερος κάτω από τον Ρούντι Γκομπέρ.

Μέσα σε λίγους μήνες ωστόσο, ο «Ουέμπι» φαίνεται να μην επαναπαύθηκε στην ονειρική του -ατομικά τουλάχιστον- πρώτη σεζόν στο NBA και αποφάσισε να δουλέψει ακόμα πιο σκληρά. Η σωματική του αλλαγή φάνηκε ξεκάθαρα στην media day των Σαν Αντόνιο Σπερς, όπου έγινε γνωστό πως ο Ουεμπανιαμά «πήρε» γύρω στα 12 κιλά από την περσινή σεζόν (από 95 σε 107).

Η περίπτωσή του είναι αντιστρόφως ανάλογη με εκείνη του Ζοέλ Εμπίντ. Τις τελευταίες μέρες έγινε γνωστό πως ο ίδιος έχασε 13 κιλά κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, προκειμένου να γίνει πιο «ελαφρύς» και να αποφεύγει τους τραυματισμούς.

Ο Ουεμπανιαμά από την άλλη, ήταν ήδη πολύ «ελαφρύς», πράγμα το οποίο αποτελούσε από τα λίγα του «ψεγάδια» στην αγωνιστική του εικόνα. Όχι ότι πρακτικά φάνηκε να τον αποδυνάμωσε κάπου, αλλά το να αυξήσει την μυϊκή του μάζα του προσθέτει απλώς άλλο ένα «όπλο» στην πλούσια φαρέτρα του.

Η εξέλιξη του Γάλλου, αρχίζει να θυμίζει επικίνδυνα εκείνη του Γιάννη Αντετοκούνμπο, αφού και εκείνος όταν πρωτοεμφανίστηκε στον «μαγικό κόσμο» δεν ήταν ούτε 90 κιλά! Ο Έλληνας σταρ από ένα σημείο και μετά δεν... έλεγε να φύγει από το γυμναστήριο και σε άψογη συνεργασία με το επιτελείο των Μπακς, πλέον ζυγίζει 110 κιλά και θεωρείται πως διαθέτει μία από τις καλύτερες σωματοδομές στον χώρο του αθλητισμού.

Ήταν που ήταν δικό του το... μέλλον, ο Ουεμπανιαμά φαίνεται πως αν συνεχίσει ήδη από τις πρώτες του χρονιές να «χτίζει» το κορμί του και να γίνεται όλο και πιο αθλητικός, θα κάνει δικά του και πολλά βραβεία. Τώρα εάν αυτά θα είναι μόνο ατομικά ή αν θα γίνουν και ομαδικά, μένει να το δούμε στην νέα σεζόν του NBA, η οποία ξεκινάει στις 24 του Οκτώβρη.

Στην πρεμιέρα της κορυφαίας μπασκετικής λίγκας, οι Σαν Αντόνιο Σπερς του Ουέμπι θα αντιμετωπίσουν τους Μάβερικς των Ντόντσιτς, Ίρβινγκ και Τόμπσον. Αυτό το ματς θα αποτελέσει μια πολύ δυνατή πρεμιέρα και πρώτο τεστ της ομάδας του Πόποβιτς, η οποία επιθυμεί μετά από χρόνια να βρεθεί ξανά στο προσκήνιο.