Πόσα καλάθια έβαλε η Τουρκία του Αταμάν με τον Γουεμπανιάμα στο παρκέ!
i

© imago

Πόσα καλάθια έβαλε η Τουρκία του Αταμάν με τον Γουεμπανιάμα στο παρκέ!

Γιάννης Πάλλας 17:16 - 04.07.2024 / Ανανεώθηκε: 17:17 - 04.07.2024

Ο σταρ των Σαν Αντόνιο Σπερς Βίκτορ Γουεμπανιάμα ηγήθηκε της εντυπωσιακής νίκης (96-46) της Γαλλίας επί της Τουρκίας σε φιλικό παιχνίδι πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες «σκεπάζοντας» το καλάθι για ένα 20λεπτο

Η Γαλλία έχει μπει στην τελική ευθεία της προετοιμασίας της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι και η παρέα του Βίκτορ Γουεμπανιάμα έδειξε με τον πιο σκληρό τρόπο τις διαθέσεις της διαλύοντας (96-46) την Τουρκία του Εργκίν Αταμάν σε φιλικό παιχνίδι.

Ο σούπερ σταρ των Σαν Αντόνιο Σπερς ήταν «τρομακτικός» όσο έμεινε στο παρκέ και επηρέασε όσο κανείς το παιχνίδι σε άμυνα και επίθεση για τους «μπλε».

Το... Alien όπως αποκάλεσε από την πρώτη στιγμή τον Γουεμπανιάμα ο ΛεΜπρον Τζέιμς δεν χρειάστηκε να αγωνιστεί αρκετά, απέναντι στους Τούρκους. Έπαιξε 19:51 λεπτά, χρόνος αρκετός όπως αποδείχθηκε για να προλάβει να σημειώσει 24 πόντους, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα και 3 κοψίματα, συγκεντρώνοντας 44 βαθμούς στην αξιολόγηση.

Η επιρροή του και η επίδραση του στο παιχνίδι της γαλλικής ομάδας ήταν μοναδική και αποτυπώνεται συνολικά και μ’ έναν ακόμη εντυπωσιακό αριθμό της στατιστικής.

Στο διάστημα που ο Βίκτορ Γουεμπανιάμα ήταν στο παρκέ για τους Γάλλους η Τουρκία είχε το απίστευτο 1/24 σουτ εντός πεδιάς! Σοκαριστική επίδοση αν αναλογιστεί κανείς ότι μιλάμε για διάστημα ενός σχεδόν ημιχρόνου.

Ο σταρ των Σαν Αντόνιο Σπερς στην ουσία «έκρυψε» τη ρακέτα αποτρέποντας κάθε σκέψη των παικτών του Εργκίν Αταμάν να ευστοχήσουν.

Μάλιστα, όταν στο παρκέ βρίσκονταν δίπλα του για ένα διάστημα και ο Ρούντι Γκομπέρ των Μινεσότα Τίμπεργουλβς τότε έμπαινε... απαγορευτικό για τους Τούρκους στο καλάθι.

Αυτός είναι και ο λόγος που στην Αμερική παρακολουθούν στενά την εξέλιξη του Γουεμπανιάμα (στο ΝΒΑ), καθώς είναι απόλαυση να τον βλέπει κάποιος εν ώρα δράσης.

Οι Αμερικανοί φρόντισαν μάλιστα να υπάρχει πρόσβαση στο παιχνίδι για να δουν τα κατορθώματα του μέσω livestreaming. Δεν αφήνουν καμία αναμέτρηση του που να μην την παρακολουθούν. Επόμενος αντίπαλος της Γαλλίας του Wemby είναι η Γερμανία του Ντένις Σρέντερ στις 8 Ιουλίου.

Δεν χωρά αμφιβολία πως αυτή τη στιγμή ο σταρ των Σαν Αντόνιο Σπερς είναι το πιο hot όνομα στον «μαγικό κόσμο» του ΝΒΑ και εκείνος που έχει στρέψει πάνω του όλα τα βλέμματα των απανταχού μπασκετόφιλων.