Γουίλκινς για την εμπειρία του με τον Τζόρνταν: «Τα μάτια του ήταν κατακόκκινα, σαν δαιμονισμένου!»

Φωτ. IMAGO

Γουίλκινς για την εμπειρία του με τον Τζόρνταν: «Τα μάτια του ήταν κατακόκκινα, σαν δαιμονισμένου!»

Ο πρώην NBAer και «πράσινος» Ντομινίκ Γουίλκινς μίλησε για την εμπειρία του με αντίπαλο τον Τζόρνταν.

Ο κατά πολλούς... «GOAT» του μπάσκετ Μάικλ Τζόρνταν συνεχίζει και αποτελεί σημείο αναφοράς στις μπασκετικές κουβέντες. Σε εκείνον, δεν έλειψε να αναφερθεί και ο πάλαι πότε παίκτης του Παναθηναϊκού με λαμπρή καριέρα στο NBA, Ντομινίκ Γουίλκινς.

Κάθε φορά που οι δυο τους έρχονταν αντιμέτωποι, φρόντιζαν να δίνουν πραγματικά σόου και να έχουν απολαυστικές μάχες μεταξύ τους. Σε συνολικά 48 παιχνίδια που οι Τζόρνταν και Γούιλκινς αντιμετώπισαν ο ένας τον άλλον, τις 25 κέρδισε ο Τζόρνταν και τις 23 ο Γουίλκινς. Κατά μέσο όρο σε αυτά τα παιχνίδια, ο Air Jordan είχε κατά μέσο όρο 31,8 πόντους, ενώ ο Γουίλκινς 29,8.

Η σχεδόν απόλυτη αυτή ισορροπία στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, αποδεικνύει την πολύ μεγάλη μπασκετική αξία των δύο αυτών παικτών. Σε συνέντευξή του στο «All the Smoke Podcast» ο Γουίλκινς ανέφερε το εξής: «Εάν δεν τον έχεις αντιμετωπίσει ποτέ, τότε δεν καταλαβαίνεις πως ήταν. Έχω παίξει με πολλούς από τους πιο ταλαντούχους παίκτες που έχουν παίξει ποτέ μπάσκετ. Αυτός (σ.σ. ο Τζόρνταν) ήταν φαινόμενο και είχε συμπεριφορά που να του υποστηρίζει».

Ο ίδιος ο Ντομινίκ συνέχισε λέγοντας: «Όταν έπαιζες εναντίον του Μάικ, τα μάτια του ήταν κατακόκκινα σαν να ήταν δαιμονισμένος. Συνήθιζα μάλιστα να λέω στον εαυτό μου πως πρέπει να πάω στην δουλειά απόψε, ο Ιησούς έρχεται». Η... αστεία αλλά μάλλον ακριβής περιγραφή του Γουίλκινς για τον Τζόρνταν αποδεικνύει το πόσο αφοσιωμένος, αλλά και πόσο φτιαγμένος ήταν για το παιχνίδι.

Ακόμα, ο ίδιος αναφέρθηκε και στον διαγωνισμό καρφωμάτων του 1988, ο οποίος έμελλε να γραφτεί στην ιστορία. Ο διαγωνισμός έλαβε χώρα στο γήπεδο των Σικάγο Μπουλς, με τον Τζόρνταν να είναι τυπικά... γηπεδούχος. Ο Γουίλκινς που λάμβανε επίσης μέρος, είχε κάνει δυο απανωτά «50άρια» καρφώματα, παρόλα αυτά στο τελευταίο του κάρφωμα σημείωσε 45 πόντους.

Για αυτήν την στιγμή ο Ντομινίκ ανέφερε πως: «Πίστευα ότι ο διαγωνισμός είχε τελειώσει, αλλά όλοι έλεγαν πως έχει άλλο ένα κάρφωμα να κάνει. Αυτό το κάρφωμα ήταν και το διάσημο πλέον από την γραμμή των βολών που το έκανε έπειτα από διπλή προσπάθεια». Το κάρφωμα αυτό έμεινε στην ιστορία ως ένα από τα πιο δύσκολα και θεαματικά σε διαγωνισμό καρφωμάτων -και όχι μόνο.

O Μάικλ Τζόρνταν παίζει μπάσκετ στις Μπαχάμες και... καταστρέφει αντιπάλους (vid)
NBA

15:24 - 08.08.2023

O Μάικλ Τζόρνταν παίζει μπάσκετ στις Μπαχάμες και... καταστρέφει αντιπάλους (vid)

Έκανε ένα διάλειμμα από τις συνεχόμενες διακοπές του και ο Μάικ Τζόρνταν δοκίμασε τις δυνάμεις του στο άθλημα που κυριάρχησε στη δεκαετία του '90. Έπαιξε μονό στις Μπαχάμες και διέλυσε τους αντιπάλους του με τα σουτ και το ανελέητο Trash Talk του.

Κάπως έτσι, ο Τζόρνταν πήρε το καθαρό «50άρι» και κέρδισε τον διαγωνισμό. Στο μυαλό του Γουίλκινς πάντως δεν έχει μείνει με πικρία αυτό το συμβάν, αλλά όπως και με τις μεταξύ τους αναμετρήσεις στο NBA, έτσι ευχαριστήθηκε και την μάχη αυτή. Όπως και να έχει μιλάμε για δύο κορυφαίους μπασκετμπολίστες, με τον έναν μάλιστα να είχαμε την τύχη να τον βλέπουμε να αγωνίζεται στα ελληνικά παρκέ, ακόμα και για μια μόνο σεζόν.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

Tags: