Γουόκαπ: Να μην αφήσουμε τη Μακάμπι να νιώσει καλά
i

Γουόκαπ/©Intime

Γουόκαπ: Να μην αφήσουμε τη Μακάμπι να νιώσει καλά

Sportal newsroom 16:42 - 21.11.2022 / Ανανεώθηκε: 11:29 - 20.08.2024

Ο Τόμας Γουόκαπ μίλησε για το αυριανό (22/11) παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ

H ένατη στροφή της Euroleague θέτει τον Ολυμπιακό αντιμέτωπο με την ομάδα του Ισραήλ σε έναν αγώνα που αποτελεί επικίνδυνη αποστολή για τους Πειραιώτες και ο Τόμας Γουόκαπ στις δηλώσεις του έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου! 

Ο Αμερικάνος γκαρντ των «ερυθρόλευκων» μίλησε για την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλοι της Μακάμπι, για την αμυντική δουλειά που θα έχει κόντρα στους εξαιρετικούς γκαρντ των γηπεδούχων αλλά και για το αήττητο της ομάδας του Πειραιά, στα φετινά εκτός έδρας παιχνίδια της. 

Αναλυτικά τα όσα είπε: 

Για το παιχνίδι με τη Μακάμπι: «Θα είναι ένα παιχνίδι σε μια δύσκολη ατμόσφαιρα, σε ένα γεμάτο γήπεδο. Είναι μια πολύ αθλητική, πολύ ταλαντούχα ομάδα. Έτσι εμείς δεν πρέπει να τους αφήσουμε να νιώσουν καλά και να βρουν ρυθμό, γιατί αν τους αφήσεις να παίξουν ελεύθερα στην έδρα τους θα είναι πολύ δύσκολο να τους κερδίσεις». 

Για το αν θα έχει περισσότερη δουλειά στην άμυνα αύριο: «Όχι, δεν ισχύει μόνο για μένα ότι θα έχω δουλειά στην άμυνα, ισχύει για όλους, από το “1” ως το “5”. Πάνω κάτω αυτό ισχύει σε κάθε παιχνίδι Ευρωλίγκας, δεν υπάρχει κάποιο ματς που μπορείς να πεις "δεν χρειάζεται να είμαστε τόσο καλοί απόψε". Σε κάθε παιχνίδι πρέπει να είσαι καλός στην άμυνα». 

Για τα κλειδιά του αγώνα: «Να κρατήσουμε τον έλεγχο του αγώνα, να είμαστε συγκεντρωμένοι και να εκτελέσουμε πιστά το αγωνιστικό ματς πλάνο. Τίποτα το ιδιαίτερο, να κάνουμε αυτό που κάνουμε καλά και να μην τους αφήσουμε να ρολάρουν». 

Για το αν στόχος του Ολυμπιακού είναι το 5/5 στα εκτός έδρας: «Όχι, δεν δίνουμε σημασία στο αήττητο. Στο τέλος της χρονιάς θα δούμε τις νίκες, τις ήττες και δεν θα κοιτάμε ποια ήρθε από που. Όλα τα παιχνίδια μετρούν το ίδιο, εκτός ή εντός έδρας, σερί ή όχι, όλα είναι σημαντικά και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για αυτά».