Μετά την Παρτίζαν και πριν τον Παναθηναϊκό: Η ισπανική Γρανάδα διοργάνωσε το δικό της ματς σε ανοικτό γήπεδο (vids)

Μετά την Παρτίζαν και πριν τον Παναθηναϊκό: Η ισπανική Γρανάδα διοργάνωσε το δικό της ματς σε ανοικτό γήπεδο (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 12:04 - 28.08.2024 / Ανανεώθηκε: 12:09 - 28.08.2024

Στην αυλή του Congress Palace στην Γρανάδα, η τοπική ομάδα της Ανδαλουσίας που μετέχει στην Liga Endesa της Ισπανίας, έπαιξε φιλικό αγώνα κάτω από τον έναστρο ουρανό. Κάτι ανάλογο είχε κάνει πέρσι κάτω από το κάστρο του Καλεμεγκντάν η Παρτίζαν στο Βελιγράδι και σύντομα θα το κάνει και ο Παναθηναϊκός στο Καλλιμάρμαρο.

Πριν από έναν χρόνο, τέτοιον καιρό περίπου, η Παρτίζαν έπαιξε φιλικό αγώνα με την ισπανική Φουενλαμπράδα σε μία πολύ πρωτότυπη συνθήκη. Η αναμέτρηση έγινε στο ιστορικό ανοικτό γήπεδο, εντός του πάρκου του Καλεμεγκντάν στο Βελιγράδι και οι εικόνες που δημιουργήθηκαν ήταν ανεπανάληπτες.

Το ίδιο εντυπωσιακές αναμένεται να είναι και αυτές που θα αποτυπώσει ο Παναθηναϊκός στο Παναθηναϊκό Στάδιο (Καλλιμάρμαρο) για το τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος», που φέτος θα διεξαχθεί στον ιστορικό αρχαιολογικό χώρο, παρουσία περισσότερων από 35.000 θεατών.

Μέχρι να συμβεί αυτό και τα βλέμματα να εστιάσουν στην Αθήνα, η Γρανάδα έδωσε τον... δικό της αγώνα σε ανοικτό γήπεδο. Αντιμετώπισε στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για την Liga Endesa, που ξεκινάει στα τέλη του Σεπτέμβρη και την πρώτη αγωνιστική αντιμετωπίζει την Μπαρτσελονα (Κυριακή 29/9), σε έναν αγωνιστικό χώρο με παρκέ που στήθηκε στον περιβάλλοντα χώρο του Congress Palace. Ενός ιστορικού χώρου, που χρησιμοποιείται συνήθως ως εκθεσιακό κέντρο και δεσπόζει στο κέντρο της πόλης της Ανδαλουσίας.

Εκεί ακριβώς, συγκεντρώθηκαν 6.000 φίλαθλοι και μία ζεστή αυγουστιάτικη βραδιά παρακολούθησαν αγώνα μπάσκετ κάτω από τον θερινό ισπανικό ουρανό. Για την ιστορία η Γρανάδα νίκησε με 80-67 την Πέτρο Λουάντα και πρώτος σκόρερ ήταν ο Σκοτ Μπάμφορθ με 14 πόντους.