Η ΑΕΚ γίνεται ομάδα εκτός παρκέ για να βγει πιο γρήγορα η δουλειά εντός αυτού

Τίλμαν, Καμπενγκέλε

Η ΑΕΚ γίνεται ομάδα εκτός παρκέ για να βγει πιο γρήγορα η δουλειά εντός αυτού

Χρήστος Τσάλτας 16:01 - 02.10.2023 / Ανανεώθηκε: 13:02 - 14.08.2024

Ο Ζοάν Πλάθα δίνει μεγάλη έμφαση στον τομέα της χημείας, με την ΑΕΚ της φετινής σεζόν να γινεται από νωρίς «ομάδα» εκτός των τεσσάρων γραμμών, με σκοπό άπαντες να βρεθούν στην ίδια σελίδα και εντός παρκέ την κατάλληλη ώρα.

Για μια νέα ομάδα, όπως η ΑΕΚ, που μετράει μόνο έναν παίκτη από την περσινή σεζόν (Δημήτρης Φλιώνης) και 13 νέα πρόσωπα, είναι λογικό πως θα χρειαστεί χρόνος προκειμένου να βρεθεί στο επιθυμητό επίπεδο και να υπάρξει η καλύτερη δυνατή χημεία. Με τον Ζοάν Πλάθα στην άκρη του πάγκου η Ένωση δίνει μεγάλη βάση στο κομμάτι της χημείας.

Ο Ισπανός είναι μετρ στην ψυχολογία και ξέρει πολύ καλά πως οι σχέσεις των παικτών έξω από τις τέσσερις γραμμές του παρκέ θα αποτελέσουν τη βάση της ομάδας, προκειμένου να βγει εντός αγωνιστικού χώρου η δουλειά στο γήπεδο συντομότερα από αυτό που περιμένουν άπαντες.

Ζοάν Πλάθα

Στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο έχουν δώσει μεγάλη έμφαση στον τομέα αυτό. Από τη στιγμή που τα νέα πρόσωπα είναι πολλά και ο χρόνος περιορισμένος, το πλάνο ήταν εξ αρχής να έρθουν άπαντες πιο κοντά. Κάτι που βγαίνει μέσα από μικρές κινήσεις. Από τη μία η κίνηση να ζωγραφίσουν άπαντες τους τοίχους των αποδυτηρίων στο κλειστό των Λιοσίων, από την άλλη μία ξεχωριστή κίνηση από τον Ισπανό προπονητή.

Τις προηγούμενες μέρες η Ένωση βρέθηκε στην Τρίπολη για μίνι προετοιμασία. Για ένα τριήμερο τα μέλη του αγωνιστικού τμήματος βρέθηκαν μακριά από τη βάση τους, για προπονήσεις και σύσφιξη σχέσεων. Σε αυτό το τριήμερο ο Ισπανός και οι συνεργάτες του ανέβασαν ακόμα περισσότερο την ένταση των προπονήσεων, βάζοντας ακόμα επιπλέον ενέργεια. Άλλωστε σε αυτή τη φάση της σεζόν η ομάδα δουλεύει προκειμένου να είναι έτοιμη στα κρίσιμα παιχνίδια που έρχονται τους επόμενους μήνες.

Την ίδια στιγμή ο Πλάθα φρόντισε να φέρει ακόμα πιο κοντά τους παίκτες του μέσα από το τριήμερο στην Αρκαδία. Κάτι που κάνει το κλίμα να είναι σε εξαιρετικά επίπεδα σε αυτή τη φάση της σεζόν, ανάμεσα στους παίκτες των κιτρινόμαυρων, που έξω από τις τέσσερις γραμμές έχουν έρθει πολύ κοντά.

Τα πόδια στην παρούσα φάση είναι «βαριά», λόγω των πολύ δυνατών προπονήσεων υπό το βλέμμα του Ισπανού, κάτι που αναμένεται να ωφελήσει την ομάδα σε βάθος χρόνου. Σε καμία περίπτωση άλλωστε δεν θα είναι στο 100% κόντρα στο Λαύριο, ωστόσο το πλάνο είναι εντός του επόμενου μήνα η ομάδα να αρχίζει να πλησιάζει στα στάνταρ της. Η χημεια άλλωστε που έχει διαμορφωθεί ήδη βοηθάει ώστε να βγουν ακόμα πιο γρήγορα τα plays εντός παρκέ και να βρεθεί η ομάδα στην ίδια σελίδα. Στοιχείο που είναι και το πιο βασικό απ' όλα για την φετινή προσπάθεια της Ένωσης.