Η ΑΕΚ υποδέχτηκε Μπράουν και Μάμφορντ στο κλειστό των Λιοσίων και έδειξε αλληλεγγύη

Η ΑΕΚ υποδέχτηκε Μπράουν και Μάμφορντ στο κλειστό των Λιοσίων και έδειξε αλληλεγγύη

Χρήστος Τσάλτας 14:28 - 11.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:48 - 14.08.2024

Για ακόμα μια φορά η ΑΕΚ έδειξε το ανθρώπινο πρόσωπο της και υποδέχτηκε στο κλειστό των Λιοσίων τους Τζέι Κόβαν Μπράουν και Ξαβιέ Μάμφορντ, τους οποίους φιλοξενεί ο Τζορνταν ΜακΡέι τις τελευταίες μέρες.

O Τζόρνταν ΜακΡέι το καλοκαίρι αποφάσισε να φύγει από την Χάποελ Τελ Αβίβ και από το Ισραήλ γενικότερα, για να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα και την ΑΕΚ. Εκτός από την ικανοποίηση που νοιώθει με την νέα του ομάδα και την προοπτική που έχει δημιουργηθεί, αισθάνεται τυχερός και σίγουρα ασφαλής στην Αθήνα. Ειδικά τώρα, που στη χώρα της Μέσης Ανατολής οι πολεμικές συγκρούσεις έχουν αναστατώσει τους πάντες και έχουν στοιχήσει πάμπολλες ανθρώπινες ζωές. 

Ο 32χρονος Αμερικανός γκαρντ/φόργουορντ της Ένωσης σκέφτηκε να κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει κάποιους πρώην συμπαίκτες του, που συνεχίζουν να ανήκουν στην Χάποελ και γι' αυτό φιλοξενεί στην Αθήνα τους συμπατριώτες του Ξαβιέρ Μάμφορντ και Τζέι Κόβαν Μπράουν. Δύο αθλητές της ομάδας από το Τελ Αβίβ που έφυγαν από τη βάση τους άρον άρον, καθώς οι αγώνες της ομάδας τους (όπως και όλοι που φιλοξενούνται στο Ισραήλ) έχουν αναβληθεί. Βρήκαν λοιπόν, την ευκαιρία να μεταφερθούν σε ένα περιβάλλον που είναι ασφαλές και ήρεμο και να συναντήσουν έναν φίλο τους.  

Μάλιστα, οι δυο τους -μαζί με τον ΜακΡέι- βρέθηκαν στο κλειστό των Άνω Λιοσίων, καλωσορίστηκαν από τους ανθρώπους της ΑΕΚ, τους έδωσαν κουράγιο και λίγο μετά προπονήθηκαν στην έδρα των «κιτρινόμαυρων», ώστε να διατηρήσουν την απαραίτητη φυσική κατάσταση και να... καθαρίσουν το μυαλό τους από τις συνεχόμενες και δύσκολα διαχειρίσιμες σκέψεις που μοιραία προέκυψαν λόγω της κατάστασης στο Ισραήλ.