H Άλμπα Βερολίνου έπαιζε φιλικό και οι παίκτες της πανηγύριζαν την κατάκτηση του Μουντομπάσκετ (vid)

H Άλμπα Βερολίνου έπαιζε φιλικό και οι παίκτες της πανηγύριζαν την κατάκτηση του Μουντομπάσκετ (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 10:50 - 11.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:35 - 14.08.2024

Την ώρα που τελείωνε ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου οι παίκτες της Άλμπα Βερολίνου βρίσκονταν στο γήπεδό τους για μία φιλική αναμέτρηση, που πέρασε σε... δεύτερη μοίρα. Υπήρξε οθόνη στο χώρο που έδειχνε τον τελικό και όταν ο Ντένις Σρούντερ οδηγούσε τα «Πάντσερ» στο χρυσό μετάλλιο οι αθλητές της ομάδας από την πρωτεύουσα της Γερμανίας το πανηγύρισαν δεόντως.

Ιδανικά οι Γερμανοί παίκτες της Άλμπα Βερολίνου θα ήθελαν να βρίσκονται στη Μανίλα και να εκπροσωπήσουν την εθνική ομάδα στην πορεία της μέχρι το χρυσό μετάλλιο. Εκεί ήταν ο τέως συμπαίκτης του, Μαόντο Λο, ο οποίος πλέον ανήκει στη Μιλάνο, αλλά και ο Γιοχάνες Τίεμαν. Αυτοί, από την βάση τους και την Mercedes-Benz Arena, εκεί όπου είχαν μαζευτεί για έναν φιλικό αγώνα προετοιμασίας, πανηγύρισαν με την χαρά των διεθνών, αλλά και ολόκληρης της χώρας. 

Στο γήπεδο γινόταν Live προβολή του αγώνα κόντρα στη Σερβία κι όταν ο Ντένις Σρέντερ έβαλε το σπουδαίο και καθοριστικό καλάθι άρχισαν οι πανηγυρισμοί, ενώ όταν έληξε ο αγώνας άρχισαν οι εναγκαλισμοί. 

Στο στιγμιότυπο, ο Γιόνας Μάτισεκ, ο Μάλτε Ντέλοβ και ο Λουίς Ολίντε, δεν μπορούν να κρύψουν την χαρά τους για την επιτυχία των συμπατριωτών τους και ελπίζουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες (Παρίσι 2024) να βρίσκονται και αυτοί στην τελική αποστολή της εθνικής ομάδας. Άλλωστε, είναι νεαροί ακόμα και έχουν ανερχόμενες δυνατότητες. 

Η απονομή του τροπαίου στην παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία (vid)
FIBA WORLD CUP

18:34 - 10.09.2023

Η απονομή του τροπαίου στην παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία (vid)

Η Γερμανία επικράτησε της Σερβίας στον μεγάλο τελικό του Μουντομπάσκετ, πήρε το χρυσό μετάλλιο για πρώτη φορά στην ιστορία της και ο Γκόρντον Χέρμπερτ με τους παίκτες του σήκωσαν ψηλά το βαρύτιμο τρόπαιο.

Ο Μάτισεκ είναι 23 ετών και βρισκόταν στην προεπιλογή του κόουτς Γκόρντον Χέρμπερτ, ο Ντέλοβ είναι ένα χρόνο μικρότερος, ενώ ο Ολίντε είναι 25 χρονών και πέρσι έκανε καλή σεζόν με την Άλμπα στην Euroleague, αλλά και στο εγχώριο πρωτάθλημα. 


Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr
Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.