Η αποτυχία της Αυστραλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο δεν αλλάζει το πλάνο με τον κόουτς Γκουριάν

Μπράιαν Γκουριάν

i

© Fiba

Η αποτυχία της Αυστραλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο δεν αλλάζει το πλάνο με τον κόουτς Γκουριάν

Γιώργος Γαβριλάκης 09:10 - 05.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:43 - 14.08.2024

Η Ομοσπονδία της Αυστραλίας αφού ξεκαθάρισε πως «η 10η θέση στο Μουντομπάσκετ είναι μία αποτυχία για εμάς, ενημέρωσε πως «η θέση του κόουτς Μπράιαν Γκουριάν εν όψει τον Ολυμπιακών Αγώνων είναι... ακλόνητη».

H Αυστραλία είχε μεγαλύτερα όνειρα απ' αυτά που εκπροσώπησε στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Στόχευε στην τετράδα του τουρνουά και μόνο με την είσοδό της σε αυτήν θα είχε δικαίωμα να χαμογελά. Κι αυτό γιατί ο κόουτς Μπράιαν Γκουργιάν δεν είχε όλους τους NBAers στη διάθεσή του, αλλά είχε 9 εξ αυτών. Ναι! Στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ παίζουν 11 παίκτες από την χώρα της Ωκεανίας, αλλά ο Τζοκ Λαντέιλ των Χιούστον Ρόκετς ήταν τραυματίας και ο Μπεν Σίμονς των Μπρούκλιν Νετς -ως συνήθως- αδιάφορος! 

Παρόλη την... ποικιλία και την ποιότητα, παίκτες σταρς του NBA όπως ο Τζος Γκίντι των Θάντερ, ανερχόμενοι (Τζος Γκριν, Ντάλα) και βετεράνοι πολυτελείας (Ματ Μιλς, Τζο Ιγκλς) τα «Καγκουρό» έμειναν εκτός οκτάδας. Αποκλείστηκαν στην δεύτερη φάση της διοργάνωσης (όπως και η Ελλάδα) και ναι μεν πήραν την απευθείας πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, αφού κατέληξαν πιο ψηλά στην κατάταξη από τη Νέα Ζηλανδία, αλλά αυτό δεν καθιστά επιτυχημένη την πορεία τους αυτή. 

Η Ομοσπονδία μπάσκετ όμως, για να αποφευχθούν παρεξηγήσεις και η διόγκωση των φημολογιών, «έτρεξε» να ξεκαθαρίσει πως η θέση ο Γκούργιαν θα παραμένει στη θέση του και αυτός θα οδηγήσει την ομάδα στο Παρίσι. 

O Τζίμι Μπάτλερ βλέπει τένις και... «δεν με ενδιαφέρει το Παγκόσμιο Κύπελλο»
FIBA WORLD CUP

08:43 - 05.09.2023

O Τζίμι Μπάτλερ βλέπει τένις και... «δεν με ενδιαφέρει το Παγκόσμιο Κύπελλο»

Ένας σέρβος δημοσιογράφος, που ήταν στη Νέα Υόρκη λόγω του Νόβακ Τζόκοβιτς και του US Open είδε κοντά του τον Τζίμι Μπάτλερ και σκέφτηκε να τον ρωτήσει για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Πήρε την απάντησή του, άσχετα αν τον ικανοποίησε ή όχι.

«Το αποτέλεσμα του Παγκοσμίου Κυπέλλου ήταν απογοητευτικό» είπε ο εκτελεστικός διευθυντής της ομάδας μπάσκετ της Αυστραλίας, Ματ Σκρίβεν και συμπλήρωσε πως «πήραμε το μάθημά μας, η 10η θέση που κατακτήθηκε δεν ήταν αυτό που ζητούσαμε, αλλά στηρίζουμε όλους τους παίκτες, τον προπονητή και όσους εργάστηκαν σκληρά σε αυτή τη διαδικασία». 

Όσον αφορά στον ομοσπονδιακό τεχνικό, «ο Μπράιαν είναι ένας από τους πιο σεβάσμιους και καταρτισμένους προπονητές της χώρας, έχει συμβόλαιο μέχρι και τους Ολυμπιακούς Αγώνες και η θέση του είναι ακλόνητη». 


Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr
Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.