Η Αρμάνι Μιλάνο θα γιορτάσει την «Gigi Datome Night» κόντρα στον Ολυμπιακό (pic)

Gigi Datome Night

i

@OlimpiaMilano

Η Αρμάνι Μιλάνο θα γιορτάσει την «Gigi Datome Night» κόντρα στον Ολυμπιακό (pic)

Sportal newsroom 12:37 - 09.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:51 - 14.08.2024

Την ευκαιρία να τιμήσει έναν «ζωντανό θρύλο» θα έχει η Αρμάνι Μιλάνο, καθώς στις 17 Οκτωβρίου και στην αναμέτρηση με αντίπαλο τον Ολυμπιακό η ομάδα του Έτορε Μεσίνα θα γιορτάσει την «Gigi Datome Night».

Ο Τζίτζι Ντατόμε είπε αντίο στα παρκέ, βάζοντας τέλος σε μια λαμπερή καριέρα, όμως αποτελεί κομμάτι της Αρμάνι Μιλάνο, την οποία υπηρετεί ως μέλος του front office. Η ιταλική ομάδα, με την οποία συνέδεσε τα τελευταία χρόνια της καριέρας του ως παίκτης, αναμένεται να τον τιμήσει με έναν ιδιαίτερο τρόπο.

Αν και το αρχικό πλάνο προέβλεπε πως στην αναμέτρηση κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ οι πρωταθλητές Ιταλίας θα γιόρταζαν την Gigi Datome Night, μια νύχτα που θα ήταν 100% αφιερωμένη στον άλλοτε παίκτη των Μπόστον Σέλτικς, η αναβολή του αγώνα μετέθεσε τις εορταστικές εκδηλώσεις για τις 17 Οκτωβρίου.

Πιο συγκεκριμένα, στην αναμέτρηση με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, στο Mediolanum Forum, οι «κόκκινοι» θα υποδεχτούν την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα και στο περιθώριο της μεγάλης αναμέτρησης θα τιμήσουν τον θρυλικό φόργουορντ, όπως έκαναν γνωστό.

O 35χρονος άσος από την Μοντεμπελούνα αποτέλεσε έναν από τους πιο σημαντικούς πρεσβευτές του μπάσκετ της Ιταλίας για πολλά χρόνια. Στην καριέρα του αγωνίστηκε την διετία 2013-15 στο ΝΒΑ με τους Ντιτρόιτ Πίστονς και τους Μπόστον Σέλτικς, ενώ έκτοτε επέστρεψε στην Ευρώπη για χάρη της Φενέρμπαχτσε (2015-20) και της Αρμάνι Μιλάνο (2020-23), στην οποία διένυσε τα τελευταία χιλιόμετρα της μεγάλης καριέρας του.

Ο Ντατόμε έβαλε τέλος στην καριέρα του στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Μανίλα, με την εθνική ομάδα της Ιταλίας, ολοκληρώνοντας τον κύκλο στα παρκέ με τον τρόπο που ήθελε εκείνος και πλέον βιώνει τις εκδηλώσεις λατρείας προς το πρόσωπό του, όχι μόνο στην Ιταλία, αλλά και σε όλη την Ευρώπη.