Η αρχηγική ομιλία του Παπανικολάου σε τάιμ-άουτ με την Άλμπα: «Δώδεκα λεπτά μοιράζαμε την μπάλα και δεν ήξεραν τι να κάνουν»
i

Παπανικολάου / ©intime

Η αρχηγική ομιλία του Παπανικολάου σε τάιμ-άουτ με την Άλμπα: «Δώδεκα λεπτά μοιράζαμε την μπάλα και δεν ήξεραν τι να κάνουν»

Sportal newsroom 09:38 - 09.02.2023 / Ανανεώθηκε: 10:04 - 20.08.2024

Ο Κώστας Παπανικολάου έδειξε τις αρχηγικές του ικανότητες, στον αγώνα του Ολυμπιακού με την Άλμπα, λέγοντας σε ένα τάιμ-άουτ, ότι δύο λεπτά που οι συμπαίκτες του δεν άλλαζαν την μπάλα, με αποτέλεσμα να κάνουν κακές επιθέσεις.

Ο Ολυμπιακός με ολοκληρωτικό μπάσκετ έφυγε με το διπλό από το Βερολίνο, κερδίζοντας την Άλμπα 93-60. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα σχεδόν σε όλο τον αγώνα ήλεγχαν το παιχνίδι, παίζοντας εξαιρετική άμυνα, ενώ και στην επίθεση ήταν αρκετά εύστοχοι. 

Παρόλα αυτά υπήρξε ένα σημείο στο παιχνίδι και συγκεκριμένα στη δεύτερη περίοδο, όπου οι «ερυθρόλευκοι» χαλάρωσαν. Με το σκορ στο 17-35 ο Γιώργος Μπαρτζώκας κάλεσε τάιμ-άουτ και τον αρχηγό των «ερυθρολεύκων», Κώστα Παπανικολάου, να «παίρνει την σκυτάλη» από τον Έλληνα κόουτς και να κάνει μια αρχηγική ομιλία προς του συμπαίκτες του. 

«Για 12 λεπτά μοιράζαμε την μπάλα και δεν ήξεραν τι να κάνουν. Για δύο λεπτά σταματήσαμε και κάναμε λάθη και άσχημα σουτ», ήταν τα λόγια του Έλληνα φόργουορντ.