Η βαριά τιμωρία Γιαμπουσέλε και οι στρατηγικές αποφάσεις της EuroLeague!

Γκερσόν Γιαμπουσέλε

i

PrtScr

Η βαριά τιμωρία Γιαμπουσέλε και οι στρατηγικές αποφάσεις της EuroLeague!

Γιάννης Πάλλας 18:31 - 28.04.2023 / Ανανεώθηκε: 16:46 - 14.08.2024

Ο Γκέρσον Γιαμπουσέλε οδεύει σε βαριά τιμωρία, στις δυο ομάδες (Ρεάλ-Παρτίζαν) αναμένεται να επιβληθούν μεγάλα χρηματικά πρόστιμα και η EuroLeague θα προσπαθήσει να διαφυλάξει το κύρος της διοργάνωσης

Τα πολύ σοβαρά επεισόδια που συνέβησαν λίγο πριν το τέλος του Game 2 των playoffs της EuroLeague στο Wizink Center της Μαδρίτης ανάμεσα στη Ρεάλ και την Παρτίζαν υποχρεώνει την διοργανώτρια αρχή να πάρει στρατηγικές αποφάσεις σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή.

Νάναλι: «Ελπίζω να συγχωρεθούν όλα»
EUROLEAGUE

17:27 - 28.04.2023

Νάναλι: «Ελπίζω να συγχωρεθούν όλα»

Ο Τζέιμς Νάναλι θέλησε να απολογηθεί για τη συμπεριφορά τη δική του και των συμπαικτών του στον δεύτερο αγώνα της Ρεάλ Μαδρίτης με την Παρτίζαν που ξεκίνησε ως μπασκετικός και κατέληξε σε... UFC.

Η περίπτωση του Γκέρσον Γιαμπουσέλε είναι η θεωρητικά ευκολότερη, καθώς αναμένεται να του επιβληθεί πολύ βαριά τιμωρία (αποκλεισμός ενός χρόνου) αφού η δολοφονική του ενέργεια στον Ντάντε Έξουμ προκάλεσε την κατακραυγή όλου του κόσμου, όχι μόνο της μπασκετικής κοινότητας. Επίσης, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα επιβληθούν μεγάλα χρηματικά πρόστιμα στους δυο Συλλόγους για τα επεισόδια.

Από κει και πέρα όμως η EuroLeague θα πρέπει να αξιολογήσει πολλές παραμέτρους που υπάρχουν, ώστε να διαφυλάξει το κύρος της διοργάνωσης. Οι τιμωρίες με το γράμμα του νόμου δεν είναι κάτι απλό, καθώς τόσο η Παρτίζαν, όσο και η Ρεάλ θα ξεμείνουν από παίκτες και δεν θα μπορεί να διεξαχθεί το τρίτο παιχνίδι της σειράς.

Ασφαλώς και θα προσπαθήσει ο δικαστής να επιβάλλει παραδειγματική τιμωρία στους περισσότερους από τους εμπλεκόμενους (σχεδόν όλους!) που βρέθηκαν στο παρκέ στα φοβερά επεισόδια της Μαδρίτης, αλλά από την άλλη θα προσπαθήσει να μην τινάξει στον αέρα το Final-4 της διοργάνωσης στο Κάουνας.

Διότι, μια από τις δυο ομάδες με την Παρτιζάν να είναι πλέον μια ανάσα από το ταξίδι στη Λιθουανία σε σχέση με τη Ρεάλ, θα βρεθεί στο μεγάλο ραντεβού. Εκεί, θα πρέπει να γίνει Final-4 και όχι Final-3!

Οι ισορροπίες είναι λεπτές και η αίσθηση μας είναι πως τελικά εκτός από την βαριά καμπάνα στον Γκέρσον Γιαμπουσέλε, θα έρθουν μεγαλύτερες ποινές στους συμμετέχοντες στα επεισόδια παίκτες της Ρεάλ και θα πέσουν στα... μαλακά οι παίκτες της Παρτίζαν.

Με αυτό τον τρόπο θα διασωθεί το προϊόν (Final-4) και η αξιοπιστία της διοργάνωσης, καθώς θα ολοκληρωθεί με τις ομάδες να αγωνίζονται επί ίσοις όροις.

Όλα αυτά πάντως, οφείλουμε να πούμε πως κινούνται σε μια λεπτή γραμμή ισορροπίας στην οποία θα δημιουργηθούν ζητήματα την... επόμενη ημέρα. Εν ολίγοις, εάν συνολικά οι ποινές είναι πολύ μικρές δημιουργείται δεδικασμένο που είναι μη διαχειρίσιμο για τα επεισόδια που θα προοκληθούν στο μέλλον. Δύσκολα, λοιπόν, τα πράγματα για τον δικαστή της EuroLeague.

Tags: