Η Ελένη Καπογιάννη προπονεί με χιτζάμπ στο Ιράν (pics)

Η Ελένη Καπογιάννη προπονεί με χιτζάμπ στο Ιράν (pics)

Χρήστος Τσάλτας 23:50 - 14.07.2023 / Ανανεώθηκε: 14:53 - 14.08.2024

Τις τελευταίες μέρες η Ελένη Καπογιάννη βρίσκεται στο Ιράν, όπου και προπονεί την εθνική ομάδα της χώρας και μοιράζεται τα μυστικά του αθλήματος φορώντας χιτζάμπ.

Το φετινό καλοκαίρι είναι γεμάτο για την Ελένη Καπογιάννη. Η Ελληνίδα κόουτς άφησε την Ελλάδα, καθώς ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της εθνικής ομάδας του Ιράν και έχει την ευκαιρία να καθοδηγήσει τις καλύτερες Ιρανές παίκτριες.

Η Καπογιάννη γνωρίζει πώς να κερδίζει με τον δύσκολο δρόμο. Μέσω αυτού άλλωστε κατάφερε να χτίσει ένα αξιοζήλευτο όνομα στην Ελλάδα, κερδίζοντας τον σεβασμό των αντιπάλων της. Την ίδια ώρα που κατάφερε να βιώσει πολλές διαφορετικές εμπειρίες στο εξωτερικό και σε μια χώρα όπως ο Λίβανος.

Πλέον, ως head coach της εθνικής ομάδας μπάσκετ γυναικών του Ιράν προσπαθεί να μοιραστεί τα μυστικά του αθλήματος και να βοηθήσει τις παίκτριές της να εξελιχθούν και να γίνουν καλύτερες. Εντός και εκτός παρκέ. Για το λόγο αυτό εξάλλου δέχτηκε να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της εθνικής ομάδας.

Για την Καπογιάννη η εθνική ομάδα του Ιράν ήταν μια ακόμα πρόκληση. Δεν ήταν τα χρήματα που έπαιξαν ρόλο, αλλά η εμπειρία, η γνώση που θα αποκόμιζε από αυ΄το το ταξίδι, αλλά όσα ακολουθούν το ταξίδι της Ελληνίδας κόουτς στην ισλαμική χώρα. Μάλιστα οι προπονήσεις, αλλά και κάθε παρουσία της στην χώρα γίνεται ακολουθώντας τις επιταγές του πολιτισμού της.

Η χιτζάμπ (ή αλλιώς μαντίλα) είναι ένα ρούχο που φορούν υποχρεωτικά όλες οι αθλήτριες, αλλά και η ίδια η Καπογιάννη, για να καλύτουν το σώμα τους, με την Ελληνίδα κόουτς να ακολουθεί με τη σειρά της τα «πρέπει» της χώρας. Την ίδια ώρα που φροντίζει μέσα από την παρουσία της να μορφώνει, μπασκετικά, τις παίκτριές της με κάθε τρόπο.

Tags: