Η ΕΟΚ κατέθεσε φάκελο στη FIBA με σκοπό να διοργανώσει το Προολυμπιακό Τουρνουά στην Ελλάδα
i

© Intime

Η ΕΟΚ κατέθεσε φάκελο στη FIBA με σκοπό να διοργανώσει το Προολυμπιακό Τουρνουά στην Ελλάδα

Sportal newsroom 14:16 - 28.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:09 - 14.08.2024

Μία συγκεκριμένη πρόταση εστάλη στη FIBA από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και αυτή αφορά στην διοργάνωση ενός εκ των τεσσάρων Προολυμπιακών Τουρνουά. Ο... φάκελος περιγράφει τα δεδομένα και τα γήπεδα (ΣΕΦ, ΟΑΚΑ, Άνω Λιόσια), ενώ υπάρχει και ένα κόστος που ξεπερνά τα δύο εκατομμύρια ευρώ.

Η πρόθεσή της ήταν εδώ και καιρό ξεκάθαρη, απλώς δεν ήταν δεδομένη η τελική κατάθεση φακέλου. Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης με τον τρόπο της, είχε δείξει τη διάθεσή της να λάβει μέρος στη διαδικασία οργάνωσης ενός εκ των Προολυμπιακών τουρνουά και τώρα ήρθε η ώρα να θέσει την υποψηφιότητά της. 

Μάλιστα, κατέθεσε επίσημα την πρότασή της στη FIBA με έναν πλήρη φάκελο και στοιχεία που μπορούν να δελεάσουν και να εγκριθεί το πρόγραμμα. Θυμίζουμε ότι τα Προολυμπιακά τουρνουά θα διεξαχθούν από τις 2 έως τις 7 Ιουλίου και στο πλαίσιο αυτών θα καταρτιστούν οι «ανοικτές» συμμετοχές για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού που θα ακολουθήσουν. 

Η Ελλάδα θα πάρει μέρος σε αυτή τη διαδικασία ως εθνική ομάδα και πλέον επιθυμεί να προσφέρει και ως διοργανώτρια φιλοξενώντας αγώνες στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, το κλειστό των Άνω Λιοσίων, αλλά και στο ΟΑΚΑ -αν και εφόσον η έδρα του Παναθηναϊκού είναι διαθέσιμη εκείνη την περίοδο λόγω προγραμματισμένων έργων. 

Το μόνο σίγουρο είναι πως η πρόθεση της Ελληνικής Ομοσπονδίας είναι να λάβει μέρος στη διαδικασία και σε περίπτωση που εγκριθεί η πρόταση θα χρειαστεί να εξασφαλιστεί και ένα ποσό που θα ξεπερνά τα δυο εκατομμύρια ευρώ για τις ανάγκες που θα προκύψουν στη διοργάνωση του ενός προολυμπιακού τουρνουά. Για τα άλλα τρία που θα «τρέξουν» παράλληλα, υπάρχει το ενδιαφέρον της Ιταλίας, της Σλοβενίας και της Φινλανδίας, αλλά ακόμα δεν έχει υπάρξει κάποια ενημέρωση από τις συγκεκριμένες ομοσπονδίες των χωρών. 

Περιμένοντας μία απάντηση από τη FIBA, η ΕΟΚ θα πρέπει να αποφασίσει και για την επόμενη αγωνιστική μέρα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, μιας και θυμίζουμε ότι ο κόουτς Δημήτρης Ιτούδης μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο αποτέλεσε παρελθόν. Το όνομα του Βασίλη Σπανούλη βρίσκεται στο επίκεντρο από την πρώτη στιγμή ως ο πιθανότερος αντικαταστάτης όλων, αλλά ακόμα δεν έχει υπάρξει απόφαση, ούτε κάποια συγκεκριμένη πρόοδο επί του ζητήματος.