H επίδοση της τριάδας των Κουίκλι, Γκράιμς και Τόπιν που όμοιά της δεν έχει υπάρξει στην ιστορία (vid)

Ιμάνιουελ Κουίκλι, Όμπι Τόπιν

i

© photo by Dustin Satloff / Getty Images / Ideal Images

H επίδοση της τριάδας των Κουίκλι, Γκράιμς και Τόπιν που όμοιά της δεν έχει υπάρξει στην ιστορία (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:35 - 06.04.2023 / Ανανεώθηκε: 17:20 - 14.08.2024

Οι τρεις νεαροί παίκτες των Νιου Γιορκ Νικς (Ιμάνιουελ Κουίκλι, Κουεντίν Γκράιμς και Όμπι Τόπιν) έγιναν οι πρώτοι τρεις όλων των εποχών που στο ίδιο ματς κατάφεραν να βάλουν 30 ή και περισσότερους πόντους, ευστοχώντας σε πέντε τρίποντα ο καθένας

Ο Ιμάνιουελ Κουίκλι έχει... εξηγήσει φέτος με το παιχνίδι του και την παρουσία του στη Νέα Υόρκη πόσο σπουδαίος σκόρερ είναι. O Κουεντίν Γκράιμς κατά διαστήματα έχει δείξει επίσης τα χαρίσματά του στην επίθεση και ο Όμπι Τόπιν τα αθλητικά του προσόντα. 

Και οι τρεις μαζί όμως, ταυτόχρονα, στο ίδιο παιχνίδι (κόντρα στους Πέισερς στην Ιντιάνα) έγραψαν ιστορία με τον συνδυασμό των επιδόσεων τους. Έγιναν η πρώτη τριάδα παικτών μίας ομάδας που κατάφερε να βάλει 30 πόντους και 5 τρίποντα ο καθένας. Κάτι τέτοιο δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία του ΝΒΑ και οι νεαροί από τη Νέα Υόρκη τα κατάφεραν στο τέλος μιας regular season που η ομάδα τους επιστρέφει στα play offs και μάλιστα με απευθείας πρόκριση από την πέμπτη θέση της Ανατολής. 

Ο Κουίκλι, ο οποίος είναι ένας από τους βασικούς διεκδικητές του βραβείου για τον καλύτερο έκτο παίκτη της σεζόν (μαζί με τον Μάλκολμ Μπρόγκτον των Σέλτικς) είχε 39 πόντους με 7/13 τρίποντα, ο Γκράιμς πρόσθεσε 36 πόντους με 5/13, ενώ ο Τόπιν πήρε χρόνο συμμετοχής (42'47'') και έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της επαγγελματικής του καριέρας. Είχε 32 πόντους με 5/12 σουτ τριών πόντων. 

Πρόκειται για τρεις παίκτης της Νέας Υόρκης πάνω στους οποίους οι Νικς θέλουν να χτίσουν το μέλλον τους. Και μπορεί για τον Όμπι Τόπιν κάποια στιγμή να σκέφτηκαν την ανταλλαγή, αλλά οι Κουίκλι και Γκράιμς αποτελούν το επόμενο... βήμα της ομάδας. Ο πρώτος είναι 24 ετών και φέτος έχει 14,3 πόντους μέσο όρο, ενώ ο δεύτερος είναι 23 και στην δεύτερη χρονιά του στο πρωτάθλημα σημειώνει 10,7 πόντους με 38,1% από το τρίποντο. 

Ο 25χρονος Τόπιν είναι το lottery pick (Νο 8) από το Draft του 2020, ένας από τους πιο θεαματικούς παίκτες στο πρωτάθλημα που φέτος έχει 6,6 πόντους σε περιορισμένο χρόνο συμμετοχής και παίζοντας πίσω από τον All-Star φόργουορντ, Τζούλιους Ραντλ. Συνήθως, έχει μικρή συμμετοχή, αλλά τώρα που ο Ραντλ είναι τραυματίας έδειξε τι μπορεί να κάνει αν του δοθεί η... χρονική ευκαιρία. 

Tags: