Η επίσημη θέση της Euroleague για το Ντουμπάι: «Καμία απόφαση δεν έχουμε λάβει»

Ντέγιαν Μποντιρόγκα

i

©Intime

Η επίσημη θέση της Euroleague για το Ντουμπάι: «Καμία απόφαση δεν έχουμε λάβει»

Sportal newsroom 11:18 - 28.11.2023 / Ανανεώθηκε: 11:41 - 14.08.2024

Η Euroleague πήρε θέση σχετικά με τα όσα γράφονται το τελευταίο διάστημα για την επέκταση της διοργάνωσης, δίνοντας wild card στο Ντουμπάι, ώστε να αποτελέσει μέλος της τα επόμενα χρόνια.

Το θέμα του Ντουμπάι βρισκόταν στο επίκεντρο των συζητήσεων στα ενδότερα της διοργάνωσης τους τελευταίους μήνες και πριν από λίγες ώρες πάρθηκε μια πολύ σημαντική απόφαση. Έπειτα από ψηφοφορία των μετόχων της διοργάνωσης το αποτέλεσμα ήταν θετικό, ώστε να μπει με wild card στην Euroleague ομάδα του Ντουμπάι, ανοίγοντας έτσι μια νέα αγορά, που αναμένεται να αλλάξει τα δεδομένα και σε οικονομικό επίπεδο για την διοργάνωση από την Βαρκελώνη.

Ωστόσο, η διοργανώτρια αρχή πήρε θέση σχετικά με τα όσα γράφονται το τελευταίο διάστημα για την επέκταση της διοργάνωσης, δίνοντας wild card στο Ντουμπάι, ώστε να αποτελέσει μέλος της τα επόμενα χρόνια και τόνισε πως τίποτα δεν έχει αποφασιστεί ακόμα.

«Δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για τη συμμετοχή του Ντουμπάι στην EuroLeague καθώς δεν ήταν αυτός ο στόχος της συνάντησης. Οι μέτοχοι συμφώνησαν να συνεχίσουν τις συζητήσεις με εκπροσώπους του Ντουμπάι Basketball Club με βάση την τεκμηρίωση που κοινοποίησαν», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι η ψηφοφορία ήταν 12-1 υπέρ της ένταξης ομάδας από το Ντουμπάι στη διοργάνωση, κάτι που έδειξε τη διάθεση όλων στη λίγκα προκειμένου να υπάρξει μια νέα κατάσταση, αλλά και να ανοίξει η αγορά της Μέσης Ανατολής στην Euroleague, κάτι που θα αλλάξει ριζικά τα δεδομένα.