Η Εθνική μαθαίνει τους αντιπάλους της για τα προκριματικά του Eurobasket 2025

Κώστας Παπανικολάου

i

Intime

Η Εθνική μαθαίνει τους αντιπάλους της για τα προκριματικά του Eurobasket 2025

Γιώργος Γαβριλάκης 09:24 - 08.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:25 - 14.08.2024

Λίγο πριν αντιμετωπίσει τη Σερβία στην πρεμιέρα του Τουρνουά Ακρόπολις, η Εθνική Ανδρών θα μάθει τους αντιπάλους της στα «παράθυρα» για το Εurobasket του 2025. Η κλήρωση είναι προγραμματισμένη σήμερα (8/8) στις 12:30 ώρα Ελλάδας.

Κι ενώ προετοιμάζεται για το Παγκόσμιο Κύπελλο που ξεκινάει στις 25 Αυγούστου και στο πλαίσιο της προετοιμασίας αυτής αντιμετωπίζει (8/8, 19:45, ΕΡΤ1) τη Σερβία, η Εθνική ομάδα των Ανδρών σήμερα θα μάθει και τους αντιπάλους τους για τα προκριματικά του Eurobasket 2025.

Η κλήρωση είναι προγραμματισμένη από τη FIBA για τις 12:30 ώρα Ελλάδας και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει τοποθετηθεί στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα αντιμετωπίσει (σίγουρα) τέσσερις από τις παραδοσιακές δυνάμεις της ευρωπαϊκής και της παγκόσμιας επικράτειας: Ισπανία, Γαλλία, Σερβία και Σλοβενία. 

Ως εκ τούτου οι αντίπαλοι που είναι πιθανοί να βρεθούν στη διαδρομή της Εθνικής μας, που έχει καθιερωθεί να ονομάζεται φάση των «παραθύρων» (δηλαδή, των προκριματικών) θα είναι τρεις εκ των Τσεχία, Πολωνία, Τουρκία, Μαυροβούνιο, Ουγγαρία, Εσθονία, Ολλανδία, Βουλγαρία, Μεγάλη Βρετανία, Ισλανδία, Σουηδία και Βόρεια Μακεδονία.

Οι ΗΠΑ μπήκαν στο παρκέ για το πρώτο φιλικό και το Πουέρτο Ρίκο υπέφερε (vids)
FIBA WORLD CUP

08:38 - 08.08.2023

Οι ΗΠΑ μπήκαν στο παρκέ για το πρώτο φιλικό και το Πουέρτο Ρίκο υπέφερε (vids)

O πρώτος ποιοτικός έλεγχος είχε θετικά αποτελέσματα και οι επίλεκτοι ΝΒΑers που απαρτίσουν την εθνική ομάδα των ΗΠΑ στην πρώτη τους (φιλική) εμφάνιση νίκησαν με 117-74 το Πουέρτο Ρίκο. Επτά παίκτες είχαν διψήφιο αριθμό πόντων με τους Άντονι Έντουαρτς και Καμ Τζόνσον να έχουν από 15.

Τα γκρουπ δυναμικότητας

Seed 1 
Ισπανία / Γαλλία / Σερβία / Σλοβενία

Seed 2
Λιθουανία / Ελλάδα / Ιταλία / Γερμανία 

Seed 3 
Τσεχία / Πολωνία / Τουρκία / Μαυροβούνιο

Seed 4 
Φινλανδία / Κροατία / Ουκρανία / Λετονία

Seed 5 
Βέλγιο / Γεωργία / Ισραήλ / Βοσνία

Seed 6
Ουγγαρία / Εσθονία / Ολλανδία / Βουλγαρία 

Seed 7 
Μεγάλη Βρετανία / Ισλανδία / Σουηδία / Βόρεια Μακεδονία 

Seed 8 
Πορτογαλία / Δανία / Σλοβακία / Κύπρος