Η εθνική κρέμεται από χείλη του Γιάννη Αντετοκούνμπο

Γιάννης Αντετοκούνμπο

Η εθνική κρέμεται από χείλη του Γιάννη Αντετοκούνμπο

Νίκος Καλαμπάκας 09:28 - 11.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:20 - 14.08.2024

Στην εθνική Ελλάδας περιμένουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων του Γιάννη Αντετοκούνμπο, προκειμένου να μάθουν αν ο παίκτης των Μπακς θα τεθεί στη διάθεση του Ιτούδη για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η εθνική μας ομάδα μπάσκετ γνώρισε και δεύτερη ήττα στο τουρνουά Ακρόπολις, αυτή τη φορά από την Ιταλία και στο γαλανόλευκο «στρατόπεδο» έχει πλέον σημάνει... συναγερμός.

Οι παίκτες του Ιτούδη δεν έχουν καταφέρει ακόμα να βρουν τα πατήματά τους. Αν και στα φιλικά κόντρα στην ισχυρή Σλοβενία του Λούκα Ντόντσιτς η ομάδα έδειξε καλά στοιχεία και πήρε δύο νίκες σε ισάριθμα ματς, ήρθε το τουρνουά Ακρόπολις να μας θυμίσει ότι το μπάσκετ δεν... αφομοιώνεται σε λίγες μέρες.

Η Ελλάδα είναι μια νέα ομάδα, με απουσίες πολλές και κομβικές και δύσκολα θα μπορούσε με το... καλημέρα να παρουσιάσει ένα πρόσωπο που θα την έκανε ανίκητη. Πέραν τούτου, οι απουσίες της Ελλάδας είναι κομβικές. Κι αν το κενό των Σλούκα και Καλάθη μπορεί να καλυφθεί, δεν ισχύει το ίδιο με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Το Sportal σας ενημέρωσε από την Πέμπτη 10.8 ότι ο παίκτης έχει μεταβεί στις ΗΠΑ προκειμένου σε συνεργασία με τους Μπακς, να τσεκάρει σε τι κατάσταση είναι το γόνατό του και να πάρει την απόφαση αν τελικά θα ενισχύσει ή όχι την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο σούπερ σταρ του Μιλγουόκι δείχνει με κάθε τρόπο ότι θέλει να βρεθεί μαζί με την Ελλάδα στο τουρνουά, το οποίο ξεκινάει στις 25 Αυγούστου. Ωστόσο για να συμβεί αυτό δεν θα πρέπει να διατρέχει κίνδυνος ώστε το γόνατό του να επιβαρυνθεί και να χειροτερέψει.

Για τον λόγο αυτό ο παίκτης έχει κάνει όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και πλέον αναμένει τα αποτελέσματά τους. Στη συνέχεια θα έχει συνάντηση με την ομάδα του και από κοινού θα αποφασίσουν για το άμεσο μέλλον του.

Από τη στιγμή που έχει να κάνει προπονήσεις περισσότερο από ένα μήνα, η κατάσταση φαντάζει δύσκολη. Ο Γιάννης ωστόσο έχει τη διάθεση να βοηθήσει τους συμπαίκτες του και πλέον όλα εξαρτώνται από τον ίδιο. Ή μάλλον καλύτερα, από το γόνατό του!

Στην Ελλάδα περιμένουν με ανυπομονησία να μάθουν τα νέα. Ο κόουτς Ιτούδης είχε στηρίξει πολλά πάνω του και σίγουρα θέλει να δει τα πλάνα του να ξεδιπλώνονται στο παρκέ από τον σούπερ σταρ της χώρας μας.

Ωστόσο αυτό δεν είναι στο χέρι του, οπότε είναι καταδικασμένος να περιμένει να μάθει αν ο παίκτης βρίσκεται στην επιθυμητή κατάσταση.

Μαζί του και μια ολόκληρη χώρα που στο πρόσωπο του Γιάννη, βλέπει μια ευκαιρία για διάκριση. Η απάντησή του θα γίνει γνωστή πολύ σύντομα. Άπαντες εύχονται να μπει στο αεροπλάνο μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της εθνικής και να ενισχύσει την Ελλάδα στο δύσκολο έργο της.

Ώρα αποφάσεων για Αντετοκούνμπο: Στην Αμερική ο Γιάννης και μέχρι τέλους της εβδομάδας η απάντηση των Μπακς για τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο
ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

13:55 - 10.08.2023

Ώρα αποφάσεων για Αντετοκούνμπο: Στην Αμερική ο Γιάννης και μέχρι τέλους της εβδομάδας η απάντηση των Μπακς για τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο

Κρίσιμα αναμένεται να είναι τα επόμενα 24ωρα για τη συμμετοχή του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο παίκτης έχει μεταβεί στις ΗΠΑ, θα κάνει εξετάσεις και από αυτές θα εξαρτηθεί το αν θα συντροφεύσει την εθνική μας στο επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Για να συμβεί αυτό, πρέπει να πει το «ναι» και το γόνατό του...