Ξεκινά το Ακρόπολις! Η Εθνική μας αντιμετωπίζει τη Σερβία

Θανάσης Αντετοκούνμπο, Ντίνος Μήτογλου

Ξεκινά το Ακρόπολις! Η Εθνική μας αντιμετωπίζει τη Σερβία

Γιώργος Γαβριλάκης 09:02 - 08.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:25 - 14.08.2024

Στο ΟΑΚΑ θα υποδεχθεί σήμερα (8/8, 19:45, ΕΡΤ1) η «γαλανόλευκη» τη Σερβία στο ξεκίνημα του τουρνουά Ακρόπολις στο τρίτο φιλικό τεστ. Μετά τις δύο νίκες επί της Σλοβενίας οι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη θα προσπαθήσουν να συνεχίσουν την πορεία, κατ' αρχάς, προς τη βελτίωση.

Ο μήνας Αύγουστος είναι αυτός που οι μύγες παχαίνουν και οι διακοπές των παραθεριστών κορυφώνεται. Είναι όμως και μήνας Παγκοσμίου Κυπέλλου! Πριν από κάθε μεγάλη διοργάνωση το πρόγραμμα εμφανίζει το καθιερωμένο και ποιοτικό Τουρνουά Ακρόπολις που ξεκινάει την Τρίτη (8/8) στο ΟΑΚΑ.

Δηλαδή τη μέρα που η Εθνική μας ομάδας θα αντιμετωπίσει (19:45, ΕΡΤ 1) τη Σερβία σε ένα πολύ δυνατό τεστ, παρά τις απουσίες των φιλοξενουμένων. Ο Νίκολα Γιόκιτς και ο Βασίλιε Μίτσιτς δεν συμμετέχουν στην προετοιμασία και δεν θα αγωνιστούν στα γήπεδα της Ασίας (το Παγκόσμιο Κύπελλο συνδιοργανώνεται φέτος από τις Φιλιππίνες, την Ιαπωνία και την Ινδονησία), όπως το ίδιο ισχύει και για τον Νίκολα Κάλινιτς, ο οποίος (προς το παρόν) ανήκει στην Μπαρτσελόνα

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει ξεκινήσει δυναμικά την παρουσία του μέσω των φιλικών. Μέχρι στιγμής έχει αντιμετωπίσει δύο φορές την Σλοβενία και εκτός του ότι έχει νικήσει και τις δύο, έχει αγωνιστεί με τρόπο που δημιουργεί αισιοδοξία -αν όχι φιλοδοξίες. 

Παρά την απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο, που μένει να δούμε αν θα συνεχιστεί στο βάθος του καλοκαιριού και ο σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς τελικά αποφασίσει οριστικά και αμετάκλητα πως δεν θα μπορέσει να βοηθήσει την ομάδα, έχει διαμορφωθεί ένα δελεαστικό αγωνιστικό προφίλ από τον κόουτς Δημήτρη Ιτούδη, ο οποίος τώρα (στο Ακρόπολις) αναμένεται να δοκιμάσει κι άλλες καταστάσεις. 

Οι ΗΠΑ μπήκαν στο παρκέ για το πρώτο φιλικό και το Πουέρτο Ρίκο υπέφερε (vids)
FIBA WORLD CUP

08:38 - 08.08.2023

Οι ΗΠΑ μπήκαν στο παρκέ για το πρώτο φιλικό και το Πουέρτο Ρίκο υπέφερε (vids)

O πρώτος ποιοτικός έλεγχος είχε θετικά αποτελέσματα και οι επίλεκτοι ΝΒΑers που απαρτίσουν την εθνική ομάδα των ΗΠΑ στην πρώτη τους (φιλική) εμφάνιση νίκησαν με 117-74 το Πουέρτο Ρίκο. Επτά παίκτες είχαν διψήφιο αριθμό πόντων με τους Άντονι Έντουαρτς και Καμ Τζόνσον να έχουν από 15.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Ακρόπολις

8/8 Ελλάδα - Σερβία (19:45, ΕΡΤ 1)
9/8 Σερβία - Ιταλία (19:45, ΕΡΤ 1)
10/8 Ιταλία - Ελλάδα (19:45, ΕΡΤ 1