Η Εθνική ολοκλήρωσε την πορεία της στη Μανίλα στη χειρότερη θέση που κατέλαβε σε Παγκόσμιο Κύπελλο

Η Εθνική ολοκλήρωσε την πορεία της στη Μανίλα στη χειρότερη θέση που κατέλαβε σε Παγκόσμιο Κύπελλο

Χρήστος Τσάλτας 14:48 - 03.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:46 - 14.08.2024

Η ήττα από το Μαυροβούνιο ολοκλήρωσε την πορεία της Εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο των Φιλιππίνων, με τηνΕθνική ομάδα να τερματίζει στην 15η θέση, που είναι η χειρότερη στην ιστορία της «γαλανόλευκης» στη διοργάνωση.

Αποστολή στη Μανίλα

Το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIBA ολοκληρώθηκε με την Εθνική να γνωρίζει την ήττα από το Μαυροβούνιο. Σε ένα παιχνίδι στο οποίο η «γαλανόλευκη» δεν είχε την επιθυμητή ενέργερια στη διάρκεια του 40λεπτου «λύγισε» από τον Νίκολα Βούτσεβιτς και την παρέα του.

Με το αποτέλεσμα αυτό η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη τερμάτισε στην 15η θέση της τελικής κατάταξης, η οποάι είναι και η χειρότερη στην ιστορία της σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Διότι μέχρι πρότινος η χειρότερη θέση ήταν η 11η που κατέλαβε το 2010, στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κωνσταντινούπολης, στο τελευταίο παιχνίδι του Δημήτρη Διαμαντίδη με το εθνόσημο.

Η Εθνική ολοκλήρωσε την πορεία της στη Μανίλα, με απολογισμό 2 νίκες και 3 ήττες, ωστόσο κατάφερε να πάρει την πρόκριση στο Προολυμπιακό τουρνουά, διεκδικώντας την παρουσία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.

Tags: