Η Ελλάδα και οι 23 ομάδες στο Προολυμπιακό Τουρνουά

Η Ελλάδα και οι 23 ομάδες στο Προολυμπιακό Τουρνουά

Sportal newsroom 21:41 - 06.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:41 - 14.08.2024

Ποιες είναι οι υπόλοιπες 23 ομάδες που θα διεκδικήσουν με την Ελλάδα τα τέσσερα «εισιτήρια» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Το ένα από τα τέσσερα συνολικά «εισιτήρια» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού θα διεκδικήσει η Ελλάδα, ενώ οριστικοποιήθηκαν οι 24 χώρες που θα διεκδικήσουν την παρουσία τους στην «Πόλη του Φωτός».

Οι χώρες που θα συμμετάσχουν στα τέσσερα Προολυμπιακά τουρνουά των 6 ομάδων είναι οι εξής: Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία, Σλοβενία, Ισπανία, Μαυροβούνιο, Πουέρτο Ρίκο, Βραζιλία, Δομινικανή Δημοκρατία, Ελλάδα, Γεωργία, Αίγυπτος, Φινλανδία, Νέα Ζηλανδία, Λίβανος, Φιλιππίνες, Μεξικό, Ανγκόλα, Ακτή Ελεφαντοστού, Πολωνία, Κροατία, Μπαχρέιν, Καμερούν και Μπαχάμες.

Αξίζει να επισημανθεί πως 8 ομάδες προκρίθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι μέσα από το Παγκόσμιο Κύπελλο. Η Γαλλία, η Αυστραλία, το Νότιο Σουδάν, η Ιαπωνία, η Team USA, ο Καναδάς, η Σερβία και η Γερμανία. Οι υπόλοιπες τέσσερις ομάδες θα καθοριστούν κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Προκριματικών Τουρνουά το καλοκαίρι του 2024.

Η Γαλλία εξασφάλισε τη θέση της ως διοργανώτρια χώρα παρά τον πρόωρο αποκλεισμό της από τη διεκδίκηση του τίτλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Λατρεία ροκ σταρ, «Λούκα, Λούκα» και οργή για τους διαιτητές: Πώς έζησε η Μανίλα το «φαινόμενο Ντόντσιτς»
FIBA WORLD CUP

20:27 - 06.09.2023

Λατρεία ροκ σταρ, «Λούκα, Λούκα» και οργή για τους διαιτητές: Πώς έζησε η Μανίλα το «φαινόμενο Ντόντσιτς»

Ο Λούκα Ντόντσιτς βρέθηκε για πρώτη φορά στη Μανίλα, ο κόσμος στην Mall of Asia Arena τον έκανε να νιώσει... σαν στο σπίτι του και το Sportal καταγράφει όλο το χρονικό της έντονης παρουσίας του Luka Magic στην πρωτεύουσα των Φιλιππίνων, που περιλάμβανε υστερία σε βαθμό ροκ σταρ!

Από κει και πέρα, η Αυστραλία, το Νότιο Σουδάν, η Ιαπωνία, η Team USA, ο Καναδάς, η Σερβία και η Γερμανία πήραν τις θέσεις τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αποτελώντας τις καλύτερες ομάδες από την Ωκεανία, την Αφρική, την Ασία, την Αμερική και την Ευρώπη, αντίστοιχα.

Τα τελευταία τέσσερα εισιτήρια θα καθοριστούν κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Προκριματικών Τουρνουά το καλοκαίρι του 2024.