Η Φενέρμπαχτσε απέκτησε τον παίκτη-αποκάλυψη του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIBA

Άρτουρς Ζάγκαρς

Η Φενέρμπαχτσε απέκτησε τον παίκτη-αποκάλυψη του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIBA

Χρήστος Τσάλτας 10:50 - 18.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:25 - 14.08.2024

Σε μια κίνηση με ιδιαίτερο νόημα προχώρησε η Φενέρμπαχτσε, η οποία ανακοίνωσε την απόκτηση του Άρτουρς Ζάγκαρς, που έκανε... θραύση στο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIBA, με τον Λετονό άσο να παραχωρείται με τη μορφή δανεισμού στην Wolves BC.

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIBA, στη Μανίλα, ο Άρτουρς Ζάγκαρς έβγαλε... μάτια με την εθνική ομάδα της Λετονίας, οδηγώντας την ομάδα του Λούκα Μπάνκι ως την 5η θέση της τελικής κατάταξης. Μάλιστα οι Λετονοί έφτασαν ένα σουτ μακριά από την τετράδα, όμως το τρίποντο του Ντάβις Μπέρτανς στην εκπνοή του προημιτελικού με την Γερμανία δεν βρήκε στόχο.

Το άστρο του Ζάγκαρς έλαμψε για τα καλά, με τον Λετονό άσο να έχει πάρει εξ αρχής την απόφαση να μην υπογράψει σε κάποιο σύλλογο, αλλά να περιμένει με το πέρας του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ποντάροντας στις δυνατότητές του. Σε μια κίνηση που τον δικαίωσε.

Οι εμφανίσεις του τράβηξαν τα βλέμματα πολλών ομάδων, όπως η Βαλένθια, η Μπασκόνια και η Ουλμ, όμως η Φενέρμπαχτσε πρόλαβε άπαντες και κατάφερε να κάνει δικο της τον Λετονό άσο.

Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη πρόλαβε τους διεκδικητές και έβαλε τέλος στον ανταγωνισμό για την υπογραφή του εκρηκτικού άσου, κάνοντας κίνηση ματ στις αρχές της περασμένης εβδομάδας. Φενέρ και Ζάγκαρς έδωσαν τα χέρια για συμβόλαιο 2 ετών, με τον διεθνή άσο όμως να μην αγωνίζεται στην Πόλη τη νέα σεζόν.

Αυτό γιατί η Φενέρ παραχώρησε τον παίκτη δανεικό στην Wolves BC, στη Λιθουανία, στην οποία αναμένεται να έχει ηγετικό ρόλο και ταυτόχρονα ακόμα μια ευκαιρία να εξελιχθεί σαν παίκτης. Άλλωστε οι εμφανίσεις του σε Τζακάρτα και Μανίλα δεν πέρασαν απαρατήρητες, με την Φενέρμπαχτσε να παρακολουθεί από... πολύ κοντά την εξέλιξή του στην ομάδα της Λιθουανίας την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.