Η FIBA απέκλεισε Ρωσία και Λευκορωσία από το Ευρωμπάσκετ του 2025

Η FIBA απέκλεισε Ρωσία και Λευκορωσία από το Ευρωμπάσκετ του 2025

Sportal newsroom 18:42 - 20.04.2023 / Ανανεώθηκε: 16:59 - 14.08.2024

Σε αποκλεισμό της Ρωσίας και της Λευκορωσίας από το Ευρωμπάσκετ του 2025 προχώρησε η FIBA

Την απόφαση να αποκλείσει από τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ του 2025 τη Ρωσία και τη Λευκορωσία πήρε η FIBA! Με αυτό τον τρόπο τίθενται εκτός οι δυο Εθνικές ομάδες από μια μεγάλη διοργάνωση.

Έτσι, έπειτα από την απόφαση της FIBA να αποκλείσει την Εθνική Ρωσίας από τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μπάσκετ πήρε μία ακόμη παρόμοια απόφαση όσον αφορά το Ευρωμπάσκετ του 2025.

Η FIBA ανακοίνωσε πως η Ρωσία και η Λευκορωσία δεν θα μπορέσουν να αγωνιστούν στα προκριματικά, συνεπώς τίθενται εκτός τελικής φάσης.

Το Ευρωμπάσκετ του 2025 θα διοργανωθεί από κοινού από τέσσερις χώρες: Λετονία, Κύπρο, Φινλανδία και Πολωνία.

Η ανακοίνωση της FIBA αναφέρει:

«Με αυτήν την επιστολή, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η Εκτελεστική Επιτροπή της FIBA Europe αποφάσισε ομόφωνα να μην επιτρέψει την εγγραφή της εθνικής ομάδας ανδρών της Λευκορωσίας και της Ρωσίας στα Προκριματικά του FIBA EuroBasket 2025, με τον Τρίτο Γύρο να έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί τον Ιούλιο-Αύγουστο 2023.

Μετά τη σύσταση που εξέδωσε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ("Ομάδες αθλητών με ρωσικό και Λευκορωσικό διαβατήριο δεν μπορούν να ληφθούν υπόψη"), η Εκτελεστική Επιτροπή της FIBA αποφάσισε την περασμένη εβδομάδα να μην επιτρέψει την εγγραφή της εθνικής ομάδας ανδρών της Ρωσίας στο Ολυμπιακό Προκριματικό της FIBA. -Προκριματικά Τουρνουά 2023 (FIBA Pre-OQTS)».