Η Γκράινερ γράφει βιβλίο για όσα πέρασε στη φυλακή της Ρωσίας

Μπρίτνεϊ Γκράινερ

i

© photo by Christian Petersen / Getty Images / Ideal Images

Η Γκράινερ γράφει βιβλίο για όσα πέρασε στη φυλακή της Ρωσίας

Γιάννης Κουλουμπός • 13:35 - 12.04.2023 / Ανανεώθηκε: 17:10 - 14.08.2024

Η σύλληψή της, η δίκη και η καταδίκη στη Ρωσία αποτέλεσαν έμπνευση και ανάγκη της Μπρίτνεϊ Γκράινερ για να αποτυπώσει σε βιβλίο την περιπέτειά της από τον Φεβρουάριο του 2022 μέχρι τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους. «Οι αναγνώστες θα διαβάσουν την ιστορία μου και θα καταλάβουν το λόγο που είμαι τόσο ευγνώμων», είπε η ίδια.

Η Μπρίτνεϊ Γκράινερ προχωράει στη δεύτερη συγγραφική της απόπειρα, ύστερα από το βιβλίο που είχε κυκλοφορήσει πριν από εννέα χρόνια με τίτλο «In My Skin: My Life On and Off the Basketball Court». Πλέον, έχει μία πολύ ιδιαίτερη ιστορία να αφηγηθεί και αφορά την προσωπική της περιπέτεια στη Ρωσία

Η Αμερικανίδα σέντερ, που βλέπει τον κόσμο από τα 206 εκατοστά, βίωσε εξαιρετικά δύσκολες στιγμές, καθώς αναγκάστηκε να παραμείνει φυλακισμένη επί ρωσικού εδάφους για περισσότερους από 9 μήνες. Είχε συλληφθεί στο αεροδρόμιο της Μόσχας το Μάρτιο του 2022 για κατοχή παράνομων ουσιών, είχε δικαστεί και ακολούθως της είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης εννέα ετών. 

Άρχισε να εκτίει την ποινή της, μέχρι που η Κυβέρνηση των ΗΠΑ υπό την προεδρία του Τζο Μπάιντεν διαπραγματεύτηκε με τον Βλάντιμιρ Πούτιν την αποφυλάκισή της μέσω της ανταλλαγής κρατουμένων

Η Θεσσαλονικιά Έλενα Τσινέκε βαδίζει στα χνάρια του Αντετοκούνμπο - Έγινε Draft στο γυναικείο NBA
ΜΠΑΣΚΕΤ

08:42 - 11.04.2023

Η Θεσσαλονικιά Έλενα Τσινέκε βαδίζει στα χνάρια του Αντετοκούνμπο - Έγινε Draft στο γυναικείο NBA

Η 23χρονη διεθνής γκαρντ, πρώην παίκτρια της Νίκης Λευκάδας και απόφοιτη του Πανεπιστημίου του Σάουθ Φλόριντα, έγινε επιλογή στο Νο 20 του Draft του WNBA και τη νέα σεζόν θα παίζει με τις Ουάσινγκτον Μίστικ.

Στις αρχές του Δεκέμβρη του 2022 η 32χρονη επέστρεψε στην πατρίδα της για να συνεχίσει τη ζωή της και την καριέρα της στο μπάσκετ. Πλέον, προετοιμάζεται για μία ακόμα σεζόν με τις Φοίνιξ Μέρκιουρι, αλλά και για την νέα εκδοτική της προσπάθεια. 

«Τον Φεβρουάριο του 2022 ήταν η αρχή μιας ακατάληπτης περιόδου στη ζωή μου» δήλωσε η Γκράινερ τη μέρα που ανακοίνωσε ότι μέσα στο 2024 θα κυκλοφορήσει το δεύτερο βιβλίο της για να θυμηθεί πως «τώρα είμαι έτοιμη να μοιραστώ την ιστορία μου. Ο κυριότερος λόγος που πήγα στη Ρωσία ήταν για να παίζω μπάσκετ, αλλά και για να κάνω περήφανη τη γυναίκα μου, την οικογένειά μου και τις συμπαίκτριές μου». 

Βέβαια κατέληξε στη φυλακή και «μετά από σχεδόν δέκα απίστευτα απαιτητικούς μήνες κράτησης, είμαι ευγνώμων που διασώθηκα και βρίσκομαι σπίτι. Οι αναγνώστες θα διαβάσουν την ιστορία μου και θα καταλάβουν το λόγο που είμαι τόσο ευγνώμων για την υποστήριξη που δέχτηκα από ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο».